profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Divi latviešu sportisti dodas cīņā par unikālu balvu - gada kontraktu ar M-Sport

Mārtiņš Jankovskis 03.12.2012 - 07:15 Divi latviešu sportisti dodas cīņā par unikālu balvu - gada kontraktu ar M-Sport
Jācer, ka Anglijā Ralfam Sirmacim vai Mārcim Ķenavam izdosies kāpt uz augstākā pakāpiena. Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Pirmdien divi ''OKartes Autosporta Akadēmijas" rallija komandas dalībnieki - šī gada Latvijas čempions R2 klasē Ralfs Sirmacis un Latvijas junioru kausa ieguvējs Mārcis Ķenavs - dosies uz Angliju, lai piedalītos ikgadējās Fiesta Sporting Trophy Shootout sacensībās, kurās piedalīsies ap 15 jaunajiem talantiem no visas pasaules

Trešdien, 5.decembrī, sportistus gaidīs mediju, fiziskais un psiholoģiskais tests. Fiziskajā testā jauniešiem būs jāpierāda spēks un izturība trenažieru zālē, turklāt daži vingrinājumi būs jāveic autosporta ekipējumā - ar ķiveri galvā un sprandas aizsargu HANS uz kakla. Psiholoģiskais tests gan visiem būs jaunums. Ar 25 jautājumu palīdzību tiks noskaidrots, vai jaunieša psiholoģiskais profils vispār atbilst autosportistam.


Foto: autoakademija.lv

Nākamajā dienā jaunieši sacentīsies Kārlailas lidostā, trīs reizes veicot četrus kilometrus garu ātrumposmu, kas risināsies pa netīra vai pat pussagruvuša asfalta segumu. Visi sportisti brauks ar identiskām Ford Fiesta R2 automašīnām, kuras piegādās kompānija M-Sport un kuras būs aprīkotas ar Pirelli grunts riepām.

Pēc divu dienu testiem pieci labākie FST Shootout dalībnieki tiks uzaicināti uz individuālām pārrunām ar M-Sport komandas vadītāju Malkomu Vilsonu, kurš izvēlēsies uzvarētāju. Uzvarētājs saņems gada kontraktu ar M-Sport, kas ietver algu, dzīvošanas izdevumus, dienesta auto, kā arī braucienus uz visiem Eiropā notiekošajiem pasaules rallija čempionāta posmiem kā komandas palīgam.


Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs. Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Lai uzzinātu, kā pirms tik atbildīgām sacensībām jūtas abi mūsu braucēji, portāls Go4speed sazinājās gan ar Mārci, gan ar Ralfu.

''Protams, cīnīšos, cik varēšu, bet šoreiz baigais mērķis, lai tur paliktu, diemžēl nav. Paralēli rallijam mācos 3. kursā, tāpēc sākumā gribas pabeigt skolu. Ir jāsaprot tas, ka vienu dienu viss var beigties (braukšana rallijā) un tad iesākt kaut ko bez izglītības būtu baigi grūti. Aizbraukšu, piedalīšos un tad jau redzēs, kā man tur būs gājis un cik labs esmu salīdzinājumā ar konkurentiem. Gribu salīdzināt savus spēkus ar pārējiem jaunajiem braucējiem. Protams, gribas arī klātienē apskatīties, kāda izskatās M-Sport komanda un kā viņi strādā. Treniņi? Neko īpašāk negatavojos - tāpat kā uz katru ralliju. Šoreiz vairāk piestrādāju pie angļu valodas, bet neko vairāk,'' portālam pastāstīja Ralfs Sirmacis.

Pavisam citi mērķi ir Ķenavam, kurš uzvaras gadījumā būtu gatavs gadu strādāt M-Sport. ''Jā, man ļoti gribētos uzvarēt un redzēt, kā notiek darbs M-Sport rūpnīcā. Protams, darīšu visu, lai uzvarētu un iegūtu šādu fantastisku balvu, kas noteikti man dotu neatsveramu pieredzi turpmāk, jo man tiešām interesē šāds darbs, kas saistīts ar mašīnu būvniecību, komandas vadīšanu. Esmu gatavs ziedot gadu un strādāt M-Sport rūpnīcā. Ja tāda iespēja ir, tā noteikti jāizmanto, un esmu tam gatavs. Ja arī neizdosies uzvarēt, tā pieredze, ko iegūšu, būs vienreizēja, jo tā noteikti ir tāda lieta, par kuru sapņo daudzi rallija braucēji,'' portālam pastāstīja Mārcis Ķenavs.


Mārcis Ķenavs/Armands Ķenavs. Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

''Ar mediju testiem problēmām nevajadzētu būt, jo šogad ļoti daudz ar to strādājām, vienīgi mani nedaudz uztrauc angļu valoda. Ceru, ka mediji sapratīs, ka angļu valoda nav mūsu pirmā valoda. Protams, uztraukums ir neliels, jo līdz šim tālāk par Baltijas valstīm nekur nav sanācis būt. Fiziskais? Paralēli spēlēju basketbolu, tāpēc ar fizisko man problēmām nevajadzētu būt. Izbraukšu vēl ar mašīnu nedaudz (saruna notika sestdien) un došos cīnīties par to visaugstāko rezultātu. Jebkurā gadījumā šim braucienam redzu tikai plusus,'' nobeidz sportists.

Portāls Go4speed abiem sportistiem vēl veiksmi!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png