profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas komanda 'RE Autoclub' izcīna uzvaru Pasaules rallijreida kausa pirmajā posmā

Go4speed 20.02.2019 - 19:54 Latvijas komanda 'RE Autoclub' izcīna uzvaru Pasaules rallijreida kausa pirmajā posmā
Foto: www.northern-forest.ru

No 15.-17.februārim Krievijā, Karēlijā, norisinājās Pasaules rallijreida kausa pirmais posms Baja "Krievija – Ziemeļu mežs 2019", kas vienlaicīgi bija arī Krievijas čempionāta pirmais posms.

Pavisam kopā uz starta izgāja 44 ekipāžas no 15 valstīm, bet finiša līniju sasniedza 37 ekipāžas. Pirms izšķirošās dienas par uzvaru cīnījās pieredzējušais krievu sportists Vladimirs Vasiļjevs un somu pilots Tapio Lauronens, kurš šajās sacensībās startēja ar latviešu komandas RE Autoclub būvētu ''Mitsubishi Pajero''. Tikmēr par trešo vietu cīnījās lietuvietis Benediktas Vanagas un Miroslavs Zapletals.


Vasiļjeva ekipāža. Foto: www.northern-forest.ru

Ceturtajā posmā no ceļa noskrēja Zapletals, kurš nespēja tikt ārā no kupenas. Tikmēr Vasiļjevs šajā posmā atguva nedaudz laiku un bija gatavs izšķirošajai cīņai ar Lauronenu.

Pēc dienas regrupinga ekipāžām atlika veikt 103 kilometrus. Pirmais trasē devās soms Lauronens, kuram pēc divām minūtēm sekoja Vasiļjevs. Taču 14.kilometrā tika saņemta informācija, ka vairākas ekipāžas (tikai pirmās divas paspēja izbraukt) ir apstājušās trasē, jo uz trases spēcīgā vēja dēļ nokritis liels koks. Tobrīd posms tika atcelts. Vēlāk koks tika sazāģēts un trase atbrīvota, kur ekipāžas spēja turpināt ceļu, bet nu jau pārbrauciena režīmā.


Foto: RE Autoclub

Līdz ar to uzvaru svinēja Lauronens (5:19:07), kuram sekoja Vasiļjevs (5:21:28) un debitants Benediktas Vanagas (5:31:33).

''Lai arī uz šīm sacensībām nebija ieradies Nasers Al-Atija, tomēr arī Vladimirs Vasiļjevs ir izcils sportists, kurš sacensībās piedalījās ar pasaules rūpnīcas gatavotu Mini,'' savā instagram kontā raksta Raimonds Elbakjans. ''Taču mūsu pilotam Tapio Lauronenam no Somijas ar savu dēlu izdevās izcīnīt uzvaru, braucot ar Latvijā būvētu un sagatavotu ''Mitsubishi'' automašīnu!''


Foto: RE Autoclub

''Ar katru gadu arvien vairāk apbrīnoju savu fāteri par neatlaidību, metoties cīņā pret pasaules rallija reida grandiem. Apbrīnoju par mūžīgu mīlestību pret savu darbu un vēlmi sacensties. Apbrīnoju par fanātismu, ar kādu viņš dzīvo savu dzīvi. Viņš ir cilvēks, kurš katru sarunu noved līdz automašīnām. Tieši viņš man parāda piemēru, kā var mīlēt savu lietu un nepadoties. Ieraugot viņa degošās acis teju 55 gadu vecumā, ticu tam, ka jādara ir tas, ko Tu mīli, jo tikai tā cilvēks var būt patiesi laimīgs,’’ tā par savu tēvu izsakās Raimonds.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png