profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igaunijas rallija čempionātā plānots aizvadīt četrus posmus, Viru posms bez skatītājiem

Go4speed 26.05.2020 - 11:15 Igaunijas rallija čempionātā plānots aizvadīt četrus posmus, Viru posms bez skatītājiem
Foto: Edgars Leonovs

Igaunijas rallija čempionātā, tāpat kā Latvijas un Lietuvas, šogad nav aizvadīts neviens čempionāta posms. Taču, kā vēsta portāls autoleht.ee, tad Igaunijas Motosporta asociācija cer šogad sarīkot čempionātu, kas sastāvētu no četriem posmiem.

Šobrīd čempionātu plānots sākt ar Viru ralliju jūlija sākumā (4.jūlijā), bet šis plāns tiks precizēts Igaunijas Motosporta asociācijas rallija komitejas sēdē, kas notiks nākamās nedēļas otrdienā.


Foto: Edgars Leonovs

''Viru rallija organizatori mēģinās sarīkot savas sacensības 4. jūlijā, kam 24.-25.jūlijā vai 7.-8.augustā sekos Igaunijas Autosporta savienības rīkotais rallijs, kura mērķis būs piesaistīt WRC braucējus, ļaujot tiem sagatavoties Somijas WRC rallijam. 28. un 29.augustā plānots aizvadīt Louna-Eesti ralliju, bet 9.-10. oktobrī šobrīd plānots rīkot Sāremā ralliju. Protams, tajā pašā laikā neviens organizators šobrīd nevar pateikt neko konkrētu, jo, piemēram, Sāremā ir ekonomiski sarežģīta situācija, un viņi savu galīgo lēmumu par rallija norisi paziņos nedaudz vēlāk. Turklāt šobrīd neviens nevar paredzēt situāciju ar vīrusa izplatību rudenī. Bet tajā pašā laikā mums būtu nepieciešami vismaz četri posmi, jo viens no nosacījumiem Igaunijas junioru čempionātam, kur braucēji cīnās par iespaidīgu balvu un ko atbalsta M-Sport komanda un Pirelli, ir posmu skaits," saka rallija komisijas priekšsēdētājs Kuldars Siks.

Igauņu portāls ziņo, ka valdība ir noteikusi 1000 skatītāju ierobežojumu āra pasākumiem, tāpēc arī sporta pasākumos jāievēro šis noteikums, kas, protams, var būt sarežģīti rallija sacensībās.


Foto: Edgars Leonovs

"Šo noteikumu plānots pielāgot tā, lai skatītājiem rallijā būtu atļauts apmeklēt tikai vienu ātrumposmu un noteiktu vietu," turpina Kuldars Siks. "Viru rallijā, iespējams, būs ātrumposms Kehala krosa trasē, ko skatītāji varēs apmeklēt, bet uz pārējiem ātrumposmiem skatītājiem netiks ļauts doties. Mēs noteikti sekosim valdības, kā arī veselības pārvaldes norādījumiem, tāpēc organizatoriem, sportistiem un skatītājiem ir jāņem vērā jaunā realitāte un ar to saistītie ierobežojumi.''

Igaunijas rallija čempionāta kalendārs:
1. Viru rallijs - 4.jūlijs
2. Estonia rallijs - 24.-26.jūlijs vai 7.-8.augusts
3. Louna Eesti rallijs - 28.-29.augusts
4. Sāremā rallijs - 9.-10.oktobris
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png