profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallijsprinta 'Vecpils' uzvarētājs: Beigās kāpinājām tempu, taču lieki neriskējām

Mārtiņš Jankovskis 16.05.2023 - 23:57 Rallijsprinta 'Vecpils' uzvarētājs: Beigās kāpinājām tempu, taču lieki neriskējām
Foto: Raimonds Volonts

Rallijsprintā Vecpils uzvaru svinēja 15 gadus vecais norvēģu braucējs Karls Peders Nordstrands, kurš startēja ar ''Škoda Fabia Proto'' automašīnu. Ja pēc pirmajiem diviem dopiem vadībā bija Emīls Blūms, tad noslēdzošajos divos ātrumposmos Nordstrands spēja atgūt vadību un beigās izcīnīt uzvaru, par 0,31 sekundēm apsteigt Blūmu.

Pēc izcīnītās uzvaras portāls Go4speed uz nelielu sarunu aicināja Nordstrandu, kuram šī ir tikai otrā rallija sezona karjerā.

Apsveicu ar otro uzvaru tavā karjerā. Kādas sajūtas pēc šādas uzvaras, kas nāca tik sīvā cīņā, kurā tev izdevās apsteigt šobrīd vienus no ātrākajiem Latvijas rallija braucējiem?
Lieliskas sajūtas izcīnīt savu otro uzvaru karjerā. Liels prieks, ka ar tik mazu rallija pieredzi, kāda ir mums, man sanāca turēt viņiem līdzi.


Foto: Dace Janova

Kāds bija plāns pirms noslēdzošā dopa, kur starp tevi un Blūmu bija tikai 1,37 sekundes. Gāji uz risku noslēdzošajā dopā?
Mēs vienkārši vēlējāmies noturēties uz ceļa, jo tas šogad ir galvenais mērķis un uzdevums. Kad pēc pirmā apļa ieradāmies servisa parkā un ieraudzījām laikus, nolēmām kāpināt tempu. Taču turpinājumā ātrums nebija tik augsts, lai mēs riskētu.

Kā tu vērtē konkurenci šajā rallijā? Protams, jāņem vērā, ka tavā rīcībā bija jaudīgā Škoda Fabia Proto automašīna, kas ir ātrāka par konkurentu spēkratiem.
Konkurence bija ļoti spēcīga. Tas, ka mēs esam tikpat ātri, kā labākie Evo braucēji, ir lieliski. Mēs esam ļoti apmierināti. Jā, mēs zinām, ka Mitsubishi Evo ir ātrs atsevišķās vietās, bet citās vietās priekšrocība ir Škoda automašīnai.


Foto: Dace Janova

Kā patika rallija ātrumposmi?
Rallijs bija ātrs, tāpēc mums pēc iespējas vairāk bija jāuzticas stenogrammai, un mums tas izdevās lieliski. Man patika šie skaistie ātrumposmi, un man patīk liels ātrums.

Kā vērtē sezonas sākumu? Viena trešā vieta, uzvara. Laikam sūdzēties nav pamata.
Teikšu tā, ka sezonas sākums ir ļoti labs. Mums bija kļūda Alūksnes rallijā, bet tāds ir rallijs. Sniega apstākļos bija grūti, bet tagad uz grants seguma jūtos komfortablāk.

Kādi tavi nākotnes plāni?
Mēs joprojām mēģināsim, cik varēsim, aizvadīt pilnu Latvijas rallija čempionātu, kā arī piedalīties kādā Norvēģijas jauniešu rallijā. Bet mūsu nolūks ar šo braukšanu Latvijā ir sasniegt pasaules rallija čempionāta virsotni, tāpēc centīsimies darīt visu iespējamo.


Foto: Raimonds Volonts

Tikmēr Rallyworkshop komandas rallija pilots Emīls Blūms pēc rallija atzina: ''Aizvadīta saspringta nedēļas nogale Liepājā. Kurzemē ir ātri ceļi, dažkārt attīstījām ātrumu virs 170km/h. Braucot kā pirmā ekipāža trasē, zinājām, ka ceļš var būt slidens. Pirmajā ātrumposmā sporta auto mazliet niķojās, tāpēc braucām ar ieslēgtu automašīnas salona apsildi. Tas radīja papildus stresu, kaut kur mazliet arī kļūdījāmies. Kopumā esmu apmierināts ar sasniegto rezultātu finišā, savā klasē izdevās uzvarēt. Interesanti ir braukt un piedalīties, ja starp ekipāžām ir pozitīva cīņa un sāncensība. Par to, ka nevarējām ne mirkli atslābt, paldies Edija Bergmaņa un Jāņa Vorobjova ekipāžām.''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png