profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Daļa sportistu neapmierināti ar starta kārtību rallijsprintā 'Viduslatvija'

Mārtiņš Jankovskis 22.06.2014 - 23:09 Daļa sportistu neapmierināti ar starta kārtību rallijsprintā 'Viduslatvija'
Rolands Jaunzems/Inese Akmentiņa griež trases iekšmalu. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Rallijsprintā Viduslatvija uzvaru svinēja Mārtiņš Svilis ar Ivo Pūķi, kuri startēja ar pirmo numuru. Arī šajā posmā, tāpat kā rallijsprintā Kalnamuiža, trasē sākumā devās vientilta klases braucēji, bet vēlāk (sākot no 32 ekipāžas) trasē jau bija vērojamas pilnpiedziņu ekipāžas. Šī iemesla dēļ vairāki braucēji portālam atzina, ka ceļi vairs neesot bijuši tik labi, lai varētu braukt ātrāk.


Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Lai arī Svilis izcīnīja uzvaru, lielu gandarījumu viņa balsī nevarēja dzirdēt. ''Lai arī sen nebija braukts, pirmajā posmā izdevās nobraukt ļoti labi. Arī laiks bija labs, taču, salīdzinot mūsu pirmā posma rezultātu pret pārējiem braucējiem, nedaudz pazuda azarts, jo pārsvars bija liels. Šī iemesla dēļ mēs atlikušajos grants posmos braucām piesardzīgāk. Pilsētā gan nodevām no sirds, jo man šādi posmi vienmēr ir patikuši,'' stāsta Mārtiņš Svilis.

Jautāts par nākotnes plāniem, Svilis saka: ''Šogad vispār neko neesam plānojuši braukt. Būs luste, sēdīsimies un brauksim, jo auto ir kārtībā. Iespējams, nobrauksim rallijsprintu Gulbis. Ja skatāmies lielo ralliju virzienā, tad varbūt brauksim Kurzemes posmu. Sezonas sākumā bija daudz lielāki plāni, taču Liepājas ERČ posmā budžets izauga ļoti liels, tāpēc tas ieviesa korekcijas mūsu nākotnes plānos. Šobrīd labāk nedaudz iepauzēt un vēlāk atgriezties kvalitatīvāk,'' nobeidz Mārtiņš, kurš piebilda, ka pagaidām viņam vēl nav doma pamest ralliju.


Mārtiņš Svilis/Ivo Pūķis. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Otrie finišēja brāļi Bergmaņi. Kā portālam atzina Edijs, tad šajā rallijā vairāk nācās apbraukt akmeņus un domāt par finiša sasniegšanu, nevis ātru braukšanu.

''Ļoti patika ceļi, kas bija ar dažādu konfigurāciju. Liels prieks par lielo tramplīnu, kurā varēja lēkt droši. Taču ir nelielas pārdomas par starta pozīciju. Neesmu liels piekritējs tādai idejai, ka mūsu ātrākā grupa brauc kā pēdējā. Šajā rallijā ļoti izteikts bija tas, ka ceļi pēc iepriekšējo dienu lietus ātri sabojājās un bija ar špūrēm. Jau otrajā posmā trāpīju pa lielu akmeni, kas ieviesa korekcijas mūsu turpmākajā braukšanā. Līdz ar to šo ralliju braucām ar domu par to, kā nobraukt līdz galam, nevis, lai brauktu maksimāli ātri un cīnītos par visaugstākajām vietām. Būtu interesanti salīdzināt laikus, ja mēs brauktu blakus Svilim. Domāju, ka Svilis tāpat uzvarētu, bet mūsu atstarpe noteikti būtu mazāka nekā tagad. Ja turpmāk pieaugs dalībnieku skaits un, piemēram, kādā posmā startēs 100 ekipāžas, kas pēc jaunās kārtības mums dotu kādu 70 starta vietu, tad būtu ļoti jādomā par to, vai braukt. Labāk tad braucu kaut kur par nullīti nevis ieskaitē. Braukt prieka pēc un ar domu, lai izvairītos no akmeņiem un finišētu, tas laikam nebūs domāts mums,'' nobeidz Edijs Bergmanis, kurš atzina, ka brauks arī rallijsprintā Gulbis.


Edijs un Kārlis Bergmaņi. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Ļoti labs rezultāts šajā posmā Rolandam Jaunzemam, kurš brauca kopā ar Inesi Akmentiņu. Lai arī Rolandam finišā trešā vieta, sportists arī bija neapmierināts ar starta kārtību.

''Šodien bija daudz jaunu lietu – gan stenogrammā, gan balstiņa cita (domāts stūrmanis (Inese Akmentiņa – aut.)), gan regulējumi. Pirmajā aplī vēl īsti nevedās braukšana, bet otrajā aplī jau bija labāk. Jāsaka, ka otrajā aplī bijām spiesti daudz griezt trases iekšmalas, jo trajektorijās bija lieli akmeņi. Kopumā ceļi bija ļoti interesanti, taču nepatika tas, ka bija šāda starta kārtība. Pēc pirmā posma, ieraugot savu un Sviļa laiku (atstarpe 13 sekundes – aut.) nedaudz nolaidās rokas. Otrajā aplī jau rezultāti bija līdzīgi, kas arī cīņu kopvērtējumā padarītu daudz interesantāku. Protams, Svilis ir ātrs braucējs, bet gribējās, lai tie apstākļi visiem būtu vienādi,'' tā Rolands Jaunzems.

Rallijsprinta rezultāti:
1. M.Svilis/I.Pūķis, Mitsubishi Lancer Evo (4WD Open), 29:10.49
2. E.Bergmanis/K.Bergmanis, Mitsubishi Lancer Evo (4WD Open), +44.64
3. R.Jaunzems/I.Akmentiņa, Mitsubishi Lancer Evo VIII (4WD Open), +55:69
4. J.Vorobjovs/A.Mālnieks, BMW M3 (2WD Open), +1:10.89
5. A.Mersiyanov/Troshkin, Mitsubishi Lancer Evo IX (4WD Open) +1:47.42
6. Z.Kalniņš/R.Salaks, BMW (Classic), +2:37.30

Ar viiem rezultātiem var iepazīties ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png