profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Grjazins drīzumā paziņos nākamās sezonas plānus

Go4speed 16.12.2019 - 11:52 Grjazins drīzumā paziņos nākamās sezonas plānus
Nikolajs Grjazins. Foto: No sportista personīgā arhīva

Jau ziņojām, ka Francijā notiekošajā ''Rallye National Hivernal du Dévoluy 2019'' rallijā uz starta ar ''Hyundai i20 R5'' izgāja Nikolajs Grjazins, kurš šo ralliju izmantoja kā sagatavošanos Montekarlo WRC rallijam, kurā ekipāža plāno startēt, taču šobrīd tā vēl neatklāja, kādā komandā un ar kādu automašīnu.

Diemžēl rallijs ekipāžai neiesākās tā, kā gribētos, jo jau pirmā ātrumposma trešajā līkumā tika piedzīvota avārija. Lai arī auto tika izvilkts ārā un vēlāk arī salabots, rallija organizatori liedza ekipāžai iziet uz starta rallija pirmajā dienā, tāpēc sākotnēji tika ziņots, ka ekipāža startēs svētdien, veicot atlikušos sešus ātrumposmus.

Taču tās pašas dienas pēcpusdienā sacensību organizatori piedāvāja ekipāžai turpināt ralliju kā “0” ekipāžai, ko arī Grjazins izmantoja. Kā atklāja sportista stūrmanis Jaroslavs Fedorovs, tad tas ekipāžai ļāva sacensības turpināt arī sestdien, kur tā startēja kā viena no pirmajām ekipāžām, kamēr svētdien tā, atgriežoties pēc Rally 2 sistēmas, startētu aiz vadošajiem braucējiem.


Nikolajs Grjazins. Foto: No sportista personīgā arhīva

Fedorovs atklāja, ka tas bija pareizs lēmums turpināt ralliju kā “0” ekipāžai, kas tādējādi ekipāžai ļāva iegūt vērtīgu pieredzi. Jāpiebilst, ka devītajā ātrumposmā kādā no līkumiem noslāpa ekipāžas auto, kuru vairs nevarēja iedarbināt. Drīz vien pie sportistiem atbrauca komandas pārstāvji, kuri defektu novērsa, kas Grjazinam ļāva turpināt braukt rallijā. Ekipāža atklāja, ka, lai arī neizdevās nobraukt pilnu distanci, kopumā tā guva ļoti lielu pieredzi, jo katrā servisa parkā tika veiktas vairākas izmaiņas, lai labāk saprastu Montekarlo rallija specifiku, ceļus un riepas. Arī nākamgad ekipāža plāno veikt šo ralliju.

Fedorovs piebilda, ka lielu palīdzību un padomus viņiem sniedza pieredzējušais Stefans Sarazēns, kuras komandas sastāvā arī brauca Grjazins. Atgādināsim, ka no 2004. līdz 2006.gadam Sarazēns startēja Subaru WRC rallija komandā. Jaroslavs atzina, ka viņiem esot patikusi ''Hyundai i20 R5'' automašīna.

Sarunas nobeigumā Fedorovs piebilda, ka jau drīzumā ekipāža paziņos savu programmu un plānus nākamajam gadam. Kā jau iepriekš ziņojām, tad, visticamāk, Grjazins nākamsezon startēs ''Hyundai Motorsport'' rūpnīcas komandā, aizvadot pilnu sezonu WRC2 ieskaitē.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png