profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēdējā ziemas supersprintā cīņas, kupenas un sodi

Artūrs Virbulis 10.03.2013 - 12:49 Pēdējā ziemas supersprintā cīņas, kupenas un sodi
Sandis Šāblis. Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

Sestdien, 9. martā, Biķernieku kompleksajā sporta bāzē risinājās trešais supersprinta posms, kas vienlaikus bija arī pēdējais no trim ziemas posmiem. Sniega un ledus klātajā trasē uz starta stājās 63 dalībnieki.

Pirmajā braucienā trasē vēl mijās sniegs ar ledu, tomēr sākot ar otro braucienu vietām jau parādījās asfalts, kas no braucējiem prasīja pareizu trajektoriju izvēli. Vienu no šīm asfalta strēmelēm centās izvairīties, citi tieši pretēji cerēja uz asfalta sagaidīt labāku saķeri. Taisnība izrādījās pirmajiem, jo atklātais asfalts ātri vien piesala un kļuva slidenāks par sniega un ledus maisījumu.

FWD 1600 klasē ar divām pirmajām vietām pirmajos divos braucienos pārliecinošu uzvaru svinēja Andris Aleksejevs. Cīņa par otro vietu gan šoreiz izvērtās sīvāka, jo nopietnu pretestību Modrim Žentiņam izrādīja Ģirts Ozoliņš. Tomēr uzvara pēdējā braucienā ļāva Žentiņam ieņemt otro pjedestāla pakāpienu.


Modris Žentiņš. Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

Jāatzīmē, ka Žentiņš tika pie otrās vietas arī FWD 1600+, tikai šoreiz viņam nācās piekāpties Aivo Gailīša priekšā, kamēr Aleksejevs ierindojās vien piektajā pozīcijā. Trešais Sandis Laukšteins, kurš tāpat kā Gailītis un Žentiņš spēja uzvarēt vienā no iebraucieniem.

Pēc ne pārāk veiksmīgā sezonas sākuma Andris Vovers trešajā posmā parādīja, ka ar viņu RWD klasē vēl arvien var rēķināties. Divas pirmās vietas braucienos un uzvara viņam bija kabatā. Otrajā vietā palika kopvērtējuma līderis Aigars Tīdmanis, savukārt trešais Jānis Apsītis. Otrs sezonas līderis Gundars Tīdmanis šoreiz ceturtais, bet pirmajos divos posmos spēcīgais Gatis Babris trešajā posmā vien astotais.

4WD ieskaitē pie pirmās uzvaras savā ilgajā supersprinta karjerā tika kuldīdznieks Māris Druva. Pirmajos divos braucienos risinājās sīva cīņa starp Druvu, Arti Upīti un Mārci Ivanovski, tomēr trešajā braucienā Druva pierādīja savu pārsvaru, tuvāko sekotāju Ivanovski apsteidzot par teju divām sekundēm.


Jānis Ivanovskis. Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

Ātrākajā 4WD+ klasē neveiksmīgas sacensības izvērtās kopvērtējuma līderim Jānim Ivanovskim. Abos pirmajos braucienos viņam tika piespriesti 30 sekunžu sodi - pirmajā par riepas apgāšanu pirms finiša, bet otrajā par rotera aizskaršanu. Tādējādi Jānim vien astotā vieta posmā un pamatīgs punktu zaudējums cīņā par čempiona titulu.

Šīs Ivanovska neveiksmes izmantoja Vigo Rubenis, kurš ar uzvaru pirmajos divos braucienos nodrošināja sev uzvaru arī visā posmā. Otrais kopumā ierindojās Valts Zvaigzne, bet trešais Sandis Šāblis.

Ar šīm trešajām sacensībām arī noslēdzās supersprinta ziemas sezona, kurai tagad sekos divu mēnešu pauze. 11. maijā gan supersprinta sezona atkal atsāksies supersprintam netipiskā pilsētā - Jūrmalā. Kopumā vasaras sezonā mēs redzēsim vēl piecus aizraujošus posmus, kuros sportisti dos visu, lai izcīnītu Latvija čempiona titulus.

Supersprinta 3. posma rezultāti:
FWD 1600
1. Andris Aleksejevs, VW Golf 2
2. Modris Žentiņš, Honda Civic
3. Ģirts Ozoliņš, Honda Crx

FWD 1600+
1. Aivo Gailītis, Honda Civic
2. Modris Žentiņš, Honda Civic
3. Sandis Laukšteins, VW Golf 3

RWD
1. Andris Vovers, BMW 325
2. Aigars Tīdmanis, BMW 325
3. Jānis Apsītis, BMW 316

4WD
1. Māris Druva, BMW 325iX
2. Artis Upītis, Subaru Impreza
3. Mārcis Ivanovskis, BMW 325iX

4WD+
1. Vigo Rubenis, Subaru Impreza
2. Valts Zvaigzne, Audi 90
3. Sandis Šāblis, Subaru Impreza

VAZ Historic Open
1. Kalvis Tēts, Vaz 2101
2. Roberts Loķis, Lada 2105
3. Edgars Grīnītis, Vaz 2105

2WD Open
1. Agris Kalvišs, VW Golf 2
2. Kristaps Grunte, VW Golf 2
3. Edgars Balodis, Renault Clio

4WD Open
1. Mārtiņš Mietiņš, Subaru Impreza
2. Raivo Luhse, Subaru Impreza
3. Māris Egle, Audi 80
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png