profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallijsprinta braucēji dodas uz Igauniju, Vorobjovs centīsies sabojāt Lukjanuka debiju

Mārtiņš Jankovskis 13.09.2012 - 13:29 Rallijsprinta braucēji dodas uz Igauniju, Vorobjovs centīsies sabojāt Lukjanuka debiju
Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Šajā nedēļas nogalē startēs ne tikai Velsas WRC posms un Ukrainas IRC rallijs, bet arī Igaunijā notiekošais Mulgi rallijs, kurā, atšķirībā no pirmajiem diviem rallijiem, startēs arī latviešu braucēji. Un jāsaka, ka to viņi darīs ļoti kuplā skaitā, jo šis būs ne tikai Igaunijas rallija čempionāta piektais posms, bet arī septītais Latvijas rallijsprinta čempionāta posms.


Edgars Balodis/Ivo Pūķis. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Kopā šajā rallijā startēs 24 latviešu ekipāžas, no kurām 21 brauks rallijsprinta ieskaitē. Svarīgs rallijs cīņā par Igaunijas čempiontitulu solās būt Jānim Vorobjovam/Guntaram Zicānam, kuri Igaunijas čempionātā N4 klasē šobrīd ir līderi (par 11,5 punktiem tiek apsteigts Rainers Aus). Piektie E grupā (otrie E10 klasē) šobrīd ir Edgars Balodis/Ivo Pūķis, kuri no savas klases līdera atpaliek septiņus punktus. E9 klasē trešie šobrīd ir Guntis Lielkājis/Vilnis Miķelsons.

''Mašīnai viss kārtībā, noskaņojums kaujiniecisks. Ir tikai jābrauc,'' pirms rallija starta portālam Go4speed atzina Guntars Zicāns. "Katrā gadījumā mūsu mērķis nav obligāti izcīnīt uzvaru, jo tuvojās čempionāta beigas, tāpēc jāskatās un jāseko saviem tiešajiem konkurentiem cīņā par uzvaru kopvērtējumā, taču, ja viss būs kārtībā un sajūtas būs labas, protams, cīnīsimies par uzvaru!"


Jānis Vorobjovs/Guntaram Zicāns. Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Ja mēs apskatāmies, kāda situācija ir rallijsprinta ieskaitē, tad jaudīgākajā 4WD Open klasē Igaunijā brauks tikai trīs latviešu ekipāžas, kuras arī ir galvenās favorītes cīņā par uzvaru čempionāta kopvērtējumā (Edijs Bergmanis, Mārtiņš Skakauskis un Gints Bremze). Līdzīga situācija arī 4WD klasē - uz starta tikai trīs ekipāžas, kuras arī pirms šī posma atrodas pirmajā trijniekā.


Gints Bremze/Toms Freibergs. Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Ļoti sīva cīņa solās būt 2WD Open klasē, kurā zem Latvijas karoga startēs deviņas ekipāžas. No šīm deviņām ekipāžām sešas ekipāžas atrodas pirmajā septītniekā, un visām ir iespēja vēl pacīnīties par čempiontitulu. Cīņa būs sīva! Visbeidzot 1600 klasē uz starta izies sešas ekipāžas, tai skaitā arī abi favorīti (Raivis Ozoliņš un Mārcis Strautiņš).

Lai arī rallijs norisināsies divas dienas, rallijsprinta braucēji trasē dosies tikai sestdien, kad viņiem būs jāveic trīs posmi ar kopējo garumu 44,64 kilometri. Tikmēr rallija braucējiem rallijs sāksies jau piektdien. Kopā divās dienās viņiem būs jāveic astoņi posmi ar kopējo garumu 122 kilometri. Pirmā ātrumposma starts piektdien plkst. 19:13.


Ģirts Torgans/Mārtiņš Vitkovskis. Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Kopā šajā rallijā uz starta izies (ieskaitot arī rallijsprinta braucējus) 81 ekipāža. Pirmais starta numurs piešķirts krievu braucējam Aleksejam Lukjanukam, kurš pirmo reizi brauks ar R4 klases ''Mitsubishi Evo X'' automašīnu. Otrais starta numurs Vorobjovam/Zicānam.

Visus ar ralliju saistītus dokumentus var atrast šeit, bet starta sarakstu var aplūkot šeit. Rallijsprinta kopvērtējums aplūkojams šeit, bet Igaunijas čempionāta kopvērtējums redzams šeit.

Veiksmi visiem dalībniekiem!
Komentāri
Mārtiņš Jankovskis 13.09.2012 23:33
Diemžēl pagaidām nekur tās nevar atrast
INSTRUKTORS 13.09.2012 21:29
Bet kur var redzēt dopu kartes?
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png