profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sirmacis: šoreiz objektīvi Ķenavs bija ātrāks

Mārtiņš Jankovskis 07.05.2013 - 19:10 Sirmacis: šoreiz objektīvi Ķenavs bija ātrāks
Ralfs Sirmacis. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Aizvadītajās brīvdienās Sieksātes apkārtnē ar rallijsprintu "Kalnamuiža 2013" tika atklāta vasaras ralliju sezona. Šajā posmā ātrāko laiku uzrādīja Elviss Hermanis, bet 2WD Open klasē nepārspēts palika Mārcis Ķenavs. Šoreiz piedāvājam jums ātrāko 2WD klases sportistu komentārus pēc aizvadītā rallijsprinta.

''Braucām treniņrežīmā, lai gatavotos Talsiem. Protams, mērķis jau bija uzvarēt, jo sacensības ir un paliek sacensības. Jau ar pirmo posmu sākām braukt savā tempā. Jutāmies labi un tā arī turpinājām braukt. Beigās braucām nedaudz drošāk un skatījāmies, ko dara pretinieks,'' sarunā ar portālu Go4speed stāsta Mārcis Ķenavs. 


Mārcis Ķenavs/Ričards-Raimonds Vīksna uzvarēja visos septiņos ātrumposmos. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Uz jautājumu, ar ko izskaidrojams tik lielais pārsvars, Mārcis īsti atbildi nezināja. ''Varbūt uz šiem ātrumposmiem Hondai bija kaut kādas priekšrocības, bet ir arī citi ātrumposmi, kur Hondai ir lieli mīnusi. Varbūt te nospēlēja tas, ka es pirms šī rallija aizvadīju vienu treniņu, pēc kura jau zināju, ko šī mašīna spēj uz grants, tāpēc jau ar pirmo posmu varēju dot virsū.''

Kamēr konkurenti brauca ar jaunām riepām, Ķenavs brauca ar lietotām. "Mēs braucām ar apmēram trīs gadus vecām lietotām Kumho riepām. Regulējumi kādi bija, ar tādiem braucām. Viss bija labi un neko nemainīju. Tagad esmu gatavs Talsiem, kuros ceru, ka veiksies tik pat labi,'' nobeidz Mārcis.


Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs beigās izrāva otro vietu. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Otrajā vietā ierindojās Ralfs Sirmacis, kurš Mārcim zaudēja gandrīz 40 sekundes. ''Mērķis šim rallijsprintam bija aizvadīt labu treniņu pirms Talsiem. Paeksperimentēju arī ar riepām, lai varētu izdarīt pēc iespējas precīzāku izvēli Talsos. Tā kā šosezon startēsim ar Pirelli riepām, izlēmu pamēģināt vairākus veidus, lai izprastu visas nianses. Ar vidējā sastāva riepām Ford Fiesta daudz labāk paātrinājās un vadījās. Uzskatu, ka rallijsprints ir izdevies, un šoreiz objektīvi Mārcis Ķenavs bija ātrāks. Apsveicu viņu ar uzvaru, un ceru, ka varēsim sīvi pacīnīties arī Talsu rallijā!"


Emīls Blūms/Andris Mālnieks. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Trešais palika Emīls Blūms, kurš šajā rallijā startēja ar jaunu stūrmani. ''Jau pēc pirmā ātrumposma jutu, ka mums viss aiziet un ar stūrmani labi saprotamies," iesāk Emīls Blūms. ''Runājot par riepām - pirmos trīs ātrumposmus aizvadīju ar lietotām riepām. Tad OKartes Autosporta Akadēmijas rallija komandas padomdevējs Ivars Caune man ieteica pamēģināt  jaunās Pirelli riepas, jo ar tādām būs jābrauc Talsos. Ar Pirelli riepām varēja daudz vēlāk bremzēt, arī vadāmība uzlabojās. Noslēdzošajos divos ātrumposmos mēģināju paeksperimentēt ar braukšanas stilu un pieļāvu kļūdas, varbūt tur arī tās dažas sekundes pazaudēju. Bet mērķis viennozīmīgi nebija noķert Ralfu, tāpēc ar rezultātu esmu apmierināts. Labs treniņš pirms lielā rallija Talsos!"


Kristapam Feldmanim/Raivim Poišam pietrūka pavisam nedaudz, lai izcīnītu 4. vietu.  Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Pirmo ralliju ar grants riepām aizvadīja Kristaps Feldmanis, kurš atzīst, ka rallijā esot gājis visādi: ''Pirmajos trīs ātrumposmos īsti nevedās braukšana. Nespēju sakoncentrēties - tas laikam lielā satraukuma dēļ. Tā rezultātā pieļāvu kļūdas, un arī rezultāti liecina, ka pirmajos ātrumposmos negāja visai spīdoši. Taču pēc pirmā apļa man izdevās saņemties. Ar 4. ātrumposmu sapratu kā mašīna vadās, cik vēlu varu bremzēt, un tad ievērojami uzlabojās arī mani rezultāti. Beigās līdz 4.vietai pietrūka vien pāris sekunžu, tomēr mašīnas taupīšanas nolūkos nekur lieki neriskēju. Negribēju apskādēt Fordiņu pirms Talsiem. Lielais rallijs tomēr ir svarīgāks!"

Kalnamuižas rallijsprinta rezultāti 2WD klasē:
1. 
M.Ķenavs Honda Civic Type-R 
25:14.88
2. R.Sirmacis  Ford Fiesta R2
+38.29
3. E.Blūms Ford Fiesta R2
+42.59
4. V.Kļaviņš Honda Civic Type-R  +1:19.18
5. K.Feldmanis  Ford Fiesta R2 +1:24.50
6. G.Lielkājis Ford Fiesta R2 +1:32.60
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png