profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

N.Grjazins: Prieks, ka uzvarēju, bet situācija ar brāli noskaņojumu padarīja nomācošu

Mārtiņš Jankovskis 14.07.2015 - 20:49 N.Grjazins: Prieks, ka uzvarēju, bet situācija ar brāli noskaņojumu padarīja nomācošu
Nikolajs Grjazins. Foto: Timo Anis Rally photography

Ar mainīgām sekmēm Igaunijas ''Võrumaa Rallisprint 2015'' rallijā startēja latviešu pārstāvēto komandu braucēji. ''2WD 1600'' klasē pie uzvaras tika SRT komandas pilots Nikolajs Grjazins, kurš bija vienīgais, kurš savā klasē startēja ar ''Peugeot 208 R2'' automašīnu. Ceturtais palika Emīls Blūms ar Reini Vilsonu, bet septītajā vietā ierindojās Toms Lielkājis/Toms Pirktiņš. Pēc rallijsprinta portāls Go4speed uz sarunu aicināja visu trīs ekipāžu pilotus, kuri pastāstīja par rallijā piedzīvoto.

''Rallijs aizritēja lieliski. Mums bija iespēja trasi pierakstīt trīs reizes, tāpēc stenogramma bija sastādīta ļoti labi. Kopā bija jāveic tikai divi ātrumposmi, taču katrs – trīs reizes. Paši ātrumposmi bija interesanti un jautri, vietām ar asiem līkumiem. Tāpat šie posmi bija ļoti ātri, tāpēc vietām bija bīstami. Kopējais rezultāts priecē, jo turpinām progresēt. Jāpiebilst, ka pirms šī posma aizvadījām nopietnus treniņus ar dažādām mašīnām. Protams, ļoti gribējās pacīnīties ar brāli, bet diemžēl viņš cieta avārijā. No vienas puses, ir prieks, ka uzvarēju rallijā, bet, no otras puses, situācija ar Vasīliju manu noskaņojumu padarīja nomācošu,'' tā Nikolajs Grjazins.


Toms Lielkājis. Foto: Ciedra Racing

Ātrs bija Lielkājis, taču divas neveiksmes liedza sportistam izcīnīt augstāku rezultātu. ''Līdz brīdim, kad pārsitām riteni, viss bija kārtībā. Diemžēl kādā no vietām zālē bija caurteka, kuru neredzējām. Īpaši negriežot trasi, trāpījām pa caurteku un pārsitām riteni. Tas mums prasīja daudz laika. Tikmēr citā ātrumposmā kādā asā līkumā mums priekšā bija avarējusi igauņu ekipāža, tāpēc, lai izvairītos no sadursmes ar šo ekipāžu, sanāca sagriezties, kas prasīja vēl kādas 20 sekundes. Bet kopumā rallijs bija interesants un šis bija labs treniņš pirms nākamajiem startiem,'' tā sarunā ar portālu Go4speed atzina Toms Lielkājis, kurš piebilda, ka Igaunijas ERČ tomēr nebrauks.

Uzreiz aiz goda pjedestāla finišēja Emīls Blūms, kurš ar savu ātrumu šoreiz nebija apmierināts. ''Gribējām pabraukt nedaudz savādāk, taču tas rezultātu nedeva, tāpēc sapratām, ka nevajag neko mainīt un ir jāatgriežas pie pārbaudītām vērtībām. Beigās jau laiks bija daudz maz labs, bet, lai cīnītos ar igauņu braucējiem un Nikolaju Grjazinu, bija jābrauc vēl ātrāk un vietām jāriskē vairāk. Ar savu tempu apmierināts neesmu, jo rezultāts nav labs. Pēdējā aplī laiks jau bija labs, bet kopumā ar rezultātu neesam apmierināti,'' tā Emīls Blūms, kuram nākamais starts paredzēts 300 Ezeru rallijā.

Rallijsprinta rezultāti 2WD 1600 klasē:
1. N. GRYAZIN
PEUGEOT 208 R2 33:31.4
2. R. UUSTULND
FORD FIESTA R2 +28.9
3. G. KRUUDA
FORD FIESTA R2 +43.2
4. E. BLŪMS
FORD FORD FIESTA R2 +53.6
5. R. POOM
FORD FIESTA +1:03.3
6. K. SEPP
FORD FIESTA R2 +1:14.7
7. T. LIELKĀJIS
FORD FIESTA R2 +1:18.2
8. R. MEUS
LADA VFTS +2:26.0

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png