profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pasaules autosporta sabiedrība turpina sērot par Kena Bloka nāvi

Go4speed 04.01.2023 - 21:29 Pasaules autosporta sabiedrība turpina sērot par Kena Bloka nāvi
Kens Bloks

Joprojām daudziem grūti aptvert ziņu, ka pirmdien mūžībā pāragri devies vizionārs, pionieris un ikona Kens Bloks.

55 gadus vecais Bloks pasaules autosportā atstāja milzīgu iespaidu gan YouTube, izmantojot savus "Hoonigan" piedzīvojumus, gan arī sacensībās, piedaloties pasaules rallija čempionātā, X Games, rallijkrosā, kā arī Amerikas rallija asociācijas čempionātā.


Kopš traģisko ziņu izplatīšanās rallija, rallijkrosa un autosporta kopiena turpina godināt vienu no Amerikas izcilākajiem rallija braucējiem, izsakot līdzjūtību viņa ģimenei un Hoonigan komandai.

''Skumja diena, uzzinot par Kena Bloka aiziešanu. Man bija tā privilēģija startēt ar viņu kopā WorldRX un Gymkhanas sacensībās, dalīt kopīgus pjedestālus un dažkārt vienkārši draudzīgi parunāt. Mana līdzjūtība Kena ģimenei. Vieglas smiltis, Ken,'' tā Reinis Nitišs.


''Tik skumjas ziņas… Kens daudziem bija elks, mani ieskaitot. Kenu atcerēšos, kā īpaši pozitīvu un kaislīgu it visā, kam viņš ķērās klāt! Vieglas smiltis,” tā Jānis Baumanis, kurš arī ir cīnījies rallijkrosa trasē ar Bloku.


Pagājušajā gadā ar Bloku NitroRX sacensībās iepazinās Ronalds Baldiņš. ''Bija tas gods iepazīt Kenu Bloku… Esam zaudējuši ārkārtīgi talantīgu un pozitīvu personu… Vieglas smiltis, vecīt!''


''Pasaule zaudējusi vienu no saviem izcilākajiem. Kena Bloka redzējums un talants radīja pilnīgi jaunu autosporta kultūru, ko tik daudzi no mums apbrīno un bauda. Izsaku līdzjūtību Kena ģimenei un draugiem. Dusi mierā, Ken,” saka Matias Ekstroms.

''Mūsu sports zaudēja izcilu cilvēku. Kens bija vizionārs un īsta leģenda, kas iedvesmojis tik daudzus no mums. Atpūties Mierā, Ken,'' saka Ots Tanaks.

''RIP, leģenda, Ken Blok,'' tā, atrodoties Dakaras rallijā, raksta Sebastjans Lēbs.


''Esmu satriekts un apbēdināts, uzzinot, ka mūžībā aizgājusi īsta mūsu sporta ikona. Aizrautīgs sacīkšu braucējs un īsts pionieris, kurš iedvesmoja tik daudzus no mums. Atpūties mierā, draugs. Izsaku līdzjūtību ģimenei un draugiem,'' tā Tjerī Noivils.

''No šī brīža katrā mākoņainā dienā mums ir jājautā, vai tas ir Kens, kurš tur augšā taisa kādas saulītes, vai tas ir tikai vienkāršs mākonis. RIP, Ken Blok. Izsaku līdzjūtību viņa ģimenei un draugiem,'' tā bijušais F1 pilots Aleks Vurcs.

''Smaga diena autosportam un sportam. Izsaku visdziļāko līdzjūtību Bloka ģimenei un draugiem. Dusi mierā, Ken, un paldies par lielisko šovu, ko tu mums vienmēr esi sniedzis,'' saka Dani Sordo.


''Mans varonis, mans draugs. Tu biji patiess iedvesmotājs, un es mūžīgi palikšu tev pateicīgs par iespējām un palīdzību, ko tu man sniedzi. Visas manas domas ir ar tavu ģimeni,'' saka Olivers Solbergs.

''Labākais autosportists, lielisks draugs, ģimenes cilvēks un iedvesma miljoniem cilvēku visā pasaulē. Šodien ir ļoti skumja diena, un visas mūsu domas ir kopā ar Kena apbrīnojamo ģimeni,'' piebilst Peters Solbergs.

