profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallijsprinta 'Alūksne' direktors: Prognozēju iespaidīgu dalībnieku sastāvu

Mārtiņš Jankovskis 04.01.2016 - 12:35 Rallijsprinta 'Alūksne' direktors: Prognozēju iespaidīgu dalībnieku sastāvu
Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins. Foto: Artūrs Igaveņš

15. un 16.janvārī ar rallijsprintu ''Alūksne 2016'' tiks dots starts jaunajai rallija sezonai Latvijā. Lai arī nesen vēl no sniega nebija ne miņas, pēdējās dienās par sniega daudzumu vairs nevar sūdzēties, jo Latviju sasniedzis ilgi gaidītais sniegs. Lai arī šobrīd visvairāk sniega esot Kurzemē un Rīgā, arī Alūksnē esot gana daudz sniega. Kā sarunā ar portālu Go4speed atzina rallijsprinta Alūksne direktors Renārs Salaks, tad Alūksnē sniega esot gana daudz, tāpēc sagaidāms, ka varēs aizvadīt perfektu ziemas ralliju.


Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

''Jā, Rīgā varbūt ir vairāk sniega, bet mums ir divas dienas snidzis un sniega ir daudz, tāpēc, ņemot vērā šī brīža prognozes, esmu pilnībā pārliecināts, ka pie mums notiks kārtīgs ziemas rallijs. Tas sals, kas bija pirms tam, visu smuki sasaldēja. Tagad uzsnidzis sniedziņš, tāpēc viss ir ļoti skaisti. Ar pieteikšanos gan jāsaka, ka viss, kā parasti Latvijā notiek – viss tiek atstāts uz pēdējo brīdi, bet tas šoreiz ir saprotams, jo daudzi nebija pārliecināti, vai būs sniegs. Tagad sniegs ir un domāju, ka arī pieteikšanās norisināsies raitāk,'' portālam atklāj Renārs Salaks, kurš piebilda, ka arī šogad ātrākajai vientilta ekipāžai tiks piešķirta naudas balva EUR 1000 apmērā. 


Foto: Artūrs Igaveņš

Jautājot par dalībniekiem, Renārs atzina, ka šobrīd vēl īsti nezina, cik un kādas ekipāžas brauks, taču dalībnieku sastāvam esot jābūt labam. ''Par dalībniekiem vēl īsti nezinu, bet, cik sapratu, tad SRT komanda (Nikolajs Grjazins, Raimonds Kisiels) plāno startēt ar divām R5 automašīnām. (Pēc portāla rīcībā esošās informācijas Ralfs Sirmacis (pagājušā gada rallijsprinta Alūksne uzvarētājs) visticamāk, brauks ar ''Mitsubishi Evo IX R4''). Tāpat uz starta redzēsim Kalli Rovanperu ar S2000 automašīnu. Protams, ceram, ka dalību apstiprinās arī pašmāju labākie un ātrākie braucēji. Šobrīd nav skaidrības par igauņu braucējiem, bet priecē, ka lietuvieši ir aktīvi, starp kuriem dalību jau apstiprinājuši spēcīgie Martinas Samuitis un Martinas Samsonas. Kopumā prognozēju labu un diezgan iespaidīgu dalībnieku sastāvu priekš mūsu rallijsprinta.''  

Tāpat kā katru gadu, arī šogad ātrumposmi būs dažādi, lai ir ko darīt gan klasikas braucējiem, gan pārējiem. ''Ātrumposmi ir tādi, lai būtu interesanti un kompakti. Ir piedomāts pie tā, lai ceļi būtu gan šauri, gan plati, lai ir ko darīt gan klasikas braucējiem, gan priekšpiedziņām. Būs arī dažas jaunas lietas. Esam vēl vairāk padomājuši par skatītājiem, tāpēc tiks iztīrīti arī sānu ceļi, lai ir vieglāk piebraukt,'' nobeidz Salaks.

Kopumā sportistiem būs jāveic astoņi ātrumposmi (četri dopi pa divām reizēm), kas kopā sastādīs 68 kilometrus.

Pieteikušies dalībnieki:
1. Guntis Lielkājis/Toms Pirktiņš, Mitsubishi EVO IX
2. Vitalijus Plastininas/Paulius Reisas, Mitsubishi Lancer Evo
3. Tautvydas Narusis/Juozas Narusis, Subaru Impreza WRX STI
4. Egidijus Paplauskas/Karolis Kairys, Subaru Impreza WRX
5. Remigijus Orvydas/Domantas Mozūraitis, Subaru Impreza
6. Linas Kriūnas/Žydrūnas Pelenis, Honda Integra
7. Eugenijus Andrulis/Aidas Liorentas, Ford Escort RS2000
8. Modestas Juodpusis/Vytautas Šoris, Renault Clio Sport
9. Denis Rostilov/Alexey Ignatov, FORD FIESTA R2
10. Mikus Neško/Mārtiņš Briedis, Subaru Impreza
11. Tomas Nenartavicius/Tadas Nagulevicius, Opel Astra
12. Martynas Samsonas/Mindaugas Varža, BMW M3X
13. Rokas Steponavicius/Ernesta Globyte, BMW E46
14. Martynas Samuitis/Ramūnas Šaučikovas, Mitsubishi EVO X
15. Deividas Gezevičius/Evaldas Gezevičius, Opel Kadett
16. Algirdas Kazlauskas/Andrius Petruškevičius, Renault Clio Sport
17. Mārtiņš Sesks/Reinis Vilsons, Ford Fiesta
18. Tomas Ramanauskas/VIRGILIJUS JANULEVIČIUS, Subaru Impreza

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png