profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Uz Jēkabpili pošas arī liels skaits rallijsprinta dalībnieku

Go4speed 03.06.2011 - 23:14 Uz Jēkabpili pošas arī liels skaits rallijsprinta dalībnieku
Foto: Go4speed

Nedēļas nogalē paralēli rallijam „Jēkabpils-Madona" notiks arī Latvijas rallijsprinta čempionāta ceturtais posms. Gluži kā Latvijas rallija čempionātā, arī rallijsprintā šis būs ceturtais no septiņiem posmiem, un tas būs nozīmīgs čempiontitulu un medaļu dalīšanā, portālu „Go4speed" informēja Latvijas Automobiļu federācijā. Uz šo rallisprinta posmu pieaudzis dalībnieku skaits - sacensībām kopumā pietecies 41 dalībnieks.

Pirms Jēkabpils un Madonas rallijsprinta 1600 klasē vadībā atrodas Mārcis un Armands Ķenavi, kuriem trijos posmos ir izcīnīta viena uzvara un viena otrā vieta. Sezonu ziemā labi sāka Nauris Bruņinieks/Edgars Grīns, uz brīdi nonākot kopvērtējuma vadībā. Taču izstāšanās Talsos nobīdījusi vienību uz otro vietu. Savukārt trešajā pozīcijā ir Kaspara un Zinta Kolu ekipāža - vienīgā 1600 klasē, kura guvusi punktus visos trīs posmos.

Viena no galvenajām intrigām - cik spēcīga būs Arņa Alkšņa/Kaspara Zuģicka vienības. Ekipāža izlaida divus posmus ziemā, taču uzvarēja Talsu rallijsprintā. Ja šī ekipāža labi aizvadīs nākamās sacīkstes, tā var būt pretendente uz čempiona titulu.

1600+ klasē tikai Talsos tika uzsākta punktu skaitīšana, jo uz starta stājās trīs ekipāžas. Taču šajā nedēļas nogalē klasē uz starta jau piecas vienības, to skaitā pirmā posma uzvarētāji Kaspars Brencis/Armands Ziemelis.

4WD klasē konkurentiem jādara viss iespējamais, lai apturētu Edgara Enkura/Ainara Jankoviča ekipāžu. Ja vienai otrai vietai un divām uzvarām sekos vēl kāds panākums, visai ātri ekipāža var kļūt neaizsniedzama sekotājiem. Jāatgādina, ka no septiņiem posmiem sliktākais rezultāts tiks atmests, tāpēc tiem, kas kāro pēc titula, situācija vēl nav bezcerīga.

4WD+ klasē līdz šim visveiksmīgāk cīnījušies Arvis Arums/Arnis Krasovskis, sasniedzot divas uzvaras un divas otrās vietas. Kopvērtējumā izveidojies neliels pārsvars, jo Talsos bez punktiem palika spēcīgie Zigurds Kalniņš/Ģirts Dombrovskis, Aleksandrs Grīva/Ritvars Vēveris un citi.

Uz starta Road klasē būs pārliecinošie šīs ieskaites līderi Māris Freibergs/Edgars Trūps. Pat nestartējot iepriekšējā posmā saglabāta līderpozīcija. Pašlaik tuvākie sekotāji ir Armands Lazdiņš/Itars Siliņš un Kaspars Borgs/Andris Pāpe.

Rallijsprintā „Jēkabpils - Madona" dalībniekiem jāveic septiņi ātrumposmi, savukārt Road klases specifiskajās cīņās jāaizvada pieci posmi.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png