profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Svilis nedēļu pirms rallija "Latvija 2012" Jēkabpilī rīkos rallijsprinta sacensības

Mārtiņš Jankovskis 14.08.2012 - 14:02 Svilis nedēļu pirms rallija "Latvija 2012" Jēkabpilī rīkos rallijsprinta sacensības
Mārtiņš Svilis. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed.lv

Nesen portāls Go4speed noskaidroja, ka Latvijas rallija čempionāta braucējs, šī brīža pārliecinošais A+ klases līderis Mārtiņš Svilis septembra beigās Jēkabpilī rīkos rallija sacensības. Lai noskaidrotu, kas tās par sacensībām, portāls sazinājās ar Mārtiņu, lai uzzinātu vairāk.

''Var teikt, ka šis būs pasākums trīs vienā. Notiks tas vienu dienu - 22. septembrī, bet plašāk par to visu varēs uzzināt 27. augustā. Šie trīs pasākumi būs - kandidāta posms rallijsprintā, Latvijas čempionāta ātrumlaivu sacensību noslēdzošais posms, kas notiks pa Daugavu, un rallijreida pasākums, ko rīko Elbakjans," portālam Go4speed atklāj Mārtiņš Svilis.

''Uz lielo ralliju pagaidām neceram, taču, iespējams, nedaudz tālākā nākotnē, ja visas kārtis saliksies labvēlīgi, viss ir iespējams. Pagaidām plānojam tuvākajā nākotnē (iespējams, jau nākamgad) Jēkabpilī rīkot rallijsprinta čempionāta posmu, tāpēc šis būs kandidāta posms."


Mārtiņš Svilis/Aivis Aizsilnieks. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed.lv

Jautājot par ātrumposmiem, Mārtiņš turpināja: ''Manuprāt, šie posmi līdz šim nav braukti. Nesen pie mums ceļus bija apskatīties Mareks Ivans, televīzijas raidījuma ''Autosporta programmas nr.1" režisors, kura iespaidi bija labi. Viņš vietām pat sajuties kā Igaunijā," smejoties turpina sportists.

Lai jau pirmajā reizē varētu piesaistīt vairāk sportistu, Svilis atzina, ka, visticamāk, dalībniekiem būšot atlaides dalības maksai. ''Domājot par sportistiem, tad, lai viņiem būtu kāda reklāma, būs arī pilsētas posms. Līdz startam atlicis maz laika, taču turpinām aktīvi strādāt. Runājot par dalībniekiem, tad vēl nav skaidri izlemts, bet, iespējams, nāksim viņiem pretim ar atlaidēm dalības maksai, vai arī būs balvu fonds."

Jautāts, vai plānots uzaicināt arī kādus ārzemju braucējus, Svilis atzina, ka to pirmajā gadā neplāno darīt. ''Šobrīd neplānojam piesaistīt ārzemju braucējus, jo galvenais saprast, vai mēs paši varam noorganizēt šādas sacensības, jo budžets ir tāds, kāds viņš ir. Negribam uzreiz lekt straujiem soļiem. Ceram uz latviešu sportistu dalību šajā rallijā, tāpēc, kā jau iepriekš minēju, tad domāju, ka panāksim visiem dalībniekiem pretim ar dalības maksas samazināšanu.''


Mārtiņš Svilis/Aivis Aizsilnieks. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed.lv

Sarunas laikā Svilis atklāja, ka viss pasākums notiks vienā dienā, kas noteikti ļaus sportistiem ietaupīt izmaksas. ''Uzreiz varu pateikt to, ka viss pasākums būs vienā dienā - no rīta pierakstīs trasi, pēcpusdienā rallijsprints, bet vakarā apbalvošana. Varu atklāt, ka būs divi grants posmi, kas jāveic divas reizes, kā arī pilsētas posms, kas arī būs jāveic divas reizes. Kopējās distances garums starp 50 - 60 kilometriem. Salīdzinot ar Madonas ralliju, kur ceļi bija ļoti ātri, šeit tomēr vidējie ātrumi būs mazāki, tāpēc te sportistiem būs vairāk jāpastrādā ar braukšanu, kas kādam varētu patikt vairāk."

Uz jautājumu, vai uz starta izies arī pats sportists, Mārtiņš atzina, ka, iespējams, izies uz starta, taču tagad viņa dienas plānā esot sacensībām piesaistīt arī kādu Top braucēju. ''Ja viss būs kārtībā, tad noteikti centīsimies izbraukt arī paši. Aivis Egle kaut ko interesējās, bet pagaidām ar nevienu neesmu runājis, taču domāju, ka no Top braucējiem kādu pierunāšu. Tas būs ideāls treniņš pirms Latvijas rallija čempionāta pēdējā posma, jo līdz tam rallijam būs atlikusi tikai viena nedēļa. Parasti pirms kāda rallija trenējās divas nedēļas iepriekš, taču tas ir par ātru. Tagad daudzi sapratuši, ka labāk trenēties pirms paša rallija, kas ir vērtīgāk un pareizāk," nobeidz Mārtiņš.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png