profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igaunijā šovasar norisināsies augsta līmeņa rallijs ar mērķi piesaistīt WRC zvaigznes

Go4speed 19.05.2020 - 11:07 Igaunijā šovasar norisināsies augsta līmeņa rallijs ar mērķi piesaistīt WRC zvaigznes
Foto: Edgars Leonovs

Februāra beigās tika paziņots, ka savstarpējo domstarpību dēļ, kas radās starp Igaunijas Autosporta savienību (EAL) un ''Rally Estonia'' organizatoriem, ''Rally Estonia'' šogad nenotiks. Atgādināsim, ka toreiz EAL ''Rally Estonia'' organizatoriem pieprasīja 100 000 eiro maksu par starptautisko autosacensību rīkošanu.

Šis pēdējos gados bija rallijs, kas vairākiem braucējiem kalpoja kā lieliska iesildīšanās pirms Somijas WRC rallija. Pagājušajā gadā šajā rallijā startēja visas vadošās WRC rūpnīcu komandas un vairāki WRC piloti.


Foto: Edgars Leonovs

Nesen EAL lūdza valsts atbalstu 450 000 eiro apmērā jauna rallija rīkošanai (šis būtu cits rallijs ''Rally Estonia'' vietā), kas notiktu pirms Somijas WRC rallija. Šo priekšlikumu par testa rallija rīkošanu parakstīja gan šī brīža WRC čempions Ots Tanaks, bijušais WRC braucējs Marko Martins un EAL valdes loceklis Oļegs Gross. Taču Kultūras ministrijas ziņojumā tika teikts, ka šī nauda (980 000 eiro) budžetā ir paredzēta ''Rally Estonia'' organizēšanai un pēc Kultūras ministrijas domām šīs naudas sadali nevar mainīt.

Kā otrdien ziņo portāls dirtfish.com, tad 24.-25.jūlijā (rezerves datums noteikts 7.-8.augusts) Tartu un Otepes apgabalā tomēr notiks testa rallijs, kura mērķis būs piesaistīt WRC braucējus, ļaujot tiem sagatavoties Somijas WRC rallijam, kuru šobrīd plānots aizvadīt no 6.-9.augustam. Jāpiezīmē, ka Somijas WRC rallijs šobrīs WRC kalendārā ir kā nākamais posms, tāpēc, iespējams, šajā rallijā varētu startēt ļoti spēcīgi braucēji no visas pasaules.


Foto: Krists Andersons

''Igaunijas motosporta pārvaldes institūcija pēc vairāku pasākumu pārcelšanas un atcelšanas nolēmusi sākt rallija sezonu, ievērojot visas ar koronavīrusu saistītās prasības un ierobežojumus. Igaunijas Autosporta savienība organizēs augsta līmeņa ralliju, kas notiks leģendārajos Otepes ceļos. Rallija norises priekšnoteikumi ir visu piemērojamo ierobežojumu ievērošana un Igaunijas robežu pietiekama atvēršana,'' teikts oficiālajā paziņojumā. ''Vairums lielākie plānotie motosporta pasākumi šogad nenotika vai nenotiks, tāpēc sarežģīto apstākļu dēļ Igaunijas Autosporta savienība meklēja iespējas pēc iespējas ātrāk turpināt autosporta aktivitātes.''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png