profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Bruņinieks: Pēc Alūksnes rallija no žigulīša dzinēja pāri palika metāllūžņi

Mārtiņš Jankovskis 19.01.2017 - 05:54 Bruņinieks: Pēc Alūksnes rallija no žigulīša dzinēja pāri palika metāllūžņi
Atis un Nauris Bruņinieki. Foto: Edgars Leonovs, Motors & Sports

Alūksnes rallijsprintā uz starta izgāja brāļi Atis un Nauris Bruņinieki, kuri startēja ar jaunu ''Lada Samara'' auto. Šī Atim bija atgriešanās rallijā pēc ilgāka laika. Pēc piektā posma Atis Rallijsprinta 2WD Open klasē cīnījās par trešo vietu, taču sestajā posmā šī cīņa beidzās, jo Bruņinieku ekipāžu piemeklēja dzinēja defekts.


Foto: Una Gaile

Pēc rallija Atis sarunā ar portālu Go4speed atzina, ka dzinējam tas bija pēdējais rallijs. Tagad ekipāža jau ir iagādājusies citu dzinēju, kuru arī cer līdz Sarmas rallijam sagatavot.

''Dzinējs principā izkusa. No šī žigulīša dzinēja ir palikuši tikai metāllūžņi (smejas). Taču jau pirmdien mēs ieguvām donora dzinēju un tagad sāksies lielie darbi, lai no tā visa uztaisītu kaut ko sportisku, kas arī brauc. Ceru, ka šis dzinējs būs jaudīgāks par iepriekšējo, jo šajā Alūksnes rallijā, kad tas dzinējs vēl strādāja, tad braucot bija tāda sajūta, it kā arkls būtu aizmugurē. It kā nebija slikts dzinējs, bet kaut kāda problēma bija. Bet, neko darīt, man ir dotas 600 stundas (saruna notika otrdien), lai būtu uz starta Sarmā. Protams, daudz kas būs atkarīgs no blakus apstākļiem, tai skaitā arī finansēm. Protams, ir arī vēl citi sīki darbi, kā arī amortizatori jāregulē, bet pie tā ķersimies klāt tikai tad, kad savedīsim dzinēju kārtībā,'' stāsta Atis Bruņinieks.


Žigulīša dzinējs pēc rallija. Foto: No sportista personīgā arhīva

Lai arī ekipāžas rezuzltāti bija labi, Atis atzīst, ka viņš nav apmierināts ar savu braukšanu. ''Mēs zinājām, ka pirmajā aplī nebūsim ātri. Kopumā jāsaka, ka ar savu ātrumu šajā rallijā neesmu apmierināts. Mums nebija tās riepas, kuras bija vajadzīgas, kā arī braukšana negāja kopā ar stenogrammu. Pirmajā aplī mašīnā bija bardaks (smejas). Otrajā aplī tempiņš jau bija labāks, jo aizgāja braukšana. Piekto posmu nobraucām daudzmaz labi (piecas sekundes zaudēja Danam Leščam un Oliveram Solbergam), taču tāpat bija kur pielikt.''

''Rallijsprinta sesto posmu braucām tā, ka beidzot bija smaids uz lūpām. Ļoti gaidīju gala rezultātu, kuram bija jābūt labam, taču beigās finiša zīmi redzējām, bet līdz tai netikām. Šis tiešām bija labākais ātrumposmš visā rallijā, jo viss izdevās, taču diemžēl mēs tā arī neuzzinājām savu laiku. Taču kopumā godīgi varu pateikt, ka biju lēns, jo esmu braucis ar ''Fiesta'', un zinu, kā ir braukt ātri. Ceru, ka Sarmā iziesim uz starta, kur varēsim pabraukt ātrāk,'' nobeidz Bruņinieks, kurš saka paldies komandai, draugiem, ģimenei un organizatoriem par lielisko ralliju.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png