profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas rallijsprinta čempionāts turpinās Lietuvā, uz starta 28 latviešu ekipāžas

Go4speed 22.07.2015 - 16:02 Latvijas rallijsprinta čempionāts turpinās Lietuvā, uz starta 28 latviešu ekipāžas
Edijs Bergmanis/Edgars Grīns. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Šīs nedēļas nogalē Lietuvā norisināsies rallijsprints Viekšņi-Mažeiķi 2015 (''Viekšniai-Mažeikiai''), kas būs ne tikai Lietuvas rallijsprinta čempionāta ceturtais posms, bet arī Latvijas rallijsprinta čempionāta piektais posms.

Sacensības norisināsies divas dienas. Piektdien, 24. jūlijā, norisināsies testa ātrumposms, savukārt sestdien, 25. jūlijā, sportistiem būs jāveic astoņi ātrumposmi, kas kopā sastādīs 51 kilometru.


Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Pavisam kopā uz starta izies 52 ekipāžas, starp kurām būs arī 28 ekipāžas no Latvijas. Kā pirmie trasē dosies Klasika 3000 braucēji, kur pirmais starta numurs piešķirts Aigaram Tīdmanim/Jānim Bumbulim. Lai arī vadošās lietuviešu ekipāžas šajā rallijā nestartēs, Latviju jaudīgākajā pilnpiedziņas klasē pārstāvēs gana spēcīgi braucēji – Jānis Vorobjovs, Edijs Bergmanis, Guntis Lielkājis un Rolands Jaunzems, kurš pievienojies Vorobjovs Racing komandai un šajā rallijā sportists trasē dosies ar ''Mitsubishi Lancer Evo X''.

Arī citās klasēs uz starta izies spēcīgākās latviešu rallijsprinta ekipāžas - Kalle Rovanpera, Toms Lielkājis, Jānis Krickis, Mārtiņš Sesks u.c.


Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Pēc četriem posmiem Klasē 1600 līderis ir Mārcis Strautiņš, kurš, nestartējis pirmajos divos ziemas posmos, nākamajos divos rallijos izcīnījis uzvaras, kas viņam arī dod vadību čempionātā. Klasē 2WD Open līderis ir Jānis Cielēns, taču tikai divus punktus viņam zaudē jaunais un talantīgais somu sportists Kalle Rovanpera, kurš vienās sacensībās nestartēja. Trešais ir Renārs Francis, kurš, izlaidis abus ziemas posmus, ir izcīnījis uzvaras pēdējos divos posmos. Klasē 4WD Open pārliecinošs līderis ir Edijs Bergmanis, kurš sakrājis 224 punktus. Otrajā vietā, atpaliekot 49 punktus, ir Guntis Lielkājis, kuram šī ir pirmā sezona pie pilnpiedziņas stūres. Visbeidzot Classic 3000 klasē līderis ir Aigars Tīdmanis, kurš uzvarējis abos divos aizvadītajos posmos. Otrais ir Toms Binde, bet trešais Guntars Brauns, kurš Aigaram zaudē jau 55 punktus. 

Gatavojoties nākamajam rallija čempionāta posmam Lietuvā, rallijsprintā piedalīsies arī Jānis Vorobjovs/Andris Mālnieks

Starta saraksts atrodams ŠEIT, bet citi ar rallijsprintu saistīti dokumenti atrodami ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png