profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Divi jaunie latviešu rallija talanti pretendēs uz darbu M-Sport

Mārtiņš Jankovskis 16.11.2012 - 07:39 Divi jaunie latviešu rallija talanti pretendēs uz darbu M-Sport
Mārcis Ķenavs un Ralfs Sirmacis. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Decembra sākumā Anglijā notiks Fiesta Sport Trophy International Shootout pasākums, kurā startēs vairāki jaunie rallija talanti. Starp visiem braucējiem par galveno balvu cīnīsies arī divi latviešu braucēji - Okartes Autosporta Akadēmijas (OAA) komandas piloti Ralfs Sirmacis un Mārcis Ķenavs.

Lai uzzinātu, kas tas par pasākumu un kas tur būs jādara, portāls Go4speed sazinājās ar OAA preses sekretāru Mārtiņu Dzenīti, kurš pastāstīja pēdējos jaunumus no OAA nometnes.

''4. - 5. decembrī Sirmacis un Ķenavs dosies uz Angliju, lai piedaītos Shootout pasākumā, kas ilgs divas dienas. Pirmajā dienā būs mediju testi (psiholoģiskais tests, kas sastāvēs no 25 jautājumiem) un fiziskie testi. Otrajā dienā būs braukšana pa vienas lidostas teritoriju, kur segums būs pussagruvis asfalts. Braucēju rīcībā būs M-Sport piedāvātās mašīnas, kuras būs aprīkotas ar Pirelli riepām, taču ar mazo izmēru, kas mūsu braucējiem būs jaunums. Kopā būs jāveic trīs ātrumposmi, no kuriem katrs sastādīs četrus kilometrus. Braukšanas rezultātu veidos divi labākie braucieni,'' stāsta Mārtiņš Dzenītis.


Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

''Taču šeit nebūs tā, ka tas, kurš būs ātrākais trasē, būs uzvarētājs kopvērtējumā, jo, piemēram, 2010. gadā pirmo vietu izcīnīja sportists, kurš braukšanā bija tikai septītais labākais. Te jābūt labam visos rādītājos. Kopā par galveno un vienīgo balvu cīnīsies no 10 līdz 15 braucējiem.'' 

Jautājot, kādas ir balvas, Dzenītis zināja teikt, ka balva ir tikai viena. "Balvā būs gadu apmaksāts darbs M-Sport rūpnīcā. Piemēram, pagājušā gada Shootout uzvarētājs šogad kopā ar M-Sport brauca uz visiem pasaules čempionāta posmiem. Viņš tur pildīja šofera lomu un visu laiku bija kopā ar komandu. Gadu strādāt rūpnīcas komandā ir neatsverama pieredze, kā arī tu vēl saņem algu.''

Taču, protams, ar lielisku sniegumu šajās sacensībās var arī iekrist kādam acīs. Šobrīd zināms, ka M-Sport mūsu OAA piedāvā iespēju kādam jaunajam talantam izmēģināt spēkus nākamā gada Somijas WRC posmā. "M-Sport mums ir piedāvājis iespēju vienam braucējam startēt Somijas WRC posmā JWRC klasē (WRC Akadēmija nākamgad sauksies JWRC), tikai, lai tas notiktu, ir jāatrod tam pasākumam finansējums, pie kā arī strādāsim. Protams, mēs varētu visu komandas budžetu ieguldīt kādā vienā braucējā, lai viņš startē pilnā JWRC sezonā (sešos posmos), taču šobrīd vēl neredzam, kurš braucējs būtu gatavs braukt un cīnīties par visaugstākajām vietām,'' turpina Mārtiņš.


Mārcis Ķenavs/Armands Ķenavs. Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Jāpiemin, ka pagājušajā gadā dalības maksa WRC Akadēmijā bija 120 000 sterliņu mārciņu, bet šogad M-Sport sola, ka dalības maksa būs mazāka.

Turpinot par galveno balvu, Dzenītis piebilda, ka tas nenozīmē to, ka Shootout uzvarētājs gadu izlaidīs rallija sacensības.
''Tur ir līgumā punkts, ka tu no darba M-Sport tiec atbrīvots, ja tev tajā laikā ir kaut kādas sacensības. Piemēram, pagājušā gada Shootout uzvarētājs brauca Norvēģijas čempionātā, kā arī viņš kā bonusu dabūja iespēju startēt divos Anglijas čempionāta posmos. Lielisks piemērs ir Kreigs Brīns, kurš vispirms uzvarēja šajā Shootout, pēc tam bija nepārspēts WRC Akadēmijā, bet šogad īru sportists triumfēja SWRC čempionātā.''

''M-Sport joprojām paliek pie tā, ka Shootout uzvarētājs ar laiku galvenajā balvā varētu saņemt iespēju startēt pilnā JWRC čempionātā, taču pagaidām M-Sport to visu ir piebremzējis. Šī ideja tiks realizēta tad, kad M-Sport no FIA saņems vairāku gadu līgumu, bet pagaidām līgums tiek slēgts uz katru gadu atsevišķi,'' nobeidz Mārtiņš, kur atzīst, ka JWRC par savu naudu var startēt jebkurš braucējs, tikai šobrīd nav vēl zināmi visi spēles noteikumi.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png