profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallijsprintā Viduslatvija uzvar Svilis, divām ekipāžām smagas avārijas (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 21.06.2014 - 23:09 Rallijsprintā Viduslatvija uzvar Svilis, divām ekipāžām smagas avārijas (FOTO)
Rallijsprinta uzvarētāji Svilis/Pūķis. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Sestdien Jēkabpils ceļos norisinājās rallijsprints Viduslatvija. Lai arī laiks nebija pārāk silts, skatītāju ātrumposmos bija gana daudz, it īpaši pilsētas ātrumposmā, kur cilvēku bija ne tikai līkumos, bet arī taisnēs.

Uz starta kopā stājās 45 ekipāžas, kurām bija jāveic astoņi ātrumposmi. Pirmajos trijos posmos ātrākais bija Mārtiņš Svilis/Ivo Pūķis, kuri trasē devās ar pirmo starta numuru. Otrie pēc trīs posmiem bija brāļi Edijs un Kārlis Bergmaņi, kuriem bija tikai 38. starta numurs. Trešie tobrīd bija Jānis Vorobjovs/Andris Mālnieks, kuri skatītājus priecēja ar BMW M3.


Vorobjovs/Mālnieks tramplīnā. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Diemžēl otrajā posmā spiests izstāties bija Andis Neikšāns, kurš, trāpot pa akmeni, sabojāja mašīnas aizmugurējo kreiso riteni. Tikmēr pirmajā posmā avāriju piedzīvoja Jānis Krickis.


Neikšāns pēc izstāšanās. Foto: Go4speed

Pēc servisa parka Svilis turpināja uzrādīt ātrus laikus, taču piektajā posmā visātrākais bija Rolands Jaunzems. Ceturtajā posmā, turpat kur iepriekš Krickis, avāriju piedzīvoja Aigars Tīdmanis/Jānis Bumbulis.


Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Kā atzina Aigars, kuram šis bija tikai otrais rallijs karjerā, tad tajā vietā nedaudz neprecīzi tika pierakstīta stenogramma. Arī citi braucēji zināja teikt, ka tā vieta vairākiem tika atzīmēta kā bīstama, tāpēc šis līkums bija jāpieraksta un jāizbrauc nedaudz savādāk.


Kricka un Tīdmaņa auto pēc avārijas. Foto: Go4speed

Pēdējie divi bija pilsētas ātrumposmi, kur pa trases atklājēja jeb nullītes ekipāžu brauca pasaules rallijkrosa čempionāta līderis Reinis Nitišs. Kā sportists atzina portālam, tad bijis grūti sadzirdēt, ko saka stūrmanis, tāpēc vairāk bija jābrauc uz to, ko var redzēt, nevis dzirdēt. Taču, neskatoties uz to, Reinis, kurš brauca ar Renault Clio, pirmajā pilsētas posmā bija par nepilnu sekundi ātrāks par Mārtiņu Svili (Mitsubishi Lancer Evo VIII).


Jaunzems/Akmentiņa. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Beidzoties pilsētas posmiem, līksmot varēja Jēkabpils, jo uzvaru svinēja Sviļa/Pūķa ekipāža. Otrie finišēja brāļi Bergmaņi, bet trešais palika Jaunzems. 2WD Open klasē uzvarēja Vorobjovs, kuram nepilnas divas minūtes zaudēja Emīls Blūms.


Brāļi Bergmaņi. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Rallijsprinta rezultāti:
1. M.Svilis/I.Pūķis, Mitsubishi Lancer Evo (4WD Open), 29:10.49
2. E.Bergmanis/K.Bergmanis, Mitsubishi Lancer Evo (4WD Open), +44.64
3. R.Jaunzems/I.Akmentiņa, Mitsubishi Lancer Evo VIII (4WD Open), +55:69
4. J.Vorobjovs/A.Mālnieks, BMW M3 (2WD Open), +1:10.89
5. A.Mersiyanov/Troshkin, Mitsubishi Lancer Evo IX (4WD Open) +1:47.42
6. Z.Kalniņš/R.Salaks, BMW (Classic), +2:37.30

Ar viiem rezultātiem var iepazīties ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png