profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lēbs pēc neveiksmes izstājas no cīņas par uzvaru Dakaras rallijā

Go4speed 19.01.2024 - 00:07 Lēbs pēc neveiksmes izstājas no cīņas par uzvaru Dakaras rallijā
Foto: Sebastjans Lēbs

Ar Gerlaina Šišerī uzvaru ceturtdie noslēdzās Dakaras rallija 11 ātrumposms. Protams, lielākā uzmanība tika veltīta Karlosa Sainsa un Sebastjana Lēba cīņai, kur pirms priekšpēdējā posma abus braucējus šķīra tikai 13 minūtes.

Taču diemžēl 11 posms, kas tika raksturots kā viens no akmeņainākajiem, Lēbam nebija veiksmīgs, kurš posma sākumā uzsēdās uz akmens, zaudējot vairāk nekā vienu stundu. Turpinājumā Lēbs pārsita vairākas riepas, un finišu viņš sasniedza ar vēl trīs pārsistām riepām.

Tas Sainsam, kurš posmā izcīnīja trešo vietu, pirms piektdienas noslēdzošā posma ļāvis kopvērtējumā pārsvaru pār otrās vietas ieguvēju Guilamē de Mēvzu palielināt gandrīz līdz pusotrai stundai. Uz trešo vietu atkritis Lēbs, kurš otrajai vietai zaudē desmit minūtes. Tikmēr Lukas Moraešs, kurš pirms priekšpēdējā posma kopvērtējumā bija trešais, arī pamanījās zaudēt daudz laika, kopvērtējumā atkrītot uz devīto vietu. Tikmēr lietuvietis Benediktas Vanagas kopvērtējumā pacēlies jau uz astoto pozīciju.

Motociklu ieskaitē līderis ir Rikijs Brabeks, kuram desmit minūtes zaudē Ross Brančs, kvadriciklu klasē vadību saglabā Manuels Andujārs. Challenger ieskaitē līderis joprojām ir Mičels Gutrē, bet uz trešo vietu pakāpies lietuvietis Rokas Baciuška, taču cieši viņam seko Fransisko Kontardo. Smago automašīnu klasē vadībā atrodas Martins Mačiks, tuvāko sekotāju apsteidzot par divām stundām.

Piektdien tiks aizvadīts Dakaras rallija noslēdzošais ātrumposms, kura garums būs 175 kilometri.

Kopvērtējums vieglo automašīnu klasē:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png