profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vestlunds pēc smagās avārijas atgriezies rallijā

Go4speed 29.01.2020 - 23:21 Vestlunds pēc smagās avārijas atgriezies rallijā
Adams Vestlunds

Pagājušā gada augustā tā brīža Latvijas rallija čempionāta LRČ3 klases līderis Adams Vestlunds piedzīvoja smagu avāriju Zviedrijas Kolsvarundan rallijā. Kā ziņoja sportista komanda, tad Vestlundam tika veikta ilga operācija. Sportists avārijas rezultātā lauza muguras skriemeļus, kā arī viņam tika konstatēts mugurkaula lūzums augšējā daļā. Komanda ziņoja, ka sportistam priekšā būs ilgstoša ārstēšanās. ''Esmu nostājies uz kājām, lai sāktu savu ilgo rehabilitāciju,'' pāris dienas pēc avārijas ziņoja sportists.


Taču, par laimi, rehabilitācija aizritēja veiksmīgi, jo Vestlunds nesen piedalījās Norvēģijas Sigdalsrally sacensībās. Lai arī sportists starp sešām R2 automašīnām izcīnīja ceturto vietu, uzvarētājam Stīvam Roklandam (2015.gadā ziemas ''Rally Liepāja'' norvēģis izcīnīja otro vietu starp R2 klases automašīnām) Vestlunds zaudēja piecarpus minūtes.

Zināms, ka 18 gadus vecais sportists, kurš pagājušajā gadā startēja SRT komandas sastāvā, šosezon brauks Matiasa Ekstroma EKS komandā. ''Pēc piecu mēnešu pārtraukuma beidzot bija iespēja atkal braukt ar rallija mašīnu. Jauna automašīna, jauns stūrmanis un jauna komanda. Mērķis pirmajā rallijā bija braukt droši un atgūt braukšanas garšu, ko mēs arī izdarījām. Bija prieks atkal braukt rallijā. Šis būs aizraujošs gads,” tā Adams Vestlunds, kurš 2019.gada sezonas izskaņā LRČ3 klasē, nestartējot beidzamajā posmā, izcīnīja 3.vietu.


EKS rallija komanda

Zināms, ka šogad bez Vestlunda EKS komandā Zviedrijas rallija čempionātā startēs Matiass Ekstroms un Tomas Tunstroms, kurš Sigdalsrally izcīnīja 3.vietu. Gan Ekstroms, gan Tunstroms brauks ar ''Škoda Fabia R5 evo'', kamēr Vestlunds startēs ar ''Ford Fiesta R2T19''.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png