profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Traģiskā negadījumā bojā gājis Kens Bloks

Go4speed 03.01.2023 - 08:16 Traģiskā negadījumā bojā gājis Kens Bloks
Kens Bloks

Pirmdienas pēcpusdienā ASV sniega motocikla avāriju piedzīvojis leģendārais autosporta entuziasts Kens Bloks, ejot bojā notikuma vietā.

Informāciju apstiprina viņa Hoonigan Racing Division komanda. Savukārt varasiestādes ziņo, ka Bloks piedzīvojis avāriju, braucot pa kalna nogāzi. Sniega motocikls pārsvēries ar aizmuguri uz priekšu, uzkrītot virsū braucējam, kurš no gūtajām traumām miris notikuma vietā. Oficiāls nāves iemesls tiks paziņots vēlāk. Bloks braucis vairāku braucēju grupā, tomēr avārijas brīdī bija nedaudz attālinājies no pārējās grupas.


Bloka ģimene, svinot aizvadītos Ziemassvētkus

Kens Bloks lielu atpazīstamību ieguva ar saviem īpašajiem Gymkhana triku video, taču daudz laika speciālists veltījis arī īstām autosporta sacensībām — rallijam un arī pasaules rallijkrosa čempionātam. Bloks karjeru sāka X Games un Global Rallycross seriālos. Vēlāk Bloks nonāca Eiropas rallijkrosa čempionātā, gūstot uzvaru 2014. gada Norvēģijas posmā. 2016. un 2017. gadā braucējs startēja pasaules rallijkrosa čempionāta ieskaitē, pāris reižu stājoties uz posmu pjedestāliem.


Bloks ar Bakerūdu bija komandas biedri pasaules RX

Kena Bloka atraktivitāte, bieži vien braucot uz riska robežas, bija ASV rallijkrosa simbols un iedvesmoja daudzus esošos un topošos rallijkrosa braucējus.

"Ar visdziļāko nožēlu varam apstiprināt, ka Kens Bloks miris sniega motocikla avārijā. "Kens bija vizionārs, pionieris un ikona. Un pats galvenais - tēvs un vīrs. Mums viņa ārkārtīgi pietrūks," teikts paziņojumā.

2022. gadā Bloks bija tuvu tam, lai izcīnītu savu pirmo ASV čempiontitulu rallijā, ar Hyundai i20 Coupe WRC uzvarot četros no astoņiem posmiem. Bija sagaidāms, ka 55 gadus vecais sportists atgriezīsies ASV rallija čempionātā šosezon.


Foto: David Cosseboom

Atgādināsim, ka nesen Kens Bloks ar speciāli būvēto elektrisko ''Audi S1 Hoonitron'' automašīnu, kuras vērtība varētu būt aptuveni 10 - 12 miljoni ASV dolāru, Lasvegasā debitē jaunajā "Electrikhana" epizodē.

Savas karjeras laikā Bloks piedalījies 139 dažādās rallija sacensībās, kur kopā tika izcīnītas 29 uzvaras.

Izmantotie resursi:
www.autocross.lv
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png