profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Petera Solberga sieva: Par ralliju Latvijā varu teikt tikai tos labākos vārdus

Mārtiņš Jankovskis 01.03.2017 - 00:09 Petera Solberga sieva: Par ralliju Latvijā varu teikt tikai tos labākos vārdus
Pernilla Solberg. Foto: www.facebook.com/pernilla.solberg.1

''Sarmas'' rallijā otro ralliju karjerā aizvadīja 15 gadus vecais norvēģu autosportists Olivers Solbergs, kuram diemžēl šoreiz neizdevās sasniegt finišu. Solbergs juniors iebrauca grāvī, pēc kā sāka karst viņa automašīnas dzinējs, kā rezultātā tika pieņemts lēmums izstāties. Neskatoties uz to, Olivers pēc sacensībām nebija noskumis, jo šādas lietas mēdz atgadīties. Pilots atzina, ka šobrīd ir apmierināts ar to, kā rit viņa karjera.

''Vienā līkumā iebraucām par ātru un es noskrēju no ceļa. Vēlāk spējām turpināt, taču tad sāka pārkarst dzinējs, kā rezultātā mēs bijām spiesti izstāties. Tā bija mana kļūda, jo tajā līkumā pienācu ļoti ātri. Taču, neskatoties uz to, šobrīd ar savas karjeras sākumu esmu apmierināts. Daudz strādāju treniņos, kur lielu informācijas apjomu un padomus man dod tēvs Peters. Mācos, lai ar katru ralliju būtu ātrāks, taču, protams, mēģinu iemācīties kaut ko jaunu arī pats,'' portālam Go4speed stāsta Olivers Solbergs, kurš Alūksnes rallijsprintā izcīnīja otro vietu 2WD klasē.


Olivers Solbergs ar savu stūrmani Veroniku Enganu

Uz jautājumu, vai Olivers sev pats sastāda stenogrammu, sportists atzina, ka šobrīd stenogrammu sastāda Peters, taču, ja Olivers grib kaut ko mainīt, tad viņš to dara.

Tāpat kā Alūksnē, arī šajā rallijā Solbergu junioru klātienē atbalstīja mamma Pernilla, kura pati agrāk ir braukusi rallijā. Sarunā ar portālu Go4speed Petera Solberga sieva veltīja atzinīgus vārdus Latvijas rallija čempionātam, kā arī atzina, ka šobrīd viņa ir apmierināta ar to, kā rit Olivera rallija karjera.


Peters un Pernilla Solbergi. Foto: www.facebook.com/pernilla.solberg.1

Kā Jums patika Sarmas rallijs? Vai izdevās apmeklēt arī kādus ātrumposmus?
''Jā, cenšos apmeklēt pēc iespējas vairāk ātrumposmus. Pirmajā rallijā redzēju četrus posmus, bet šoreiz tikai divus, jo Oliveram nācās izstāties. Ir jautri un man tas patīk – lieliska organizācija, jauki cilvēki. Man patīk jūsu sistēma, kad sportistiem ar GPS palīdzību var sekot līdzi internetā, kur atrodas braucēji, kādi ir viņu rezultāti. Rallija un organizatoriskais līmenis ir profesionāls, un esmu patīkami pārsteigta. Tagad es vairāk izbaudu to, ka varu būt ātrumposmos, nevis nervozēt servisa parkā.

Vai Jūs daudz nervozējat, kad Olivers atrodas trasē?
Ja godīgi, tad nenervozēju ļoti daudz. Citreiz ir žēl, kad kaut kas neiet tā, kā gribētos. Bieži tās lielākās raizes ir par to, kad tu zini, kad viņam ir jāfinišē pēc tās minūtes, bet viņa laiks rezultātu tabulās vēl nav parādījies. Tad ir liels adrenalīns, bet tā ir daļa no šīs spēles, kura man patīk.''


Solbergu ģimene. Foto: www.facebook.com/pernilla.solberg.1

Vai Jūs esat apmierināta ar to, kā šobrīd rit Olivera rallija karjera?
Šobrīd viņa karjeras sākums rit ļoti labi un veiksmīgi – viņš iet soli pa solim un ļoti ātri mācās. Arī šāda neveiksme viņam dod ko jaunu. Šādas lietas (kad tu noskrien no ceļa) dažreiz notiek, un tikai tad tu vari uzzināt, kur bija tā robeža, kad tev vajadzēja bremzēt. Ja tu no ceļa esi noskrējis kaut vai uz īsu brīdi, tad tu esi bijis par ātru. Pēc rallija tā vieta ir noteikti jāizanalizē, lai saprastu, kas tieši tur bija nepareizi un kas jādara, lai nākamreiz būtu labāk. Ir arī kādreiz jānobrauc no ceļa un jāpieļauj kļūdas. Līdz ar to šī viņa neveiksme nav nekas ārkārtējs – tā ir daļa no mācīšanās procesa. Taču, neskatoties uz to, viņš brauc labi un ātrums ir labs.

Kāds bija viņa mērķis pirms Sarmas rallija?
Viņa mērķis pirms rallija bija tikai viens – sasniegt finišu.

Olivers daudz ir braucis ar kroskartiem, bet, cik viņš man teica, tad viņa sirdslieta tomēr ir rallijs.
Jā, viņa sapnis bija un ir rallijs. Viņš mājās ļoti daudz strādā pie stenogrammas, daudz mācās. Tagad, kad vēl ir ledus uz ezera, viņš trenējas arī tur.


Solbergu ģimene un SRT komanda. Foto: www.facebook.com/pernilla.solberg.1

Šī bija otrā reize, kad esat Latvijas rallijā. Ko Jūs varat teikt par to?
Par ralliju Latvijā varu teikt tikai tos labākos vārdus – lieliska atmosfēra, jauki cilvēki. Uz ātrumposmiem var nokļūt viegli, jo ir saprotamas norādes. Tāpat arī sekošana līdzi sportistiem – mums daudz draugu, kuri nevarēja atbraukt klātienē, rallijam sekoja līdzi Norvēģijā, Zviedrijā. Pēdējā rallijā bija iespēja nobildēt QR kodu, kas uzreiz tevi aizved uz attiecīgo vietu. Tas ir kaut kas fantastiski. Šādai lietai būtu jābūt katrā rallijā. Tas ir ģeniāli.

Šogad jums būs piesātināts gads - dēlam rallijs un kroskarti, bet vīram Peteram rallijkross.
Jā, šis gads būs ļoti aizraujošs, jo būs ne tikai rallijs, bet arī rallijkross, jo šogad Peters brauks VW rūpnīcas komandā. Mēs ļoti, ļoti ilgi uz to gājām, lai gūtu šādu atbalstu, un beidzot tas ir noticis. Tas ir neticami. Šogad būs daudz darba abās pusēs. Mēs, kā vecāki, esam priecīgi par Oliveru. Paldies, protams, arī SRT komandai par lielisko servisu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png