profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Maija vidū Liepājā sākas rallija sezona

Go4speed 28.04.2023 - 09:55 Maija vidū Liepājā sākas rallija sezona
Foto: No Mika Ķenava personīgā arhīva

2023.gada 13. un 14.maijā ar miniralliju “Karosta” un rallijsprintu “Vecpils” Liepājā iesāksies šī gada rallija sacensību sezona. Turpinot iesāktās tradīcijas, kad vienā nedēļas nogalē notiek vairākas sacensības, sestdien starts tiks dots “ERST Finance” minirallija kausa 2.posmam “Karosta 2023”, bet svētdien viss turpināsies ar rallijsprintu “Vecpils 2023”, kurš šogad iekļauts arī Latvijas rallija čempionāta un Lietuvas rallijsprinta čempionāta kalendārā.

Minirallijs Karostā norisināsies jau septīto gadu, un jau otro gadu par tā mājvietu sauksim kultūrvieta “Atmodas Dārzs”. Tieši tur sestdien, 13.maijā, plkst. 13:00 tiks dots starts pirmajai dalībnieku ekipāžai, kas veiks piecus ātrumposmus garu trasi. Papildus jau tradicionālajam par minirallija “Karosta” vizītkarti kļuvušajam Karostas Industriālā Parka ātrumposmam, kas tiks veikts divas reizes, sportistiem tiek gatavoti arī ātrumposmi Dienvidkurzemes novadā. Viens no pieciem sacensību ātrumposmiem norisināsies pa grants segumu, tāpēc sportistiem būs iespēja gan pirms gan pēc tā iegriezties servisa parkā, lai uzliktu piemērotākas riepas. Uzvarētāju kausi tiks pasniegti Atmodas dārzā ap plkst. 20:30. Kā jau ik gadu, pasākums solās būt plaši apmeklēts – iepriekšējos gados dalībnieku ekipāžu skaits pārsniedza maģisko 100 ekipāžu robežu. Plašāka informācija par sacensībām un pieteikšanās startam meklējama oficiālajā interneta vietnē www.minirallijs.lv.


Foto: Oskars Freijs

Uzreiz pēc minirallija uzvarētāju noskaidrošanas, sacensību rīkotāji pārslēgs domas uz svētdien notiekošo rallijsprintu “Vecpils”. Sacensības šogad atklās Latvijas rallija čempionāta vasaras sezonu – tas norisināsies gan kā rallijsprinta kausa izcīņas 3.posms, gan Latvijas rallija čempionāta 3.posms, kurā, tā kā sacensību distance būs īsāka nekā tradicionālajos posmos, punkti čempionāta ieskaitē tiks reizināti ar koeficientu 0,7. Liepājā varēsim redzēt arī lietuviešu braucējus, jo sacensības iekļautas arī Lietuvas rallijsprinta čempionāta ieskaitē.

Rallijsprinta “Vecpils 2023” atklāšana notiks Karostā, “Atmodas Dārzā” svētdien plkst. 13:00, un kopumā sportistiem būs mērojami četri ātrumposmi, kuru kopējais garums būs nepilni 70 kilometri. Sacensību trase veidota, izvēloties interesantākos un sarežģītākos Kurzemes rallija ātrumposmu elementus. Trasē tiks iekļauti arī atsevišķi nekad iepriekš rallija trasē neizmantoti ceļa posmi, tādējādi pārbaudot tos sacensību režīmā pirms to debijas 2024.gada pasaules čempionātā rallijā. Rallijs noslēgsies svētdienas pievakarē, pirmajai automašīnai finišējot pēc 18:00. Plašāka informācija par rallijsprintu tiks publicēta oficiālajā interneta vietnē www.autorally.lv.

Informāciju sagatavoja:
Ieva Hmieļevska
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png