profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallijsprintā Gulbis uzvar Vorobjovs; Samuitim smaga avārija

Go4speed 06.08.2016 - 18:38 Rallijsprintā Gulbis uzvar Vorobjovs; Samuitim smaga avārija
Foto: Mārtiņš Jankovskis

Šodien, 6. augustā, Gulbenes apkaimē norisinājās tradicionālais rallijsprints Gulbis, kurā uzvaru svinēja Jānis Vorobjovs/Andris Mālnieks (Mitsubishi Mirage). Ekipāža palika nepārspēta visos sešos dienas ātrumposmos, uzvaru izcīnot ar ļoti pārliecinošu sniegumu ar vairāk nekā minūtes lielu pārsvaru pār Gunti Lielkāji/Ivaru Grošus (Mitsubishi Evo IX). Trešo vietu rallijsprinta absolūtajā vērtējumā izcīnīja Ronalds Baldiņš/Ingars Sakne (Mitsubishi Evo).

Kā pēc rallija atzina Andris Mālnieks, tad ekipāža pēc aizvadītajiem treniņiem un rallijsprinta "Gulbis" ir pilnībā gatava nākamās nedēļas "300 ezeru rallijam" Lietuvā, Zarasai apkārtnē.


Ekipāžas pirms starta. Foto: Go4speed

Smagu avāriju ceturtajā rallija ātrumposmā piedzīvoja lietuviešu ekipāža Martinas Samuitis/Gedeminas Celiesius (Škoda Fabia R5), kuri ātrā līkumā izslīdēja ārpus ceļa un ietriecās ārmalā esošajos kokos. Jāpiezīmē, ka šī ir jau otrā Samuiša avārija pēc kārtas, jo arī Žemaitijas rallijā viņš piedzīvoja avāriju kopā ar savu pastāvīgo stūrmani Ramunas Šaučikovas. Ekipāžas mērķis, startējot šajā rallijā, bija sagatavoties pēc nedēļas notiekošajam "300 ezeru rallijam". 


Samuitim rallijs beidzās priekšlaicīgi. Foto: Go4speed

4WD klasē labāko rezultātu uzrādīja Mareks Švacs un Armands Lūkins (Subaru Impreza), kuri vietā atstāja Miku Neško/Mārtiņšu Briedi (Subaru Impreza). Trešie 4WD klasē Vigo Rubeni/Kristapu Eglīti (Subaru Impreza).

Spraiga cīņa par uzvaru tika aizvadīta 2WD Open klasē, kurā dienas beigās uzvaru svinēja lietuvieši Egidijus Valeiša/Mindaugas Varža ar BMW M3 automašīnu. Tikai par 3,57 sekundēm viņiem piekāpās Zigurds Kalniņš/Renārs Salaks (BMW Compact). Trešie Agris Upītis un Andris Spilva (Renault Clio Sport).


Foto: Mārtiņš Jankovskis

1600 klasē finišēja vien divas ekipāžas, no kurām ātrākie bija Kaspars Kols/Zintis Kols, kuriem vairāk nekā minūti zaudēja Arturs Felšans/Mārcis Krevics. 

Klasikas kausā uz starta izgāja piecas automašīnas. Uzvaru izcīnīja Jānis Grīnbergs/Jānis Strazdiņš. Par pus minūti vēlāk finišu sasniedza Andris Vovers/Uldis Augulis, bet trešo vietu izcīnīja Guntars Brauns/Aldis Hanzens. 


Algirdas Kazlauskas/Andrius Petruškevičius finišē Gaujā

Avāriju rallijsprintā "Gulbis" piedzīvoja arī lietuviešu ekipāža Algirdas Kazlauskas/Andrius Petruškevičius, kuri pēc avārijas nokļuva ātrumposmam blakus esošajā Gaujas upē. Par laimi sportistiem šis piedzīvojums beidzās veiksmīgi, ko gan nevarētu teikt par ekipāžas "Renault Clio" automašīnu. 

Visus rezultātus var apskatīt ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png