profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jubilejas rallijsprintu 'Gulbis' atklās Vasaraudzis un hokejists Bārtulis

Go4speed 04.07.2014 - 14:30 Jubilejas rallijsprintu 'Gulbis' atklās Vasaraudzis un hokejists Bārtulis
Vorobjovs/Mālnieks. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Sestdien, 5.jūlijā, Gulbenē startēs rallijsprints “Gulbis”, kuram šogad aprit 40.gadu jubileja. Šis būs Latvijas rallijsprinta čempionāta 2014.gada sezonas 5.posms.

Pavisam kopā dalību šajā rallijsprintā apstiprinājušas 43 ekipāžas. Kā jau ziņojām, tad par nullītes ekipāžu šajā rallijā brauks Ivars Vasaraudzis un Latvijas hokejas izlases spēlētājs Oskars Bārtulis. "Šis rallijsprintam Gulbis būs jubilejas rallijs, tāpēc mēs arī brauksim kā jubilejas sportisti. Domāju, ka cilvēkiem būs interesanti,'' tā pirms kāda laika portālam atzina Ivars Vasaraudzis.


Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Kā ziņo rallijsprinta organizatori, tad 40 minūtes pirms starta trasē dosies ''Retro” klases braucēji ar vēsturiskajiem Saab, Audi un VAZ, kas sacentīsies regularitātes braucienos. Rallijsprintā kā pirmie trasē dosies 1600 klases braucēji, pēc kuriem sekos Classic, 2WD Open, 4WD un 4WD Open. Uzreiz jāsaka, ka dalībnieku saraksts ir gandrīz tāds pats, kāds tas bija rallijsprintā Viduslatvija.


Svilis/Pūķis. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

2WD Open klasē par uzvaru noteikti cīnīsies Jānis Vorobjovs un Andis Neikšāns, kuri atkal trasē dosies ar BMW M3 spēkratiem. Diemžēl iepriekšējā rallijā savstarpējais duelis starp šiem abiem braucējiem nenotika, jo Neikšāns otrajā posmā izstājās. Tāpat šajā rallijsprintā atkal startēs divi jaunie braucēji – Kalle Rovanpera no Somijas un Džoss Kornvells no Anglijas. Interesanta un sīva cīņa par uzvaru klasē un absolūtajā ieskaitā gaidāma 4WD Open, kur bez ierastajiem braucējiem Mārtiņa Sviļa, Edija Bergmaņa un Rolanda Jaunzema uz starta izies lietuvietis Martinas Samuitis, kura rīcībā būs Mitsubishi Evo X.


Martinas Samuitis. Foto: ewrc.cz

Vienas dienas laikā sportistiem būs jāveic septiņi posmi. Rallijsprintu iesāks ātrumposms Gulbenes pilsētas stadionā (560 metri), pēc kā sportistiem būs jāveic vēl seši posmi. Rallijsprinta kopējais garums būs 46 kilometri. Rallijsprinta finišs paredzēts plkst 19:00.

Ar ātrumposmu kartēm var iepazīties ŠEIT, bet ar dalībniekiem ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png