profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc Kurzemē piedzīvotās avārijas Lietuvas rallijsprintā startēs Dans Leščs

Go4speed 24.08.2016 - 20:36 Pēc Kurzemē piedzīvotās avārijas Lietuvas rallijsprintā startēs Dans Leščs
Dans Leščs testos. Foto: facebook.com/tartrallyteam

Šajā nedēļas nogalē, 27. augustā, Lietuvas pilsētu Viekšņu un Mažeiķu apkaimes ceļos tiks aizvadīts Latvijas un Lietuvas rallijsprinta čempionāta sestais posms - “Mažeikiai – Viekšniai 2016”. Vienas dienas laikā sportistiem būs jāveic deviņi ātrumposmi ar kopējo garumu 64 kilometri.


Foto: Šarūnas Gumauskas, facebook.com/sgrallyphotography

Pavisam kopā uz starta izies 40 ekipāžas, no kurām 15 būs latviešu - Mareks Švarcs-Švampāns, Mikus Neško, Ingus Eislers, Vigo Rubenis, Agris Upītis, Aleksandrs Jakovļevs, Arnis Alksnis, Jānis Grīnbergs, Andris Vovers, Guntars Brauns, Toms Binde, Voldemārs Kalve, Raivis Garoza, Renārs Francis un Dans Leščs.

1600 klasē līderis pirms šī posma ir Kaspars Kols, kurš šajā posmā gan nestartēs. Otrais šajā klasē, atpaliekot desmit punktus, ir lietuvietis Tadas Sireika, kurš startēs šajā posmā. 2WD Open klasē līderis pēc pieciem posmiem ir Zigurds Kalniņš, kurš pār tuvāko sekotāju Agri Upīti sakrājis 145 punktu pārsvaru. Ja Zigurds šajā posmā uz starta neizies, tad Upītis turpinās cīņu par otro vietu, jo trešās vietas ieguvējs Egidijus Valeiša, kurš no Upīša atpaliek par 34 punktiem, šajā nedēļas nogalē startēs Tallinas rallijā.


Foto: Šarūnas Gumauskas, facebook.com/sgrallyphotography

4WD klasē līderis ir Mareks Švarcs-Švampāns (190), kuram seko Neško (123) un Jeršovs (83). Visbeidzot 4WD Open klasē pirmais šobrīd ir Baldiņš (212), kuram seko Dmitrijs Feofanovs (155) un Ingus Eislers (152). Ņemot vērā, ka Baldiņš šajā posmā nestartēs, tad Feofanovam un Eisleram ir visas iespējas pietuvoties Baldiņam. Klasikas kausā līderis pirms sezonas pēdējiem diviem posmiem ir Grīnbergs (100), otrais ir Vovers (74), bet trešais - Brauns (56). Šajā klasē uz starta izies visi trīs līderi, tāpēc sagaidāmas sīvas cīņas.

Šajā rallijā uz starta izies Dans Leščs, kurš Kurzemes rallijā testu posmā ar tobrīd nesen iegādāto BMW piedzīvoja iespaidīgu avāriju. Šobrīd pilots beidzot salabojis savu auto un ir gatavs iziet uz starta. ''Mašīna, ar kuru avarēju rallijā “Kurzeme 2016”, ir salabota, un esmu gatavs atsākt aktīvi braukt”, portālā liepājniekiem.lv stāsta Dans Leščs, kurš startēs ar stūrmani Raiti Ripeli.


Lešča auto pēc avārijas. Foto: rekurzeme.diena.lv

Dans atzīst, ka vislabāk atmiņā paliek nevis braukšana rallijā, bet viss process ap to. ''Tie brīži, kad atbrauc divas dienas pirms rallija, lai rakstītu piezīmes par trasi. Tie brīži, kad satiec cilvēkus, kuriem ir līdzīga domāšana kā man. Šīs emocijas ne ar ko nevar aizstāt. Šis pāris dienu komplekss ir tas, kas manī rada sajūsmu,” tā Dans.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png