profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kalnamuižas rallijsprinta treniņos ātrākie Berķis un A.Neikšāns

Mārtiņš Jankovskis 09.05.2014 - 23:39 Kalnamuižas rallijsprinta treniņos ātrākie Berķis un A.Neikšāns
Andis Neikšāns/Aivis Aizsilnieks. Foto: Edgars Leonovs

Piektdien ar Shakedown ātrumposmu tika dots starts Kalnamuižas rallijsprintam, kas ir ne tikai Latvijas rallijsprinta čempionāta 3.posms, bet arī Lietuvas rallijsprinta čempionāta 1. posms. Atgādināsim, ka pirmajā rallijsprinta posmā, kas notika Alūksnē, uzvarēja Jānis Vorobjovs/Andris Mālnieks, bet otrais posms, kam bija jānotiek Gulbenē (rallijs Sarma), nelabvēlīgu laikapstākļu dēļ tika atcelts.


Jānis Berķis/Edgars Čeporjus. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Pavisam kopā uz starta Kalnamuižas rallijsprintā izies ap 70 ekipāžām, kas ir ļoti daudz. Šobrīd grūti prognozēt, kura ekipāža varētu cīnīties par uzvaru absolūtajā ieskaitē, taču pie favorītiem noteikti jāmin brāļi Edijs un Kārlis Bergmaņi, Elviss Hermanis, Jānis Berķis, kā arī Jānis Vorobjovs un Andis Neikšāns, kuri startēs ar BMW M3.


Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Viskuplāk tiks pārstāvēta 4WD Open klase, kurā startēs 22 ekipāžas, bet 18 startēs 2WD Open klasē. Jaunajā Classic klasē pirmajā posmā uz starta izies astoņi braucēji. Jāatzīmē, ka savu otro ralliju Latvijā (un arī karjerā) aizvadīs somu rallija leģendas Hari Rovanperas dēls Kalle Rovanpera, kuram ir tikai 13 gadi. Taču viņš nebūs vienīgais jaunais braucējs, jo pirmo reizi kā pilots rallijā startēs 14 gadus vecais Mārtiņš Sesks.

Kopumā ekipāžām būs jāveic astoņi ātrumposmi, kuru kopējais garums sasniegs 48,2 kilometrus. Sacensību finišs paredzēts plkst.17:15 "Piena muižā - Berghof".


Kalle Rovanpera. Foto: Gints Bērziņš, Go4speed

Piektdien daļa no braucējiem piedalījās Shakedown posmā, kura garums bija četri kilometri. Tajā visātrāko laiku uzrādīja Jānis Berķis, kurš par četrām sekundē apsteidza Andi Neikšānu. Trešais finišēja Rolands Jaunzems. Veiksmīgi pirmo posmu aizvadīja divi debitanti – Sesks un Aigars Tīdmanis, kuri attiecīgi ieņēma 13. un 14.vietu.

Portāls Go4speed novēl sportistiem veiksmīgus startus, bet skatītājiem labu, drošu un skaistu ralliju.


Foto: Rally Kurzeme

Ar visiem rallijsprinta dokumentiem, kartēm, dalībnieku sarakstu un citu informāciju var iepazīties ŠEIT.

Ar Shakedown posma rezultātiem var iepazīties ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png