profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Alūksnes rallijsprintā pārliecinošu uzvaru izcīna jaunais somu talants (VIDEO)

Go4speed 16.01.2016 - 16:45 Alūksnes rallijsprintā pārliecinošu uzvaru izcīna jaunais somu talants (VIDEO)
Kalle Rovanpera. Foto: Mārtiņš Jankovskis.

Saulains un auksts laiks šodien Alūksnes pusē priecēja tos, kas bija ieradušies vērot šī gada pirmās rallija sacensības. Dalībnieku vidū bija ne tikai pašmāju, bet arī ārzemju sportisti. Gaidīto cīņu vietā jau ar pirmajiem ātrumposmiem rallija vadībā izvirzījās jaunais somu sportists Kalle Rovanpera, svinot pārliecinošu uzvaru savās debijas sacīkstēs ar pilnpiedziņas automašīnu "Škoda Fabia S2000". 


Māris Neikšāns/Anrijs Jesse. Foto: Mārtiņš Jankovskis.
 
Ja dienas pirmajos ātrumposmos Rovanpera spēja uzrādīt par 3 - 8 sekundēm ātrāku laiku katrā no ātrumposmiem, tad dienas beigās šis pārsvars palielinājās pat līdz 15 sekundēm ātrumposmā. Vistuvāk somu sportistam spēja pietuvoties Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins, kuri finišēja minūti un 10 sekundes aiz Rovanperas. Latviešu sportisti gan startēja ar pirmo starta numuru, kas nedaudz apgrūtināja braukšanu. 

Par lielāko sacensību intrigu parūpējās pašmāju sportisti, kas visas dienas garumā iesaistījās cīņās par 2. līdz 5. pozīciju. Viņu vidū bija Ralfs Sirmacis, Jānis Berķis, Māris Neikšāns un Raimonds Kisiels. Dienas pirmajā ātrumposmā visi minētie sportisti finišēja 1,5 sekundes ietvaros. Ātrāks par visiem jau no dienas pirmā atrumposma tomēr bija Ralfs Sirmacis, kurš trešās vietas ieguvēju Jāni Berķi apsteidza par pus minūti. Trešo vietu gan Berķim izdevās izcīnīt pateicoties Raimonda Kisiela iegūtajiem sodiem otrajā un septītajā ātrumposmā. Diemžēl saņemtās soda sekundes Kisielam maksāja veselas trīs pozīcijas. Viņam priekšā aizsteidzās gan Māris Neikšāns, gan Nikolajs Grjazins.  


M.Neikšāna auto servisa parkā. Foto: Mārtiņš Jankovskis.

Mārim Neikšānam, kurš izcīnīja ceturto vietu, šīs bija pirmās sacīkstes kopš 2012. gada. Pirmajā ātrumposmā M.Neikšānam pat izdevās uzrādīt otru ātrāko rezultātu. 

Rallijsprinta 4WD Open klasē sīvu cīņu par uzvaru aizvadīja Edijs Bergmanis un Rolands Baldiņš, kurus tikai divus ātrumposmus pirms finiša šķīra vien viena sekunde. Uzvaru izcīnīja Ronalds Baldiņš, kuram absolūti septītā vieta, otrais Edijs Bergmanis (+14,44 sek.), bet trešais Dmitrijs Feofanovs. 

Pilnpiedziņas neturbo klasē uzvara Marekam Švarcam, kamēr otrajā vietā Ints Jeršovs (++1:02,9 sek.), bet trešajā vietā ierindojās Mikus Neško. Ceturtais finišā rallijsprinta debitants Vigo Rubenis. 

Intriga nedaudz pietrūka starp divu riteņu piedziņas automašīnām, jo ar lielu pārsvaru uzvaru 2WD Open A klasē izcīnīja Nikolajs Grjazins. Rallija finišā Grjazins finišēja absolūti piektajā vietā un pārsvars pār otrās vietas īpašnieku Mārtiņu Sesku bija pieaudzis jau līdz vairāk nekā minūtei, tomēr jāatzīmē, ka Seskam šis bija lielisks panākums īsajā rallija braucēja karjerā. Trešais ātrākais 2WD Open A klases braucējs bija Emīls Blūms, kuram šajā rallijā bakus sēdēja jauna un nepieredzējusi stūrmane - Rūta Lībiete. 

2WD Open klasē uzvaru svinēja mājinieks Zigurds Kalniņš, otrais Daņila Belokoņs, bet trešajā vietā ierindojās Jānis Cielēns. 

Video:

Absolūtie Alūksnes rallijsprinta rezultāti:
1. K.Rovanpera (Škoda Fabia S2000) 35:35.25 
2. R.Sirmacis (Mitsubishi Evo IX) + 1:10,19
3. J.Berķis (Mitsubishi Evo IX) +1:41.96
4. M.Neikšāns (Mitsubishi Evo IX) +2:20.57 
5. N.Grjazins (Peugeot 208 R2) +2:47.68 
6. R.Kisiels (Škoda Fabia R5) +2:48.54 
7. R.Baldiņš (Mitsubishi Evo) +3:10.93 

Visi rezultāti apskatāmi ŠEIT.
Komentāri
snail 19.01.2016 08:28
''Braucām ātri un bez kļūdām.
Acīm redzot tomēr ne tik ātri un kļūdas vēl ir.
Visi ir malači tikai jāizvēlās pareizie teksti.
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png