profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Grjazins Francijas rallijā avarē jau trešajā līkumā

Go4speed 14.12.2019 - 18:13 Grjazins Francijas rallijā avarē jau trešajā līkumā
Grjazina avarējušais auto

Francijā šajās dienās norisinās ''Rallye National Hivernal du Dévoluy 2019'' rallijs, kurā uz starta ar ''Hyundai i20 R5'' izgāja Nikolajs Grjazins. Kā pirms rallija starta atklāja Grjazina stūrmanis Jaroslavs Fedorovs, tad šo ralliju viņi izmanto kā sagatavošanos Montekarlo rallijam, kurā ekipāža plāno startēt, taču šobrīd tā vēl neatklāja, kādā komandā un ar kādu automašīnu.

Kā jau iepriekš ziņojām, tad, visticamāk, Grjazins nākamsezon startēs ''Hyundai Motorsport'' rūpnīcas komandā, aizvadot pilnu sezonu WRC2 ieskaitē.

Šajā rallijā Grjazins startē ar pieredzējušā Stefana Sarazēna komandas ''Hyundai i20 R5'' automašīnu. No 2004. līdz 2006.gadam Sarazēns startēja Subaru WRC rallija komandā.

Šajā rallijā, kas norisinās pa agrāk izmantotajiem Montekarlo WRC ātrumposmiem, kopā sportistiem ir jāveic desmit ātrumposmi. Kā pastāstīja Fedorovs, tad vairums braucēju šajā rallijā griež riepas, kas uzlabos viņiem saķeri, kamēr Grjazins brauca ar riepām, ar kādām tiks startēt Montekarlo rallijā. Interesanti, ka šajā rallijā pēc katra ātrumposma ir servisa parks, kas ekipāžām dod iespēju plaši strādāt gan ar regulējumiem, gan riepām, gan arī pārbaudīt citas lietas.


Grjazina avarējušais auto

Diemžēl ekipāžai rallijs iesākās ļoti neveiksmīgi, jo jau pirmā ātrumposma trešajā līkumā tika piedzīvota avārija. ''Pirmo ātrumposmu sākām ļoti uzmanīgi. Pirmajos divos līkumos bija ļoti laba saķere, taču trešajā līkumā auto negaidīti sākās akvaplanēšana, kā rezultātā zaudējām kontroli pār auto. Cīnījāmies, lai saglabātu kontroli pār auto – izmantojām gan kupenas, gan mazus kokus, taču tas neizdevās, un mēs noskrējām no ceļa, ieskrienot lielā kokā,'' stāsta Nikolajs Grjazins.

Lai arī auto tika izvilkts ārā un vēlāk arī salabots, rallija organizatori liedza ekipāžai iziet uz starta rallija pirmajā dienā, tāpēc ekipāža startēs svētdien, veicot atlikušos sešus ātrumposmus.

Grjazins testos pirms rallija:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png