profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Švarcs-Švampāns: Galveno uzdevumu izpildīju un Armandu nepievīlu

Mārtiņš Jankovskis 16.02.2023 - 23:55 Švarcs-Švampāns: Galveno uzdevumu izpildīju un Armandu nepievīlu
Mareks Švarcs-Švampāns. Foto: Dace Janova

Rallijā Sarma par patīkamu pārsteigumu parūpējās ''Lejasciems rally team'' komandas ekipāža Mareks Švarcs-Švampāns/Armands Lūkins, kura sacensībām pieteicās ar Neiksans Rallysport būvēto ''Ford Fiesta NRC'' automašīnu. ''Šī ideja jau brieda ilgu laiku un, ņemot vērā, ka Armandam februārī paliks 50 gadi, viņš nolēma sevi apsveikt un pasniegt sev tādu dāvanu,'' tā pirms rallija portālam Go4speed teica Mareks Švarcs-Švampāns. ''Doma jau bija iepriekš, bet visu noteica finanses, jo viss maksā lielu naudu. Šoreiz viss sakrita tā, ka mums ir iespēja savā mājas rallijā iziet uz starta ar ''Ford Fiesta NRC'' automašīnu,'' toreiz atklāja Armands Lūkins.

Rallijsprinta ieskaitē Švarcs-Švampāns/Lūkins izcīnīja otro vietu, piekāpjoties vien Mikam Ķenavam/Gundaram Berķim. Sarunā ar portālu Go4speed Mareks Švarcs-Švampāns atklāj, ka rallijs nebija viegls, jo nācās aprast gan ar jauno automašīnu, gan arī savas korekcijas ieviesa laikapstākļi.


Foto: Edgars Leonovs

''Protams, bija lieliski uzbraukt ar tādu mašīnu. Galveno uzdevumu izpildīju un Armandu nepievīlu. Jā, varbūt beigās īsti nepaveicās ar laikapstākļiem, bet, ko tu izdarīsi. Tāda ir tā ziema un šādi neprognozējami laikapstākļi mēdz gadīties," tā Mareks Švarcs-Švampāns.

''Jā, bija grūti adaptēties pie jaunās mašīnas. Centos, cik varēju, bet viegli nebija. Apmēram trešajā dopā jau noķēru to sajūtu un varēja pabraukt tā, kā es to parasti daru. Arī stūrmanis uzslavēja, teica, ka parādījās īstais Mareks (smejas). Otrajā aplī arī sanāca braukt piesardzīgāk, jo bija jāturās tajā vagā, savādāk nepatikšanas varēja ātri sataisīt.''


Foto: Edgars Leonovs

Mareks piebilda, ka mašīnas vadāmība bija savādāka, ar ko sākumā bija grūti aprast. Tāpat sportists piebilda, ka šobrīd šis rallijs ar šo auto bija vienreizējs pasākums. ''Mašīnas vadāmība bija pilnīgi kaut kas cits, salīdzinot ar to, ar ko parasti braucam mēs. Es braucu ar atmosfērisko dzinēju, bet šī bija turbo mašīna. Arī pie tā bija jāpierod. Arī stūres gājiens bija īsāks. Bija pie daudzām lietām jāpierod. Bet kopumā bija bauda braukt, tik žēl, ka šādos apstākļos mums neizdevās uz visiem 100% izbaudīt tās priekšrocības, ko šis auto dod.''

''Jā, protams, gribētos ar šādu auto izbraukt arī vasarā, bet mēs esam reālisti un apzināmies, ka to būs grūti atļauties. Šobrīd tas bija vienreizējs pasākums. Paldies Mārim par auto. Smaids uz sejas bija visos ātrumposmos''.


Foto: Stiprsfoto

Arī Armands bija priecīgs par šo iespēju izbraukt ar jauno ''Ford Fiesta NRC'' automašīnu. ''Es jau biju izdomājis, ko teikt – skola maksā naudu (smejas). Kopumā, protams, izbaudījām ralliju. Jā, diemžēl nespējām šādos apstākļos izmantot tās priekšrocības, ko šis auto dod. Tur ir tik daudz regulējumu, kurus var sev pielāgot, bet šoreiz to nesanāca īsti izmantot. Protams, arī Marekam nebija viegli braukt tā, kā viņš to prot, apzinoties, ka šī nav mūsu mašīna, bet viņš malacis, tika ar visu galā. Kā es teicu, tad trešajā ātrumposmā jau braucām labi, ceturtajā dopā jau bija rallijs, bet piektajā - braucām tā, kā vajag. Sestajā dopā vairs nebija kur skriet un braucām piesardzīgāk. Bet kopumā esam apmierināti un rallijs bija izdevies,'' portālam pastāstīja Armands Lūkins.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png