profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Eksperiments: Vai Cesvaines iedzīvotāji zina, kas notiks sestdien?

Mārtiņš Jankovskis 29.06.2012 - 16:28 Eksperiments: Vai Cesvaines iedzīvotāji zina, kas notiks sestdien?
Apbalvošana notiks pie Cesvaines pils. Foto: Go4speed.lv             

Jau sestdien Cesvainē notiks Rallijsprints ''Gulbis 2012'', kurā startēs vairāk par 70 ekipāžām. Šodien portāls Go4speed devās uz Cesvaini, lai ne tikai klātienē apskatītu rallijsprintam paredzētos ceļus, bet gan arī aprunātos ar vietējiem iedzīvotājiem. Jautājums, kas tika uzdots satiktajiem cilvēkiem, bija viens - vai sestdien Cesvainē notiks kāds sporta pasākums.

Jautājot gan jauniem, gan veciem, atbildes tika saņemtas dažādas. Viens pajautāja, kas ir rallijs, savukārt citi, paraustot plecus, atzina, ka nekādus pasākumus, kas saistīti ar sportu un automašīnām, viņi nezinot. Taču, protams, bija arī tādi, kas uzreiz pateica, ka sestdien notiks rallijs, un pat parādīja virzienu, pa kuriem ceļiem tas notikšot. Lūk, kas mums sanāca.

Kopā tika aptaujāti vairāk nekā 20 cilvēki. Lūk, viņu atbildes:


Foto: Go4speed.lv

Vai sestdien Cesvainē notiks kāds sporta pasākums?

1. ''Neesam lietas kursā. Pat nezinu, kur te kaut kas tāds var notikt. Varat ieiet Domē, varbūt tur kāds kaut ko zina,'' saka kāds pāris. 
2. ''Jā, būs rallijs.''
3. ''Jā, sestdien uz Liezeres pusi ies rallijs, bet apbalvošana, cik zinu, notiks Cesvainē,'' saka zemeņu pārdevējs.
4. ''Nemāku jums pateikt. Neko dzirdējusi neesmu.''
5. ''Jā, notiks autorallijs. Tā mums teica, jo ceļi būšot slēgti,'' atzina kāds Piena vedējs.


Foto: Go4speed.lv

6. ''Jā, būs rallijs,'' gandrīz vienbalsīgi saka trīs jaunieši. ''Zinām to, ka tas ies gar mūsu māju. Sāksies 13:38 un beigsies 18:38. Afišas neesam redzējuši, bet par cik tas rallijs iet gar mūsu māju, mums iedeva brīdinājuma lapas. Teica, ka jābūt uzmanīgiem un ar mašīnām labāk nebraukt.
7. ''Nē, rallijs ir 8.jūlijā, tāpēc šajās brīvdienās nekas nenotiek. Pagaidiet, gadījumā tas rallijs nebija 30.jūnijā? Ziniet, ieejiet internetā un apskatāties,'' saka kāda kundze ar mazu bērnu.
8. ''Jā, notiks kaut kāds rallijs. Tikko stariņā (vietējais laikraksts "Stars") izlasīju. Kur? Nemāku teikt. Aizej un nopērc, tur laikam ir rakstīts. Viņš sāksies Cesvainē un laikam ies arī tālāk. Kaut kas notiks Cesvaines pils priekšā, bet tu aizbrauc un nopērc,'' saka kāda dāma, kamēr pārējās divas dāmas raustīja plecus un nezināja neko par ralliju.
9. ''Sestdien bija kaut kas,'' saka kāds kungs labā kunga dūšā. ''Kā jums pateikt. Ehh melnā kuilī tas saucās. Kad Cesvainē iebraucat iekšā, uzreiz pa labi. Kaut kādiem pasākumiem jābūt.''


Foto: Go4speed.lv
10. ''Nē, šeit nekas nebūs. Kas te var notikt?''
11. ''Afišu vismaz neesmu redzējusi. Arī citas informācijas man nav.''
12. ''Nemācēšu tev pateikt. Rallijs? Nē, neesmu neko tādu dzirdējis. Viņš jau te bija nesen - pagājušonedēļ. Dzirdējis neesmu, bet melot negribu. Afišas tiešām nav bijušas - klibs un stīvs esmu, bet neko tādu neesmu dzirdējis.
13. ''Nav ne jausmas. Neesmu vietējā.


Foto: Go4speed.lv

14. ''Nezinu. Nekādas afišas nav, tāpēc nemācēšu jums teikt.''
15. ''Varbūt kaut kas notiks, bet neko neesmu dzirdējis. Varbūt veikalā uzprasiet.''
16. ''Nezinu. Goda vārds neko nezinu.''
17. ''Jā, gar mācītāja muižu ies rallijs. Pa šo ceļu brauc taisni un tur jau viņš sāksies. Pie fermām sāksies.''


Foto: Go4speed.lv

18. ''Es tiešām nezinu. Aizejiet un paskatāties pie afišas. Avīzē? Nē, nekas nav bijis. Pajautājiet, kas ir sportiskāks. Es jau tāda neesmu (veselīgi smiekli).''
19. ''Autorallijs taču notika Madonā. Tagad neko neesmu ne lasījusi, ne dzirdējusi, taču nevaru apgalvot, ka nebūs,'' teica kāda kundze, rušinoties savā dārziņā.
20. ''Jā, rallijs te ies. Kaut kur te jābūt.''
21. ''Jā, rīt te ies rallijs (rāda uz ceļa). Nāks no Cesvaines puses uz Kusas pusi. Policija mums te vienu dienu ieveda papīru, kur rakstīts - ''Uzmanību no 13:30 - 17:30'','' nosaka kāds vecs kungs, kurš no kartupeļu lakstiem lasīja maijvaboles.

Lūk, tāda informācija par gaidāmo rallijsprintu ir vietējiem iedzīvotājiem.

Lai visiem dalībniekiem rīt labi starti un skatītājiem labs rallijsprints. Tiekamies trasē!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png