profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vasīlijs Grjazins rallijā atgriežas ar uzvaru

Mārtiņš Jankovskis 26.01.2020 - 21:23 Vasīlijs Grjazins rallijā atgriežas ar uzvaru
Foto: No sportista personīgā arhīva

Jau ziņojām, ka autosportists Vasīlijs Grjazins šogad nolēmis atgriezties rallija sacensībās, kur pirmais rallijs tika aizvadīts šajās brīvdienās notiekošajā Karēlijas rallijā. Ja pirms rallija sportisti ziņoja, ka nav ne sniega, ne ledus, tad īsi pirms rallija tomēr uzsniga sniegs, tāpēc sportisti varēja aizvadīt ralliju ziemai atbilstošos apstākļos.

Pēc pieciem ātrumposmiem līderis bija Vasīlijs Grjazins (Škoda Fabia R5), kuram tikai 1,2 sekundi zaudēja Iļja Lotvinovs (Ford Fiesta R5). Astoņas sekundes atpalika Romāns Ruskihs (Škoda Fabia R5). Arī turpinājumā starp šiem sportistiem bija sīva cīņa, kur finišā uzvaru izcīnīja Grjazins, par desmit sekundēm apsteidzot Lotvinovu, bet Ruskihs atpalika 26 sekundes. Ceturtais palika latviešu Prospeed komandas pilots Igors Bulancevs, kurš zaudēja vairāk par divām minūtēm (Ford Fiesta R5).


Foto: No sportista personīgā arhīva

Kā portālam Go4speed pastāstīja Vasīlijs Grjazins, tad, ja pirms rallija starta no ziemas gandrīz nebija ne miņas, tad pirms rallija trasi vietām klāja ledus, kā arī pēc trases pierakstīšanas diezgan spēcīgi sāka snigt, tāpēc viņam bija grūti braukt pirmajam un tīrīt ceļu.


Foto: No sportista personīgā arhīva

''Viss it kā izdevās, kā bija plānots, jo izcīnījām uzvaru, taču turpinājumā būs jāiegulda liels un smags darbs, lai varētu uzlabot savu sniegumu. Ātrumposmi patika, kas nedaudz atgādināja Somijas ceļus – ātri un ar tramplīniem. Taču bija ātrumposmi, kur vidējais ātrums bija 155 km/h, kas, manuprāt, nav pareizi, tāpēc vietām sajūtas nebija tās patīkamākās. Uzdevu šo jautājumu par lielajiem vidējiem ātrumiem rallija organizatoriem, taču skaidru atbildi nesaņēmu,'' stāsta Vasīlijs Grjazins.


Foto: No sportista personīgā arhīva

''Ar savu ātrumu priekš pirmā rallija esmu apmierināts. Jāsaka, ka bija grūti pierast un braukt pēc stenogrammas. Bija sajūtas, ka viss no jauna jāmācās. Ja līdz šim pēdējos trīs gados mašīnā braucu viens, tad tagad labajā pusē sēž kāds puisis un stāsta man, kur braukt (smejas). Pēc rallija jāsaka, ka sajūtas jau bija labākas, jo iegāju ritmā un stenogrammu bija vieglāk uztvert, bet, protams, līdz ideāliem apstākļiem, kādi bija agrāk, vēl tālu. Būs daudz jāstrādā, lai varētu atgriezties tādā formā, kādā biju iepriekš,'' nobeidz sportists.

Rallija rezultāti:
1. V.Grjazins, Škoda Fabia R5, 53:48.8
2. I.Lotvinovs, Ford Fiesta R5, +0:10.0
3. R.Ruskihs, Škoda Fabia R5, +0:26.2
4. I.Bulancevs, Ford Fiesta R5, +2:05.8
5. T.Andrušenko, Mitsubishi Lancer Evo 7, +7:21.6
6. A.Pobedonoscevs, Subaru Impreza WRX STi, +7:40.6
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png