profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dakaras rallijā startēs 438 tehniskās vienības, uz starta arī Sainss un divi OSCar

Mārtiņš Jankovskis 20.11.2013 - 22:26 Dakaras rallijā startēs 438 tehniskās vienības, uz starta arī Sainss un divi OSCar
Foto: ewrc.cz

Trešdien Parīzē notika Dakaras rallija preses konference, kurā tika paziņoti daudz interesanti jaunumi. 36. Dakaras rallijs arī 2014. gadā notiks Dienvidamerikā (Argentīnā, Bolīvijā un Čīlē). Rallija starts 5. janvārī tiks dots Argentīnas pilsētā Rosario. 11. janvārī sportistiem būs atpūtas diena, bet finišs plānots 18. janvārī.

Šis solās būt garākais rallijs Dienvidamerikā, jo sportistiem kopā ar pārbraucieniem būs jāveic vairāk par 9000 kilometru, no kuriem apmēram 5000 kilometri tiks veikti sacensību režīmā. Pavisam kopā uz starta izies 438 tehniskās vienības - 175 motocikli, 41 kvadracikls, 151 vieglās un 71 smagās automašīnas.


Vieni no galvenajiem 2014.gada Dakaras rallija favorītiem. Foto: AFP/Scanpix

Skaļas braucēju izmaiņas notikušas automašīnu klasē, kas nozīmē to, ka mūs sagaida ļoti aizraujošas un interesantas sacensības, jo pirms starta septiņi sportisti no vieglo automašīnu klases sola cīnīties par uzvaru!

Ja šī gada Dakaras rallijā Kataras sportists Nasers Al-Atija un WRC čempions Karloss Sainss ar unikāliem bagijiem brauca vienā komandā, tad 2014. gada rallijreidā 2010. gada Dakaras rallija uzvarētājs Sainss un 2011. gada Dakaras rallija vieglo automašīnu uzvarētājs Al-Atija katrs brauks savā komandā.


Al-Atija 2014.gada Dakaras rallijā stūrēs Mini automašīnu. Foto: www.marathonrally.com

X-Raid komandā atgriezies un ar Mini automašīnu brauks Al-Atija, kura komandas biedrs būs pēdējo divu gadu uzvarētājs Stefans Peteransels. ''Esmu priecīgs pēc vairāku gadu pārtraukuma atgriezties X-Raid komandā. Pēc 2012. un 2013. gadā izcīnītajām uzvarām, Mini ir pierādījis, ka ir konkurētspējīgs un izturīgs auto,'' saka Nasers Al-Atija. Kā atzīst šīs komandas menedžeris, tad līdz ko Al-Atijam parādījās problēmas ar viņa plānoto projektu, tā nekavējoties viņam tika izteikts piedāvājums startēt ar Mini, ko Al-Atija uzreiz esot pieņēmis.


Karlosa Sainsa 2014. gada Dakaras rallijreida jaunais auto. Foto: www.marathonrally.com

Šāds pavērsiens, kad Al-Atija atsakās no sava projekta un pāriet uz citu komandu, nozīmēja to, ka bez komandas paliek Sainss, kurš pieļāva iespēju nestartēt 2014.gada rallijreidā. Taču nesen noskaidrojās, ka Sainss startēs jaunajā Red Bull SMG Rally Team komandā. Sportista rīcībā būs jaudīgs bagijs. Līdz šim Sainss piedalījies sešos Dakaras rallijos, kuru ietvaros uzvarēts 25 ātrumposmos.


Žinila de Viljēra auto. Foto: www.marathonrally.com

Protams, nedrīkst aizmirst arī tādus braucējus kā Žinilu de Viljēru (2009. gada uzvarētājs un 2013.gada vicečempions), Nani Romu un, protams, Robiju Gordonu, bez kura Dakaras rallijs nav iedomājams. Lai arī ik pa laikam sportists konkurentu virzienā izsaka dzēlīgas piezīmes, kā arī runā par aiziešanu no Dakaras, arī 2014. gada rallijā ASV sportists tomēr izies uz starta. Arī šoreiz viņš brauks ar Hummer automašīnu, tikai šoreiz šis būs jaunākās paaudzes Hummer, kas arī būšot daudz spēcīgāks par iepriekšējo modeli. Tāpat uz starta būs redzami divi OSCar automobiļi, ar kuriem brauks Antons Grigorovs/Māris Saukāns un Benediktas Vanagas/Andrejs Rudņickis.


Grigorova/Saukāna OSCar automašīna. Foto: facebook.com/Ingus Ulmis

Arī smago automašīnu klasē būs sagaidāmas sīvas cīņas, jo par uzvaru var cīnīties vismaz četras piecas ekipāžas.

Ar dalībnieku sastāvu var iepazīties ŠEIT, bet ar rallija maršrutu - ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png