profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lēbs uzvar Dakaras rallija septītajā posmā un kopvērtējumā tuvojas Sainsam

Go4speed 14.01.2024 - 15:09 Lēbs uzvar Dakaras rallija septītajā posmā un kopvērtējumā tuvojas Sainsam
Sebastjans Lēbs

Pēc vienas dienas pauzes svētdien atsākās Dakaras rallijs, kurā sportistiem bija jāveic 483 kilometrus garš posms. Vieglo automašīnu klasē pēc pirmās laika ņemšanas vietas Sebastjans Lēbs ieņēma tikai 16.vietu, taču turpinājumā francūzis kāpināja tempu un pie 311 kilometru atzīmes viņš jau kļuva par līderi. Turpinājumā Lēbam izdevās palielināt pārsvaru, finišā izcīnot uzvaru. Otrajā vietā finišēja Lukas Moraešs, kurš pagājušajā gadā savā debijas reizē finišēja 3.vietā. Trešais šīs dienas posmā Nasers Al-Atija, kurš gan ir izstājies no cīņas par uzvaru. Septītais ātrākais laiks Vaidotam Žalam, kurš pēc tehniskām problēmām vairs uz augstu rezultātu nevar cerēt.

Diemžēl neveiksmīgs posms Matiasam Ekstromam, kurš pirms šī posma kopvērtējumā ieņēma otro vietu. Tiek ziņots, ka sportists 51. kilometrā bija spiests apstāties piekares defekta dēļ. Pēc tehniskās palīdzības saņemšanas Ekstroms turpina sacīkstes, taču kopvērtējumā viņš Lēbam pēc nobrauktiem 173 kilometriem zaudē gandrīz četras stundas.

Foto: A.S.O./A.Vincent/DPPI

Kopvērtējumā līderis joprojām ir Sainss, bet tikai 19 minūtes viņam zaudē Lēbs. Trešais ir Moraešs, kurš atpaliek vienu stundu. Uz desmito vietu pakāpies Benediktas Vanagas.

Kopvērtējums:


Motociklu ieskaitē sīvā cīņā ātrākais bija Hosē Ignasio Florimo, kuram tikai pusminūti zaudēja Lusiāno Benavides. Kopvērtējumā pēc nobrauktām 32 stundām un 37 minūtēm joprojām līderis ir Rikijs Brabeks, taču tikai vienu sekundi viņam zaudē Ross Brančs.

Kopvērtējums:


Jāatzīmē, ka atpūtas dienā no sacensībām tika diskvalificēti Challenger klases līderi Eriks un Mihals Gocali. Viņu Challenger automašīnām atpūtas dienā tika veikta ātrumkārbas un sajūga pārbaude. Šīs pārbaudes atklāja FIA tehnisko noteikumu pārkāpumu. Tika konstatēts, ka abu automašīnu sajūgi ir izgatavoti no oglekļa, kas ir šim elementam aizliegts materiāls.

Tāpat sacensības ir beigušās rallija braucējam Krisam Mīkem. Maratona ātrumposma laikā Mīkes mašīnu taranēja polis Kšištofs Holovčičs. Neskatoties uz to, Mīke spēja sasniegt finišu, taču laiks tika zaudēts gana daudz. Pēc finiša tika konstatēts, ka diezgan spēcīgi ir bojāts Mīkes automašīnas drošības karkass, kā rezultātā Mīke ir spiests izstāties.


"Mūsu Dakāras rallija ceļojums beidzas. Mēs finišējām sesto ātrumposmu, taču pēc pārbaudēm tika konstatēts, ka pēc sadursmes ar Mini automašīnu mūsu drošības karkass ir bojāts. Tas nav tas, kā mēs vēlējāmies noslēgt šo ralliju. Taču Dakarā neko nevar uzskatīt par pašsaprotamu. Esmu radījis mūža atmiņas tikai vienas nedēļas laikā. Bet mēs atgriezīsimies," tā Mīke.

Svētdien ātrākais bija Mičels Gutrē, kuram piecas minūtes un 38 sekundes zaudēja lietuvietis Rokas Baciuška. Kopvērtējumā arī vadību saglabā Gutrē, kurš par 33 minūtēm apsteidz Kristinu Gutjerezu. Baciuška pēc septiņiem posmiem ir piektais (+1:23:33).

Kvadriciklu klasē ātrākais bija Aleksandrs Žirū, kurš kopvērtējumā turpina ķert Manuelu Andujaru. Abus sportistus kopvērtējumā šķir tikai sešas minūtes un 20 sekundes. Neveiksmīgs posms Marselo Medeirošam, kurš pirms šī posma kopvērtējumā bija trešais. 165 kilometru atzīmē brazīlietis piedzīvoja kritienu un ir izstājies no sacensībām. Šobrīd ceturtais kopvērtējumā ir lietuvietis Laisvidas Kančus (+4:00:54), bet viņa tautietis Antanas Kanopkinas ir piektais (+24:40:33).

Smago automašīnu klasē trešo posmu pēc kārtas nepārspēts palikam Martins Mačiks, kuram 39 sekundes zaudēja Mičels van den Brinks. Arī kopvērtējumā pārliecinošs līderis ir Mačiks, kurš tuvāko sekotāju Alešu Lopreisu apsteidz par vairāk nekā pusotru stundu.

Rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png