''Tik skumjas ziņas. Kens bija vizionārs, tik kaislīgs un iedvesmojošs. Viņš kā neviens cits zināja, kā apvienot autosportu un lielu šovu. Viņš savu dzīvi nodzīvoja pilnvērtīgi, un es nekad neaizmirsīšu viņa smaidu un smieklus. Sūtu savas domas un atbalstu viņa ģimenei un draugiem,” saka Sebastjans Ožjē.


''Nē, nē, nē, nē.... Nevaru noticēt, ka pirms divām nedēļām mēs šeit kopā sēdējām un runājām par Liju Bloku, par to, cik viņa ir talantīga, un par visiem taviem nākotnes plāniem... un tagad pasaule ir pārstājusi griezties tavā vietā! Esmu bez vārdiem! Manas domas un lūgšanas ir ar tavu ģimeni un taviem mīļajiem! RIP, mans draugs,” tā rallijkrosa braucējs Timo Šaiders.

''Pirms dažām stundām mēs sarakstījāmies. Nevaru noticēt, ka tu mums esi atņemts. Tas ir nereāli! Mana sirds ir salauzta, visas manas domas ir ar Lūsiju, bērniem un Hoonigan ģimeni,” tā Andreas Bakerūds, kurš pēdējos gados ik pa laikam savu brīvo laiku pavadīja kopā ar Kenu Bloku un viņa ģimeni.



''Esmu dziļi sarūgtināts, uzzinot par mana drauga Kena Bloka aiziešanu mūžībā. Viņš bija iedvesmotājs mums visiem un īsts mūsu sporta džentlmenis. FIA domas un lūgšanas šajā grūtajā brīdī ir ar viņa ģimeni un draugiem. Mūžībā, Ken Blok,'' saka FIA prezidents Mohameds Bens Sulajems.

''Kāds neticams cilvēks, no kura mācīties, ar kuru cīnīties un kuru apbrīnot pēdējo divu desmitgadu laikā. Kena ietekmi uz autobūves pasauli nevar izteikt skaitļos. Kens Bloks bija ne tikai autosporta mārketinga celmlauzis, pēc kura mums pārējiem sekot, bet arī uzticīgs ģimenes cilvēks. Es no sirds aizlūdzu par Lūsiju un bērniem,” tā viens no Bloka sīvākajiem konkurentiem trasē Taners Fausts.

Kolins Makrejs un Kens Bloks

''Bez riska dzīvē nav progresa.
Jūs pārvarējāt robežas līdz tādiem augstumiem, kādus neviens nebija iedomājies.
Šķita, ka gravitācija tevi nespēja noturēt.
Jūs parādījāt mums, ka neiespējamais ir iespējams.
Jūs mainījāt automobiļu kultūru.
Jūs devāt spārnus mūsu sapņiem.
Jūs atstājāt pēdas mūsu sirdīs.
Jūs to darījāt ar smaidu.
Paldies, Ken!
Tagad tu esi mūžīgajā gaismā,'' tā Ari Vatanens.


''Pasaule zaudēja labāko. RIP, Ken Blok, un līdzjūtību viņa tuvākajiem. Pateicoties šim vizionāram, es atklāju rallijkrosu. Manās pirmajās FIA WRX sacensībās viņš man deva visu, ko varēja, lai palīdzētu justies komfortabli. Lielākais vizionārs un jaukākais puisis, ko satiku un ar ko sacentos. Esmu pārliecināts, ka viņš kaut kādā veidā ir ietekmējis visu mūsu dzīvi autosporta pasaulē, vai tas būtu veids, kā mēs veidojam savu automašīnu dizainus, vai domāšana, ka mēs varam driftēt stāvlaukumos. Tevis pietrūks mūžīgi, Ken,'' saka rallijkrosa braucējs Olivers Benets.

''Atpūties mierā, Ken Blok. Tu biji patiesa sporta leģenda. Visas manas domas ar viņa ģimeni un draugiem,'' saka F1 pilots Karloss Sainss juniors.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png