profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pirms sadega krievu ekipāžas automašīna tā tika pieķerta krāpjoties ar stenogrammu

Go4speed 16.01.2020 - 00:13 Pirms sadega krievu ekipāžas automašīna tā tika pieķerta krāpjoties ar stenogrammu
Vasiļjeva ekipāža Dakaras rallijā. Foto: X-raid Team

Šogad Dakaras rallijā vadošo ekipāžu automašīnās ir uzstādītas novērošanas kameras, lai nepieļautu, ka stūrmaņi izmanto neatļautas navigācijas palīgierīces, elektroniskās ierīces vai citus aizliegtus paņēmienus ātrākai un pareizākai braukšanas maršruta noteikšanai. Dakaras rallija noteikumi šogad aizliedz komandām izmantot radio raidītājus un uztvērējus, kā arī datu pārraides caur satelītiem, ja vien šādu iespēju nav nodrošinājušo sacīkšu organizatori.


Foto: X-raid Team

Papildus tam tika ieviests nosacījums, ka automobiļu, smago automobiļu un SxS klases desmit tā brīža vadošajām ekipāžām mobilie telefoni būs jāievieto īpašā kastē, kurus sacensību dienas rītos aizzīmogos tiesnesis, un atvērt tās kastes varēs tikai pēc finiša šķērsošanas.

Taču, neskatoties uz stingrajiem aizliegumiem, tiesneši atklājuši, ka krievu pilota Vladimira Vasiļjeva ekipāža krāpusies ar stenogrammu. Sacīkšu organizatori, izvērtējot mašīnās uzstādīto kameru ierakstus, secinājuši, ka Vladimira Vasiļjeva stūrmanis Vitālijs Jevtehovs tomēr lietojis papildus pierakstus, vēlāk tos pa vienam izmetot pa automašīnas logu. Lai arī par šo punktu pienāktos bargs sods, pēc tam, kad ekipāža izstājās (tai aizdegās un sadega Mini John Cooper Works Rally automašīna), tiesneši ekipāžai izteica vien publisku brīdinājumu. Taču organizatoriem ir visas tiesības pārskatīt šo lēmumu, ja Vasiļjevs pieteiksies nākamajam Dakaras rallijam.

''Šāda attieksme ir pretrunā ar labas izturēšanās praksi, kas tika nolasīta instruktāžas laikā un ko parakstīja visi konkurenti administratīvās pārbaudes laikā. Visiem dalībniekiem ir pienākums ievērot šos noteikumus, pretējā gadījumā var tikt piemēroti sodi,” teikts paziņojumā.

Līdz šim augstāko rezultātu Vasiļjevs sasniedzis 2015.gada Dakaras rallijā, kad tika izcīnīta piektā vieta.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png