profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Arī rallijsprintisti gatavojas pēdējām cīņām, uz starta arī Grīva

Go4speed 23.09.2011 - 12:00 Arī rallijsprintisti gatavojas pēdējām cīņām, uz starta arī Grīva
Foto: Go4speed

Paralēli notiekošajam rallijam, sestdien Kuldīgā trasē dosies arī rallijsprinta braucēji, kuri, tāpat kā rallija braucēji, cīnīsies par vietām uz goda pjedestāla.

Šobrīd rallijsprintā ir zināmi pieci čempioni - Edgars Enkurs/Ainars Jankovičs (4WD klase), Kaspars Brencis/Armands Ziemelis (1600+), Arvis Arums/Gatis Balgalvis (4WD+), Kaspars Īle/Zita Īle (2WD Open) un Mārcis Ķenavs (Junioru kauss). Pēdējā posmā čempioni tiks noskaidroti 1600, 4WD Open un ROAD klasēs.

Pēc viena posma izlaišanas, 4WD+ klasē trasē atgriezīsies Aleksandrs Grīva/Ritvars Vēveris. Jāatgādina, ka šī ekipāža rallijsprintā "Gulbis 2011" piedzīvoja avāriju, kā rezultātā diezgan pamatīgi cieta viņu mašīna. Lai kopvērtējumā izcīnītu trešo vietu, ekipāža nolēma izīrēt „Subaru Impreza" automašīnu, jo uz šo brīdi Grīvas „Mitsubishi Evo" vēl nav sataisīts.

Kā atzina Grīva, šoreiz uzdevums būs finišēt punktos, kas tādējādi ļautu kopvērtējumā apsteigt Edija un Kārļa Bergmaņa ekipāžu, kura pēc Kurzemes rallijā piedzīvotās avārijas šajā posmā nebrauks. Tāpat šajā rallijā neredzēsim Zigurdu Kalniņu/Ģirtu Dombrovski, kuri savā Twitter kontā paziņoja, ka ekipāža nebrauks tāpēc, ka otrā vieta jau ir nodrošināta, kuru vairs neviens nevar atņemt. Taču, iespējams, minēto ekipāžu šogad vēl varēs redzēt Sāremā rallijā. 

Visspraigākā cīņa sagaidāma 4WD Open klasē, kur uz pirmo vietu pretendē četras ekipāžas. Šobrīd līderis ir Valts Zvaigzne, taču konkurenti ir turpat līdzās. Ļoti tuvu čempiontitulam ir Raivis Ozoliņš/Jānis Veilands, kuri šobrīd par deviņiem punktiem apsteidz Mārci Ķenavu/Armandu Ķenavu.           

Rallijsprintisti, atšķirībā no rallija braucējiem, brauks tikai Kuldīgā, kur viņiem būs jāveic pieci posmi, kas kopā sastādīs 63 kilometrus. Rallijsprinta finišs paredzēts sestdien plkst. 18:10, bet apbalvošana - 19:20. Ar rallijsprinta dalībniekiem var iepazīties šeit.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png