profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Gordons izrāda unikālo Dakaras auto, kam ielas versijā 1200 Zs (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 03.01.2014 - 05:49 Gordons izrāda unikālo Dakaras auto, kam ielas versijā 1200 Zs (FOTO)
Gordona jaunais Dakaras rallija auto. Foto: fourwheeler.com

Arī šī gada Dakaras rallijreidā uz starta izies viens no kolorītākajiem un atraktīvākajiem sportistiem - Robijs Gordons, kurš, kā jau esam ziņojuši, ir iemantojis daudzu skatītāju simpātijas, jo ir tiešs un nebaidās ne tikai pateikt kādu skarbāku vārdu konkurentiem, bet arī spēj sacensību inspektorus nolikt pie vietas.


Gordons pie sava jaunā auto. Publicitātes foto

Nesen noskaidrojies, ka Gordons šī gada Dakaras rallijreidā startēs ar unikālu automašīnu - HST Gordini, kas būs aprīkots ar V8 dzinēju un 37 collu Toyo riepām. Kā atzīst pats Gordons, tad šī būs vieglākā un vistehnoloģiskākā mašīna, kādu viņš jebkad ir uzbūvējis. Interesanti, ka šī Gordonam Dakaras rallijā būs pirmā mašīna, kurai dzinējs būs novietots priekšā.


Publicitātes foto

Lai arī līdz šim sportists, kurš Dakaras rallijā ir startējis deviņas reizes, ir spējis uzvarēt atsevišķos ātrumposmos, līdz šim ne reizi Gordonam nav izdevies triumfēt absolūtajā kopvērtējumā. Šogad sportists to ir gatavs izdarīt.

''Šoreiz jūtos daudz labāk sagatavojies, nekā visos iepriekšējos Dakaras rallijos. Kopš mūsu pirmā rallija 2005. gadā, mēs sasniedzām mērķi un kļuvām par pirmajiem amerikāņiem, kuri ir uzvarējuši kādu no Dakaras rallija ātrumposmiem. Tagad mēs koncentrējamies uz mērķi uzvarēt ralliju absolūtajā ieskaitē. Ticu, ka ar to pieredzi, kas mums ir uzkrāta, un ar šo auto, ko esam uzbūvējuši, šis gads būs mūsu un mēs uzvarēsim,'' tā Robijs Gordons.


Publicitātes foto

Šai mašīnai Dakaras rallijā būs 300 Zs (pēc noteikumiem), bet ielas versijā šāds auto tiks aprīkots ar 1200 Zs. Jautāts par mašīnas cenu, Gordons atzina, ka ielas versija maksāšot apmēram 1300 ASV dolāru par vienu Zs, kas kopā sanāk apmēram pusotrs miljons ASV dolāru.

Gordona auto uz jaudas stenda
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png