profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sainss kļūst par vēsturē vecāko Dakaras rallijreida uzvarētāju

Go4speed 21.01.2024 - 18:22 Sainss kļūst par vēsturē vecāko Dakaras rallijreida uzvarētāju
Foto: dakar.com

Karloss Sainss 2024. gada Dakaras rallijā vieglo automašīnu klasē uzrādīja atzīstamu sniegumu un izcīnīja pirmo Audi uzvaru prestižajā Dakaras rallija maratonā, kamēr Sebastjans Lēbs rallija izskaņā atkrita uz trešo vietu.

Sainss vadību pārņēma no otrā ātrumposma, un finišā viņš tuvāko sekotāju Guilamē de Mēvzu, kuram šī bija debija Ultimate T1+ klasē, apsteidza par stundu un 20 minūtēm. Lēbs Sainsam zaudēja stundu un 29 minūtes. Sainss, triumfējot 61 gada vecumā, kļuvis par rallijreida vecāko uzvarētāju. Šī spāņu braucējam, kurš šogad neuzvarēja nevienā no ātrumposmiem, bija ceturtā uzvara Dakaras rallijā. Sainss Dakaras rallijā ir uzvarējis ar četriem dažādiem ražotājiem (Audi, Volkswagen, Peugeot un Mini). Zīmīgi, ka tas bija pirmais Audi triumfs Dakarā.


Foto: A.S.O./Marcin Kin/DPPI

Augsto astoto vietu izcīnīja lietuvietis Benediktas Vanagas, kuram šis bija augstākais rezultāts Dakaras rallijā.

Motociklu klasē otro reizi Dakaras rallijā uzvarēja Rikijs Brabeks, kurš par nepilnām 11 minūtēm apsteidza Rosu Branču, kurš pirmo reizi savā karjerā Dakaras rallijā finišēja Top 3. Trešā vieta šogad Adrienam van Beverenam, kuram šis arī bija pirmais goda pjedestāls motociklu klasē. Jāatzīmē, ka pēc pieciem posmiem līderis bija Brančs, taču kopš sestā ātrumposma vadību pārņēma Brabeks. Jāatzīmē, ka šī ir pirmā reize kopš 1993.gada, kad uz goda pjedestāla nekāpa sportists, kurš startētu ar KTM motociklu.


Foto: A.S.O./F.Lefloc`h/DPPI

Kvadriciklu klasē ātrākais bija Manuels Andujārs, kurš Dakaras rallijā pirmais finišēja arī 2021.gadā. Savu labāko ralliju aizvadīja lietuvietis Laisvidas Kančus, kuram ceturtā vieta. Jāatzīmē, ka no trešās vietas lietuvietis atpalika vairāk nekā trīs stundas. Piektais Antanas Kanopkinas.

Challenger ieskaitē noslēdzošajā ātrumposmā neveiksmi piedzīvoja līderis Mičels Gutrē, kurš tādējādi atdeva uzvaru Kristinai Gujerezai. Tas Kristinai ļāva kļūt par otro sievieti kopš Jutas Kleinšmitas, kura uzvarējusi kādā no klasēm Dakaras rallijā. Gutrē atkrita uz otro vietu, kamēr trešais lietuvietis Rokas Baciuška, kurš pirms starta atzina, ka viņa mērķis ir uzvara. Pērn Baciuška bija otrais.


Foto: A.S.O./J.Delfosse/DPPI

SSV ieskaitē ātrākais Havjērs de Soltraits, kuram tikai divarpus minūtes zaudēja Džeroms de Sadelērs. Devītā vieta lietuvietei Emīlijai Gelazninkienei.

Smago automašīnu klasē triumfēja Martins Mačiks, kurš pērn bija otrais. Nepilnas divas stundas zaudēja Alešs Lopreis, kuram šis kopš 2006.gada ir otrais goda pjedestāls šajā rallijā. Trešais Mičels van den Brinks, kuram šis ir pirmais goda pjedestāls.

Visi rezultāti ŠEIT.

Rezultāti vieglo automašīnu klase:


Rezultāti smago automašīnu klase:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png