profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Blūms/Eglītis kļūst par Lietuvas rallija čempioniem savā klasē

Go4speed 01.10.2023 - 16:56 Blūms/Eglītis kļūst par Lietuvas rallija čempioniem savā klasē
Foto: Šarūnas Misiūnas Photography

Ar ralliju ''Samsonas Rally Utena'' noslēgusies Latvijas un Lietuvas rallija čempionāta sezona. Jau ziņojām, ka pēc pirmās dienas, kurā sportistiem bija jāveic seši ātrumposmi, līderis bija Karls Peders Nordstrands (Škoda Fabia Rally2 evo), kuram sekoja Egons Kaurs (Ford Fiesta Proto) un Emīls Blūms/Didzis Eglītis (Mitsubishi Lancer Evo IX).

Sacensību otrā diena neveiksmīgi iesākās vairākiem braucējiem, tostarp arī latviešu. Dienas pirmajā dopā tehnisku problēmu dēļ izstājās Martinas Samsonas (Škoda Fabia N5), kā arī divas latviešu ekipāžas - Kristers Cimdiņš/Renārs Šķenders (Mitsubishi Lancer Evo X) un Mārtiņš Ločmelis/Harijs Vējiņš (Subaru Impreza Sti). LRC5 klasē abas ekipāžas pēc pirmās dienas ieņēma attiecīgi ceturto un sesto vietu. Diemžēl tehnisku problēmu dēļ trešajā posmā izstājās Mārtiņš Ķikusts/Raitis Ķikusts. Tāpat arī finišu nesasniedza Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns, kuri izstājās pēc ceturtā dopa.


Foto: Jānis Vorobjovs

Dienas otrajā posmā Vladas Jurkevičius, kurš startē ar pasaules līmeņa Škoda Fabia Rally2 evo automašīnu, apsteidza Blūmu un pakāpās uz trešo vietu. Cīņas turpinājumā izvērtās sīva cīņa starp Nordstrandu un Kauru, kur 12.dopā Latvijas rallija čempions LRČ 1 grupā Karls Peders Nordstrands apsteidza Kauru un kļuva par jauno līderi, tobrīd Kauru apsteidzot par 1,21 sekundēm. Noslēdzošajos divos ātrumposmos Nordstrands palielināja pārsvaru un izcīnīja savu trešo uzvaru šogad! Otrais finišēja Kaurs, bet trešais - Jurkevičius.


Foto: Alfonsas Rakauskas

Blūms/Eglītis izcīnīja ceturto vietu absolūti un pirmo LARČ1 un LRC5 klasē, kas mūsu ekipāžai ļāva kļūt par Lietuvas rallija čempioniem LARČ1 klasē. Latvijas rallija čempionāta LRC5 klasē par čempionu kļuva Timu Korge, kamēr Blūma ekipāža, divos rallijos paliekot bez punktiem, finišēja otrajā vietā.

Lieliska debija Lietuvas rallijā padevās Andrim Spilvam/Mārim Kulšam (Subaru Impreza), kuri izcīnīja 21.vietu absolūti! Tikmēr LARČ4 klasē, izraujot uzvaru noslēdzošajā dopā, uzvarēja ar Latvijas Automobiļu federācijas izsniegtu licenci startējošais turks Kans Alakočs, kura stūrmanis bija Andris Mālnieks (Ford Fiesta Rally4). 41.vieta Kristapam Lācim/Robertam Loķim (Volkswagen Golf II), bet 49.vieta Dāvim Kviesim/Rūdim Laizānam (Volkswagen Golf II).


Foto: Šarūnas Misiūnas Photography

Diemžēl, piedzīvojot nelielu avāriju, pēc astotā dopa spiesti izstāties bija Rolands Jaunzems/Ainārs Kalniņš (BMW). Tāpat finišu savā debijā Lietuvas rallijā nesasniedza Edgars Zuģickis/Kaspars Zuģickis (Mitsubishi Lancer Evo IX), kuri salauza aizsargpannu un pēc desmitā dopa izstājās.

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png