profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rīgas Ziemas kausa noslēgumā skaistas uzvaras un rūgtas avārijas (VIDEO)

Go4speed 28.01.2020 - 11:58 Rīgas Ziemas kausa noslēgumā skaistas uzvaras un rūgtas avārijas (VIDEO)
Foto: Oskars Freijs

Sestdien, 25. janvārī, Biķernieku trasē norisinājās Rīgas Ziemas kausa ceturtais posms. Sezonas noslēgumā veiksmīgas sacensības aizvadīja Rolands Upatnieks, kurš 4WD OPEN klasē izcīnīja uzvaru posma ietvaros, bet 4WD ieskaitē triumfēja sezonas griezumā.

Rīgas Ziemas kausa 2019./2020. gada sezonas noslēdzošajās sacīkstēs uz starta stājās vairāk nekā 160 dalībnieki. Lai arī sniegs un ledus šoziem izpalika pavisam, organizatori ar dažādām trases konfigurācijām spēja uzturēt braucēju interesi visas sezonas garumā. Arī šoreiz dalībniekiem tika piedāvāta pilnīga jauna trases konfigurācija, kas šoreiz veda pretēji ierastajam virzienam.


Priekšpiedziņas ieskaitēs ļoti labas sacensības aizvadīja Varis Žentiņš (Honda Civic), kurš spēja izcīnīt uzvaras gan 2WD, gan 2WD OPEN ieskaitēs. Tas viņam ļāva svinēt pirmo vietu arī 2WD klases sezonas griezumā, aiz sevis atstājot Modri Žentiņu (Honda Civic) un Jāni Spīķi (VW Golf). Jāatzīmē, ka Spīķim šī sezona arī uzskatāma par veiksmīgu – kopvērtējuma tituls gan MONO 2WD, gan 2WD OPEN klasēs.

RWD un RWD OPEN ieskaitēs posms pagāja komandas biedru Artūra Cabuļa un Andra Aizpurieša zīmē, kuriem pa divām pirmajām un otrajām vietām. Viņi uz goda pjedestāla kāpa arī sezonas griezumā, tomēr tur attiecīgi otrās un trešās vietas, piekāpjoties veiksmīgu sezonu aizvadījušajam Pēterim Guļānam. MONO RWD lieliskas cīņas aizvadīja Kristaps Drozdovs, Agris Maļauckis un Ģirts Bricis, kurus visos trijos braucienos šķīra vien pāris sekunžu desmitdaļas. Ātrākais beigās gan Drozdovs, kurš ar uzvaru posmā nodrošināja sev arī titulu sezonā.


Foto: Oskars Freijs

Pilnpiedziņās ļoti veiksmīgs posms izvērtās Rolandam Upatniekam (Mitsubishi Lancer Evolution), kuram 4WD klasē otrā vieta posmā un tituls sezonā, kamēr 4WD OPEN ieskaitē uzvara posmā un otrā vieta sezonas griezumā. Pirms posma Upatniekam 4WD klasē bija vienāds punktu skaits ar Mārtiņu Ločmeli (Subaru Impreza) un pēc pirmā brauciena izskatījās, ka būs ļoti vienlīdzīga cīņa, tomēr ne pārāk veiksmīgi tālākie braucieni Ločmelim liedza pacīnīties par kopvērtējuma uzvaru.

Tikmēr labas sacensības ar savu jaudīgo rallijkrosa Subaru Impreza aizvadīja Mārcis Stūriška, izcīnot uzvaru 4WD un otro vietu 4WD OPEN. Lai arī noslēdzošajā posmā sanāca piedzīvot ievērojamu avāriju, Raimonds Tihonovs spēja saglabāt līdera pozīcijas gan 4WD OPEN, gan AUDI QUATTRO sezonas kopvērtējumos. MONO 4WD posmā uzvaru izcīnīja Rolands Kaucis (Subaru Impreza), kamēr sezonas griezumā pirmais šoreiz Artis Vicinskis (Subaru Impreza).


Foto: Oskars Freijs

DĀMU klasē savu perfekto sezonu ar ceturto uzvaru četros posmos noslēdza Maija Stakena. Posmā aiz viņas ierindojās Marta Starka un Agate Krieviņa, kamēr kopvērtējumā uz goda pjedestāla kāpa Eva Ieviņa un jau iepriekš minētā Marta Starka.

Rīgas Ziemas kausa 4. posma rezultāti:
MONO 2WD
1. Jānis Spīķis, VW Golf
2. Renārs Zapackis, Honda Civic
3. Voldemārs Kalve, Honda Civic

2WD
1. Varis Žentiņš, Honda Civic
2. Reinis Trūps, Opel Astra
3. Modris Žentiņš, Honda Civic

2WD OPEN
1. Varis Žentiņš, Honda Civic
2. Ēriks Kursišs, Opel Astra
3. Jānis Spīķis, Opel Astra

MONO RWD
1. Kristaps Drozdovs, BMW 3. sērija
2. Agris Maļauckis, BMW 3. sērija
3. Andris Ozols, BMW 3. sērija

RWD
1. Artūrs Cabulis, BMW 3. sērija
2. Andris Aizpurietis, BMW 3. sērija
3. Raivis Galviņš, BMW 3. sērija

RWD OPEN
1. Artūrs Cabulis, BMW 3. sērija
2. Andris Aizpurietis, BMW 3. sērija
3. Pēteris Guļāns, BMW 3. sērija

MONO 4WD
1. Rolands Kaucis, Subaru Impreza
2. Artis Vicinskis, Subaru Impreza
3. Kaspars Mamons, Subaru Impreza

4WD
1. Mārcis Stūriška, Subaru Impreza
2. Rolands Upatnieks, Mitsubishi Lancer Evo
3. Rolands Kaucis, Subaru Impreza

4WD OPEN
1. Rolands Upatnieks, Mitsubishi Lancer Evo
2. Mārcis Stūriška, Subaru Impreza
3. Artis Vicinskis, Subaru Impreza

AUDI QUATTRO
1. Lauris Ruskuls, Audi 80
2. Raimonds Tihonovs, Audi 80
3. Ints Dimiņš, Audi 80

DĀMAS
1. Maija Stakena, VW Golf
2. Marta Starka, Honda Civic
3. Agate Krieviņa, VAZ 2108



Informāciju sagatavoja:
Eduards Kalve
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png