profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Klāt gada grūtākās autosporta sacensības

Go4speed 04.01.2014 - 14:25 Klāt gada grūtākās autosporta sacensības
Robijs Gordons uz starta rampas. Foto: AFP/Scanpixx

5.janvārī tiks dots starts 36. Dakaras rallijam, kas arī šogad notiks Dienvidamerikā (Argentīnā, Bolīvijā un Čīlē). Rallija starts tiks dots Argentīnas pilsētā Rosario, bet finišs plānots 18. janvārī. Pirmo reizi Dakaras rallijs norisināsies Bolīvijā, taču, kā nesen ziņoja vietējie Bolīvijas laikraksti, tad Bolīvijas indiāņi taisoties bloķēt daļu no tur notiekošā ātrumposma. Šis protests vērsts pret to, ka Bolīvijas policija Lapasas pilsētā aizturējusi nacionālo indiāņu padomi. 


Karloss Sainss pie sava bagija. Foto: pakwheels.com

Šis solās būt garākais rallijs Dienvidamerikā, jo sportistiem kopā ar pārbraucieniem būs jāveic vairāk par 9000 kilometru, no kuriem apmēram 5000 kilometri tiks veikti sacensību režīmā. Smagākās solās būt 15.un 16.janvāra dienas, kad sportistiem attiecīgi būs jāveic 631 un 605 kilometrus garš ātrumposms. Pavisam kopā uz starta izies 431 tehniskās vienības - 174 motocikli, 40 kvadracikls, 147 vieglās un 70 smagās automašīnas.


Gordons pie sava jaunā auto. Publicitātes foto

Runājot par iespējamajiem favorītiem vieglo automašīnu klasē, tad šobrīd izcelt kādu konkrētu favorītu nav iespējams, jo šis ir rallijs, kurā daudz ko nosaka veiksme. Taču, aplūkojot starta sarakstu, jāsecina, ka vieglo automašīnu klasē uz uzvaru var pretendēt vismaz pieci braucēji. Viens no izteiktākajiem favorītiem ir francūzis Stefans Peteransels, kurš vieglo automašīnu klasē Dakaras rallijā uzvarējis pēdējos divus gadus. Tāpat pie favorītiem jāatzīmē Nasers Al-Atija un Karloss Sainss. Šogad uzvarēt sola arī ASV sportists Robijs Gordons, kurš startēs ar unikālu HST Gordini automašīnu. Tāpat jāatzīmē, ka X-raid rallijreida komanda uz starta izies ar 12 (11 Mini un 1 BMW) automašīnām!


Benediktas Vanagas un viņa OsCar automašīna

Uz starta vieglo automašīnu klasē redzēsim arī divas Andra Dambja būvētās OsCar automašīnas. Ar vienu brauks krievu pilots Antons Grigorovs, bet ar otru lietuvietis Benediktas Vanagas. Jāpiezīmē, ka krievu braucējam stūrmaņa lomu pildīs Māris Saukāns.


Marks Koma ir viens no galvenajiem pretendentiem uz uzvaru motociklu ieskaitē. Foto: AFP/Scanpix

Smago automašīnu klasē pie favorītiem jāpieskaita Kamaz braucēji (pagājušajā gadā ieņēma pirmās trīs vietas), taču to noteikti centīsies nepieļaut Žerārds de Rojs un Alešs Lopreis. Motociklu ieskaitē uz starta būs gan pagājušā gada uzvarētājs Sirils Desprē, gan arī Marks Koma, kurš pagājušajā gadā izlaida Dakaras ralliju. Šie divi braucēji arī būs galvenie favorīti.


Foto: Scanpix/AFP

Lai vai kā, bet mūs sagaida divas aizraujošas un neprognozējamas nedēļas, kurās sportisti cīnīsies ne tikai ar konkurentiem un savu tehniku, bet arī ar sevi, jo šis ir ļoti smags rallijs, kurā ne reizi vien sportisti nespēj laicīgi tikt līdz finišam un ir spiesti nakšņot tuksnesī, lai jau ar rīta gaismu dotos tālāk un censtos sasniegt finišu.

Izturību un veiksmi visiem sportistiem!

Ar dalībnieku sastāvu var iepazīties ŠEIT, bet ar rallija maršrutu - ŠEIT.
Komentāri
Crabis 05.01.2014 22:31
Gordonam kārtējais sapnis izsapņots...
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png