profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Švarcs-Švampāns/Lūkins sev uz Sarmas ralliju sarūpē skaistu dāvanu

Mārtiņš Jankovskis 24.01.2023 - 21:08 Švarcs-Švampāns/Lūkins sev uz Sarmas ralliju sarūpē skaistu dāvanu
Foto: Neiksans Rallysport

Rallijā Sarma par patīkamu pārsteigumu parūpējusies ''Lejasciems rally team'' komandas ekipāža Mareks Švarcs-Švampāns/Armands Lūkins, kura sacensībām pieteikusies ar Neiksans Rallysport būvēto ''Ford Fiesta NRC'' automašīnu.

Jāpiebilst, ka jau 2019.gada izskaņā Švarcs-Švampāns teica, ka nākotnē vēlas izmēģināt spēkus ar citu rallija mašīnu. ''Neko augstāku pagaidām nevaram atļauties - dārgāku mašīnu, kam sekos lielākas izmaksas. Esam tur, kur esam, bet gūstam prieku no tā, ko darām. Kaut kādā citādākā formātā jau gribētu pamēģināt pabraukt, bet, kā būs, to mēs redzēsim. Tā lai paliek intriga,'' toreiz teica Švarcs-Švampāns.


Foto: Lejasciems rally team

Sarunā ar portālu Go4speed Švarcs-Švampāns vēlreiz apstiprināja iepriekš teikto, ka jau kādu laiku ekipāža izskata iespēju izmēģināt spēkus ar kādu citu rallija automašīnu, un beidzot tas arī notiks.

''Jau kādu laiku gribējās pamēģināt izbraukt ar kaut ko jaunāku, ātrāku, un kur tad vēl, ja ne savā mājas trasē, savu skatītāju priekšā. Šī ideja jau brieda ilgu laiku un, ņemot vērā, ka Armandam februārī paliks 50 gadi, viņš nolēma sevi apsveikt un pasniegt sev tādu dāvanu (smejas). Protams, man nav variantu un arī jāpiedalās šīs dāvanas lietošanā (smejas). Tā nu arī nonācām pie tā, ka rallijā Sarma startēsim ar ''Ford Fiesta NRC'' automašīnu. Par nākotni plānu pagaidām nekādu nav. Šo ralliju brauksim tīri sava prieka pēc un izbaudīsim to par visiem 100%. Centīšos Armandam radīt prieku un atmiņas par šo ralliju,'' stāsta Mareks Švarcs-Švampāns.


Foto: Neiksans Rallysport

Tikmēr Armands Lūkins portālam Go4speed atzina, ka ''Neesmu tāda slavenība kā Ivars Vasaraudzis, kuram draugi uzsauc ralliju ar labu automašīnu, tāpēc man nācās pašam sev un Marekam uzsaukt ralliju (smejas). Doma jau bija iepriekš, bet visu noteica finanses, jo viss maksā lielu naudu. Šoreiz viss sakrita tā, ka mums ir iespēja savā mājas rallijā iziet uz starta ar ''Ford Fiesta NRC'' automašīnu,'' atklāj Armands Lūkins.

Stūrmanis piebilda, ka viņš esot uzrunājis vairākas komandas, bet tikai Neiksans Rallysport esot spējis piedāvāt ekipāžai automašīnu, kādu tā vēlas. ''Mēs izsūtījām piedāvājumus gan SRT, gan ASRT, gan Neiksans Rallysport. Un Māris Neikšāns bija vienīgais, kurš atsaucās, jo viņam bija brīva Proto automašīna, kuru viņš arī bija ar mieru izīrēt. Īrēt R5 neizskatījām, jo tādu atļauties mēs nevaram. Izskatījām iespēju izīrēt arī R4 Škoda automašīnu, ar kuru brauc Mārtiņš Sesks, taču viena mašīna ir norezervēta viņam, bet ar otru brauc ukraiņi,'' turpina Lūkins.


Foto: Alfonsas Rakauskas Photography

Armands neslēpj, ka ekipāžas plānos ir nobraukt vēl kādu ralliju ar līdzīgu automašīnu, taču visu noteiks finanses. ''Jāsaka, ka pirms mēs sākām būvēt savu Subaru, mēs jau tad izskatījām iespēju izmēģināt Proto automašīnu, bet beigās palikām pie Subaru, kuru uzbūvējot jāsaka, ka nemaz tik lēts viņš beigās nebija. Redzēsim. Nobrauksim šo ralliju ar Proto automašīnu un tad domāsim, ko darīsim tālāk. Ja finanses ļaus, iespējams, ar līdzīgu auto nobrauksim arī kādu vasaras posmu. Varbūt paši iegādāsimies sev tādu, varbūt īrēsim. Konkrētu plānu šobīd nav. Jā, mums ir Subaru ar kuru varam regulāri braukt, bet gribētos kaut ko stiprāku, ātrāku, tāpēc ir jāpiestrādā pie finansēm, lai tādu auto varētu atļauties,” nobeidz Armands, kurš piebilda, ka pirms ''Rally Sarma'' starta viņi noteikti iespēju robežās mēģinās veikt kaut kādus nelielus treniņus, lai uz starta neizietu kā baltas lapas.

''Bet mērķis tiešām šoreiz nav cīnīties pa vietām, bet gan izmēģināt šo automašīnu, lai saprastu, kāda tā īsti ir. Protams, lēni jau nebrauksim, taču arī pa galvu un kaklu neskriesim. Noteikti centīsimies iepriecināt fanus un savus atbalstītājus. Tiekamies Gulbenē!''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png