profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Īsi pirms Dakaras rallija starta lietuviešu sportists atrod sev citu stūrmani

Go4speed 03.01.2020 - 10:22 Īsi pirms Dakaras rallija starta lietuviešu sportists atrod sev citu stūrmani
Foto: Benediktas Vanagas

Jau ziņojām, ka nepatīkamā situācijā īsi pirms Dakaras rallija starta nonāca lietuviešu sportists Benediktas Vanagas. Kopš 2016.gada Vanaga stūrmanis ir polis Sebastjans Rozvadovskis, kuri 2019.gadā Dakaras rallijā izcīnīja augsto 11.vietu.

Tika ziņots, ka stūrmanim pēc atgriešanās no Dubaijas tika konstatēts kāds nezināms agresīvs vīrus. Lai arī komanda cerēja, ka vīruss tiks izārstēts, ārsti tobrīd vēl nespēja atklāt, kas tas ir par vīrusu, tāpēc sportists tika pārvests uz modernāko medicīnas centru Polijā. Lai atrastu sev jaunu stūrmani, Vanagam bija tikai piecas dienas.

Īsi pirms jaunā gada noskaidrojās, ka šogad Dakaras rallijā Vanagas startēs ar 42 gadus veco Filipi Palmeiro, kurš ir pieredzējis Dakaras rallija braucējs. Gan pilots, gan stūrmanis satikās vecgada vakarā Viļņā, lai tādējādi viņiem kopā būtu vairāk laika pārrunāt dažādas lietas, kas saistītas komandu, automašīnu un ekipāžas sadarbību.


Foto: Benediktas Vanagas

Vanaga komanda atklāj, ka stūrmaņa meklēšanā tika iesaistīti apmēram 15 augstākā līmeņa Dakaras rallija profesionāļu, labākie piloti, stūrmaņi un pat žurnālisti. Izskatot vairākus kandidātus, beigās tika nolemts slēgt vienošanos ar Palmeiro, kurš ir Mini X-Raid rūpnīcas komandas stūrmanis. Kā noskaidrojās, tad pirms mēneša kļuva skaidrs, ka šī gada Dakaras rallijā nestartēs Boris Garafuls, kura stūrmanis bija Palmeiro. Pagājušajā gadā Garafuls/Palmeiro Dakaras rallijā vieglo automašīnu klasē izcīnīja astoto vietu. Pavisam kopā Palmeiro Dakaras rallijā startē kopš 2005.gada.

Vanagas atzīst, ka šī viņam un komandai būs lieliska iespēja pamācīties un iegūt jaunas zināšanas no tik pieredzējuša sportista.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png