profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Septītās klases skolnieks debitē rallijā, stūrmanis rezultātu pielīdzina brīnumam (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 11.06.2013 - 06:28 Septītās klases skolnieks debitē rallijā, stūrmanis rezultātu pielīdzina brīnumam (FOTO)
Kalle ar tēvu Hari Rovanperu, kurš karjeras laikā startējis 111 WRC rallijos. Foto: Gints Bērziņš, Go4speed

Rallijsprintā "Gulbis" 2WD Open klasē ātrākais bija Andis Neikšāns, taču starp pārējiem braucējiem izvērtās sīvas cīņas. Gaužām neveiksmīgi rallijs iesākās Atim Bruņiniekam/Edgaram Grīnam, kuri pirmajā posmā zaudēja 45 sekundes.

"Diemžēl pirmajā posmā visu sačakarēju - pieļāvu kļūdu. Izslīdēju un iebraucu pļavā, krūmos. Kamēr mūs izstūma, zaudējām apmēram 40 - 50 sekundes. Pēc tam braucām savā ritmā un kopvērtējumā kāpām uz augšu. Būtu bijis vēl pāris ātrumposmi, domāju, ka viss būtu kārtībā. Bet tā esam apmierināti un esam aizvadījuši labu treniņu,'' sarunā ar portālu Go4speed stāsta Atis Bruņinieks.


Atis Bruņinieks trešajā posmā apsteidza gan Neikšānu, gan Sirmaci. Foto: Gints Bērziņš, Go4speed

Otro vietu 2WD Open klasē izcīnīja Ralfs Sirmacis, kuram šis rallijs bija notikumiem bagāts. ''Ar pirmo posmu iegājām ritmā, taču otrajā ātrumposmā zaudējām daudz laika. Otrajā dopā mums priekšā izvilka citu sporta mašīnu, kas bija nobraukusi no ceļa, un man nācās apstāties. Tad tā uzsāka braukt un noslāpa, tāpēc tur pazaudējām vērtīgas sekundes. Sākot ar trešo posmu, sākās kaut kādas elektronikas problēmas, kas nedaudz ietekmēja rezultātus. Taču kopumā esmu apmierināts, jo izdevās labs treniņš. Vai varēju ātrāk pabraukt? Jā, bet neredzēju iemeslu, lai kaut kur baigi skrietu,'' tā Ralfs Sirmacis.


Ralfs Sirmacis. Foto: Gints Bērziņš, Go4speed
 
''Neskatoties uz to, ka šoreiz braucu piesardzīgāk, rallijsprints izvērtās ļoti interesants. Trešajā ātrumposmā ietriecāmies roterī, un pēc tam es visu laiku baidījos, ka mašīnai varētu būt tehniski bojājumi. Tas traucēja koncentrēties braukšanai. Par laimi viss bija kārtībā! Pēc tam pieļāvu vēl dažas kļūdas, bet, kā jau teicu pirms šīm sacīkstēm, rezultāts nebija mūsu prioritāte. Mans mērķis bija atgūt pārliecību pār sevi un sastrādāties ar stūrmani. Taču, finišējot šo rallijsprintu, jūtu, ka ir nepieciešams vēl kāds treniņš, lai jau nākošajā rallijā varētu aizvadīt labu dueli ar R.Sirmaci," tā Emīls Blūms


Emīls Blūms. Foto: Gints Bērziņš, Go4speed

''Atradām savu tempu un tā arī braucām. Beigās mašīnai sāka zust jauda, taču finišā esam. Jāsaka, ka pēdējā posmā visu laiku braucām uz robežas. Bija pat brīži, kad braucām uz diviem riteņiem. Riskējām. Kā teica Kolins Makrejs „If in doubt, go flat out" (ja šaubies un neesi pārliecināts, tad brauc ar pilnu),'' tā pēc rallija portālam atzina Jānis Krickis, kuram šis bija otrais pjedestāls šogad.


Jānis Krickis pēdējā posmā gāja uz visu banku.
Foto: Gints Bērziņš, Go4speed

''Interesanti gāja. Bija kaut kādi piedzīvojumi visu laiku. Manuprāt, tikai pirmajā un beidzamajā posmā nebija nekādu ķibeļu un problēmu. Ceturtajā posmā pirms finiša bija dubļu peļķe, pēc kuras mums pilnībā aizsita logus. Kamēr atcerējos, kur šai mašīnai slēdzās logu tīrītājs, zaudējām dažas sekundes (smejas). Vai kaut kur vēl braukšu? Es jau mājās nevaru nosēdēt, kaut kur jau braukšu, bet nezinu kur un kad,'' tā pēc finiša teica Matīss Mežaks, kuram 2WD Open klasē 8. vieta.


Matīss Mežaks.
Foto: Gints Bērziņš, Go4speed

Ļoti īsos teikumos saruna izvērtās ar Somijas rallija braucēju Kalli Rovanperu, kuram tas bija pirmais rallijs karjerā. Atgādināsim, ka Kalle rallijos startēs zem Latvijas karoga, jo licenci, lai startētu rallijā, viņam piešķīra Latvijas automobiļu federācija. Uz jautājumiem, kā aizritēja rallijs un kādi bija ceļi, pilots atbildēja vienā vārdā - labi. Uz jautājumu, vai bija kļūdas, Kale atbildēja īsi - nebija. ''Lielās" sarunas nobeigumā uz jautājumu, vai pilots vēl brauks Latvijā, Rovanpera atbildēja trīs vārdos - nezinu, varbūt braukšu.''


Kallem Rovanperam šis bija debijas rallijs. Foto: Gints Bērziņš, Go4speed

Tikmēr viņa stūrmanis atzina, ka jaunais pilots, kurš iet tikai septītajā klasē, nav pieļāvis kļūdas un ka viņa temps un rezultāti ir brīnumaini. Tāpat stūrmanis piebilda, ka dažos līkumos Kalle esot braucis daudz ātrāk nekā viņiem bija atzīmēts pierakstos.

Rallijsprinta rezultāti 2WD Open klasē:
1.
A.Neikšāns, BMW M3, 24:21.97
2.
R.Sirmacis, Ford Fiesta R2, +41.13
3. J.Krickis, VW Golf II, +48.60
4.
A.Bruņinieks, Ford Fiesta R2, +1:02.13
5.
E.Blūms, Ford Fiesta R2, +1:02.57
6.
G.Lielkājis, Ford Fiesta R2, +1:04.08
7.
Ē.Ozoliņš, VW Golf III, +1:11.52
8.
M.Mežaks, Opel Ascona, +1:12.72
9.
L.Mezītis, VAZ 2107, +1:16.19
10.
V.Kļaviņš, Honda Civic Type-R, +1:17.01
11.
K.Rovanperä, Citroen C2R2 Max, +1:19.8
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png