profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vorobjova ekipāža neapmierināta ar Kalnamuižas rallijsprinta norisi

Go4speed 13.05.2014 - 23:09 Vorobjova ekipāža neapmierināta ar Kalnamuižas rallijsprinta norisi
Vorobjovs/Mālnieks trasē. Foto: ASRT Media

Svētdien Liepājas pusē norisinājās rallijsprints Kalnamuiža, kurā uzvaru izcīnīja Mārcis Ķenavs/Gatis Cimdiņš. Daudzi fani šajā rallijā ar nepacietību gaidīja Jāņa Vorobjova un Anda Neikšāna ekipāžu dueli, jo abi braucēji startēja ar BMW M3 automašīnām. Taču īsi pirms rallijsprinta starta tika paziņots, ka Jānis Vorobjovs/Andris Mālnieks, tāpat kā vēl divas ekipāžas (Valters Priede-Kļaviņš/Aldis Hanzens un Ēriks Ozoliņš/Ēriks Balodis), pamatojoties uz LAF Rallijsprinta un minirallija noteikumu punkta Nr. 17.2.4, tiek izslēgtas no sacensībām.


Ekipāža trasē. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Daudzi bija neizpratnē par šādu pavērsienu, taču drīz vien no rallija organizatoriem sekoja nākamais lēmums: "Žūrijas komisija pieņēma lēmumu ekipāžām Nr 48, 64, 66 atļaut startēt sacensībās. Ja šo ekipāžu Nr. 48, 64, 66 rezultāti būs apbalvojamo personu sarakstā, tad šīs klases netiks apbalvotas. Oficiālie rezultāti un apbalvošana šīm klasēm notiks pēc Apelācijas tiesas vai LAF SAK padomes sēdes."

Rallija finišā 2WD Open klasē ātrākā bija Vorobjova ekipāža, tādējādi šajā klasē nācās iztikt bez apbalvošanas ceremonijas, par ko daudzi sportisti un to atbalstītāji bija vīlušies. Tikmēr Vorobjovs Racing ekipāža portālam "Sportacentrs.com" izteica sašutumu par rallijsprintā "Kalnamuiža 2014" piedzīvoto.


Vorobjovs/Mālnieks trasē. Foto: ASRT Media

"Uzskatām, ka sacensības tika noorganizētas pavirši," portālam "Sportacentrs.com" atzīst Vorobjova/Mālnieka ekipāža. "Kaut vai skatoties uz ceļiem, kuri tika iekļauti sacensībās - tie nepildīja savas funkcijas pie tik lielas slodzes, lai šos ātrumposmus varētu veikt trīs reizes. Vai mums trūkst ceļu? Pat pārbrauciens starp otro un trešo ātrumposmu mašīnām, kas ir vairāk ielas auto, bija īsts pārbaudījums. Sacensības taču plāno iepriekš, vai arī neviens neskatās laika prognozes, lai saprastu, ka ceļi izdangāsies momentā? Par naudu, kas būs jāizlieto, lai novērstu mašīnas bojājumus pēc 48 ātrumposmos veiktajiem kilometriem, varētu nobraukt trīs rallijsprinta posmus. Tas nav normāli! Ko darīt sportistiem, kuri jau tā ar grūtībām sagatavo tehniku posmam? Atliek laikam nebraukt..."

Ekipāža piebilst, ka rallijsprinta organizators "Mēs šo rallijsprintu varam salīdzināt kaut vai ar citiem posmiem," turpina ekipāžas braucēji. "Šiet bija vairākas slēptās ātruma kontroles, piemēram, pirms testa ātrumposma. Tas nav normāli! Nemaz negribas runāt par elementārām lietām, kā labierīcības servisa zonā. Domāju, ka ir jāpieņem kaut kādi mēri attiecībā uz rallija "Kalnamuiža" organizatoriem par noteiktām lietām, kuras tiem būtu jāpilda vai jāuzlabo."

Kopvērtējuma rezultāti:
1. M.Ķenavs/G.Cimdiņš (Mitsubishi Lancer Evo X) 24:13.22
2. J.Berķis/E.Čeporjus (Mitsubishi Lancer Evo VIII) +1,09
3. E.Bergmanis/K.Bergmanis (Mitsubishi Lancer Evo) +31,96
4. K.Nebars/G.Berķis (
Subaru Impreza RA) +49,10
5. J.Vorobjovs/A.Mālnieks (BMW M3)
+49,69
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png