profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallijsprintā 'Vecpils' uz starta izies vairāk nekā 60 ekipāžas

Go4speed 10.05.2023 - 00:23 Rallijsprintā 'Vecpils' uz starta izies vairāk nekā 60 ekipāžas
Foto: Eesti Autospordi Liit

Sestdien un svētdien ar miniralliju “Karosta” un rallijsprintu “Vecpils” Liepājā iesāksies šī gada vasaras rallija sacensību sezona. Turpinot iesāktās tradīcijas, kad vienā nedēļas nogalē notiek vairākas sacensības, sestdien starts tiks dots “ERST Finance” minirallija kausa 2.posmam “Karosta 2023”, bet svētdien viss turpināsies ar rallijsprintu “Vecpils 2023”, kurš šogad iekļauts arī Latvijas rallija čempionāta un Lietuvas rallijsprinta čempionāta kalendārā.

Rallijsprints “Vecpils” šogad atklās Latvijas rallija čempionāta vasaras sezonu – tas norisināsies gan kā rallijsprinta kausa izcīņas 3.posms, gan Latvijas rallija čempionāta 3.posms, kurā, tā kā sacensību distance būs īsāka nekā tradicionālajos posmos, punkti čempionāta ieskaitē tiks reizināti ar koeficientu 0,7. Liepājā varēsim redzēt arī lietuviešu braucējus, jo sacensības iekļautas arī Lietuvas rallijsprinta čempionāta ieskaitē.


Foto: Eesti Autospordi Liit

Rallijsprinta “Vecpils 2023” atklāšana notiks Karostā, “Atmodas Dārzā” svētdien plkst. 13:00, un kopumā sportistiem būs mērojami četri ātrumposmi, kuru kopējais garums būs nepilni 70 kilometri. Sacensību trase veidota, izvēloties interesantākos un sarežģītākos Kurzemes rallija ātrumposmu elementus. Trasē tiks iekļauti arī atsevišķi nekad iepriekš rallija trasē neizmantoti ceļa posmi, tādējādi pārbaudot tos sacensību režīmā pirms to debijas 2024.gada pasaules čempionātā rallijā. Rallijs noslēgsies svētdienas pievakarē, pirmajai automašīnai finišējot pēc 18:00.


Foto: Roberts Šivars

Publicēts dalībnieku saraksts gaidāmajam rallijsprintam Vecpils, kas paredz, ka kopā uz starta izies 63 ekipāžas. Pirmais numurs piešķirts Emīlam Blūmam/Didzim Eglītim (Mitsubishi Lancer Evolution IX), kuri šobrīd ir vieni no ātrākajiem savas klases braucējiem Latvijā un Igaunijā. Otrais starta numurs jaunajam un talantīgajam zviedru sportistam Karlam Pederam Nordstrandam (Škoda Fabia PROTO), kurš rallijā Sarma savā pirmajā īstajā rallijā ar Škoda Fabia Rally2 evo izcīnīja trešo vietu. Trešais starta numurs rallija vecmeistariem Jānim Vorobjovam/Guntaram Zicānam (Mitsubishi Mirage).

Tāpat uz starta redzēsim vēl tādas ekipāžas kā Kristers Cimdiņš/Renārs Šķenders (Mitsubishi Lancer Evo X), Edijs Bergmanis/Ivo Pūķis (Mitsubishi Lancer Evolution IX), Elviss Hermanis/Gatis Veilands (Škoda Fabia Proto), Mareks Švarcs-Švampāns/Armands Lūkins (Subaru Impreza), Miks Ķenavs/Guntars Berķis (Mitsubishi Lancer Evolution VI), Edgars Balodis/Maksims Juzikevičs (Mitsubishi Lancer Evo VIII) u.c.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png