profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallija supersprinta sezonas finālposmā ātrākais Zvaigzne, Nitišam 4.vieta

Mārtiņš Jankovskis 12.11.2016 - 20:54 Rallija supersprinta sezonas finālposmā ātrākais Zvaigzne, Nitišam 4.vieta
Foto: Zvaigzne Motorsport

Sestdien, 12. Novembrī, Biķernieku trasē tika aizvadīts Latvijas čempionāta un FREKO kausu izcīņas rallija supersprintā standarta un sporta automašīnām noslēdzošais posms. Sportistiem bija jāaizvada trīs ātrumposmi, kuru garums bija aptuveni trīs kilometri.

Izšķirošajam rallija supersprinta posmam bija pieteikušies gandrīz 60 dalībnieki vairākās ieskaites klasēs. Atgādināsim, ka sportistiem bija jāveic trīs braucieni. Ņemot vērā iestājušos ziemu, tad sacensības notika ziemīgos apstākļos, kur sākotnēji sportistiem bija jābrauc pa sniegu, bet turpinājumā sniegs jau sāka kust, kā rezultātā vietām bija dubļi, kas apstākļus padarīja vēl smagākus.

Posma rezultāts tika noteikts, summējot visās trīs sekcijās izcīnītās vietas, atmetot vienu sliktāko vietu. 1600 klasē bija ārkārtīgi sīva cīņa, jo trīs braucēji uzrādīja vienādu punktu skaitu – trīs punktus. Vienādas vietu summas gadījumā augstāka vieta šoreiz pienācās dalībniekam, kurš kādā no diviem ieskaitītajiem braucieniem sasniedza augstāku vietu. Šoreiz uzvara Ģirtam Ozoliņam, kurš aiz sevis atstāja Modri un Vari Žentiņus.

2WD Open klasē pirmās divas vietas izcīnīja Roberts un Edgars Poriņi, bet trešais palika Madars Dīriņš. Jāatzīmē, ka Roberts un Edgars izcīnīja vienādu punktu skaitu (trīs punktus), bet Madaram bija četri punkti.

2WD klasē ātrākais Varis Žentiņš, kuram sekoja Jānis Aleksejevs un Modris Žentiņš. 4WD klasē, izcīnot divas uzvaras trīs braucienos, ātrākais bija Valts Zvaigzne, aiz sevis atstājot Niku Kanderu un Lauri Ozerovu.

4WD plus ieskaitē arī ātrākais bija Zvaigzne. Otrais finišēja Artis Vicinskis, bet trešais – Mārcis Stūriška. Ceturtais palika Reinis Nitišs, kurš pirmajā braucienā bija septītais, otrajā piektais, bet trešajā – otrais. Desmitajā vietā finišēja rallija braucējs Emīls Blūms. Neveiksmīgi šīs sacīkstes izvērtās Ralfam Sirmacim, kurš cīnījās ar tehniskām ķibelēm. Ja pirmajā braucienā izdevās izcīnīt piekto vietu, tad otrajā un trešajā Ralfs uz starta neizgāja.

RWD klasē ātrākais bija Voldemārs Kalve, otrais palika Raivis Galviņš, bet trešais - Jānis Apsītis. Visbeidzot VAZ Historic Open klasē uzvaru svinēja Juris Videnieks, kuram sekoja Reinis Balceris un Armands Balceris.

''Vakar jau biju sakrāmējis mantas, lai brauktu uz Jēkabpili, kad instagramā pamanīju, ka Valts Zvaigzne ierakstīja, ka sestdien ir sacīkstes. Uzreiz radās doma, ka varbūt varētu izbraukt. Vakarā sāku meklēt riepas un, par laimi, šādas riepas bija saglabājušās Mārim Neikšānam, pie kura arī aizbraucām. Naktī visu saskrūvējām un sestdien jau varēju doties uz starta,'' savu lēmumu startēt sacensībās portālam Go4speed pastāstīja Reinis Nitišs.

"Sacensībās startēju ar savu ielas automašīnu (''Mitsubishi Evo''). Braucu labi un ar katru braucienu uzlaboju savu rezultātu, taču laika gaitā trase bija ļoti bedraina tajā vietā, kas bija visātrākā. Ja citiem sportistiem auto bija taisīti tieši sacensībām, tad man šis bija ielas auto, ar kuru vēl sestdien gribēju aizbraukt uz Jēkabpili (smejas). Līdz ar to bedrainajās vietās nebraucu ātri, bet gan saudzēju auto, jo, ieraugot bedres, šermuļi uzreiz izskrēja cauri. Taču trase bija interesanta - bija vietas, kur bija jābrauc lēnāk, bet bija vietas, kur varēja braukt plašāk un ātrāk. Taču kopumā man viss patika. Lieliski pavadīta sestdiena," nobeidz Reinis.

Visi rezultāti ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png