profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lēbam un Al-Atijam neveiksme Dakaras rallija 1.posmā, Žalam 4.vieta, Paškevičius piektais

Go4speed 06.01.2024 - 17:27 Lēbam un Al-Atijam neveiksme Dakaras rallija 1.posmā, Žalam 4.vieta, Paškevičius piektais
2.posma uzvarētājs. Foto: A.S.O./M.Kin/DPPI

Dakaras rallija pirmajā dienā sportistiem bija jāveic 414 kilometrus garš posms, kamēr smago automašīnu klases braucējiem ātrumposms tika saīsināts. Tiek ziņots, ka tika notriekts kāds skatītājs, kā rezultātā starts visiem sportistiem aizkavējās.

Motociklu klasē no starta līdz finišam visiem pa priekšu brauca Ross Brančs, kurš finišā gandrīz par 11 minūtēm apsteidza Rikiju Brabeku. Šī Brančam bija ceturtā uzvara kādā no Dakaras rallija ātrumposmiem. Jāatzīmē, ka sākotnēji Brančs finišēja 16 minūtes aiz Brabeka, taču Brančs, tāpat kā vairāki citi braucēji, bija spiesti apstāties, lai pēc kritiena palīdzētu Joakimam Rodrigezam, kurš vēlāk tika nogādāts mediķu rokās. Vēlāk sportisti, kuri palīdzēja cietušajam, atguva zaudēto laiku, kas uzvaru ļāva svinēt Brančam, kurš kopā pie avarējušā sportista pavadīja 25 minūtes, tādējādi vēlreiz apliecinot Dakaras rallija garu.


Ross Brančs. Foto: Southern Africa Dakar Group

Kvadriciklu klasē devīto uzvaru kādā no Dakaras rallija ātrumposmiem svinēja Marselo Medeiro, kamēr augsto ceturto vietu izcīnīja lietuvietis Laisvidas Kančus (sākotnēji viņš bija trešais, taču sportists saņēma divu minūšu sodu). Neveiksmīgs pirmais ātrumposms pagājušā gada Dakaras rallija uzvarētājam Aleksandram Žirū, kuru piemeklēja tehniskas problēmas, kā rezultātā viņš zaudēja 34 minūtes.

Vieglo automašīnu klasē pēc 170 kilometriem līderis bija Matias Ekstroms, kuram nepilnas divas minūtes zaudēja lietuvietis Vaidotas Žala. Pie 281 kilometru atzīmes vadību pārņēma Karloss Sainss, taču finiša nogriezni pārsteidzoši ātri veica Guilamē de Mēvss, kurš tādējādi svinēja savu pirmo uzvaru Dakaras rallija spēcīgākajā klasē. 2023.gadā beļģis izcīnīja 3.vietu Light Prototypes klasē. Minūti un 44 sekundes viņam zaudēja Karloss Sainss. Trešais Žinils de Viljērs, bet augstā ceturtā vieta Žalam! Ekstromam finišā 10.vieta.


Vaidotas Žala. Foto: Foto: A.S.O./A.Vincent/DPPI

Gaužām neveiksmīgs posms Prodrive braucējiem un vieniem no favorītiem Sebastjanam Lēbam un Naseram Al-Atijam, kuri attiecīgi zaudēja nepilnas 24 un 25 minūtes. Lēns bija arī Stefans Peteransels, kuram finišā 24.vieta, 32 minūtes aiz līdera.


Foto: A.S.O./M.Kin/DPPI

13.vietā finišēja Benediktas Vanagas, bet debitants Vladas Jurkevičius palika 38.vietā, līderim zaudējot nedaudz vairāk par stundu.

Smago automašīnu klasē posms tika saīsināts līdz 281 kilometru atzīmei (aizkavējās starts). Uzvaru posmā svinēja pagājušā gada uzvarētājs Janus van Kasterens. 2.vietas ieguvējs Gerts Huzinks zaudēja vairāk nekā četras minūtes. Ceturtais palika viens no favorītiem Alešs Lopreiss, bet augsto piekto vietu izcīnīja lietuvietis Vaidotas Paškevičius, kurš atpalika nepilnas deviņas minūtes. Kā atzina lietuvietis, sajūtas esot bijušas labas un, ja posms būtu garāks, viņš uzskata, ka finišu varētu sasniegt augstākā pozīcijā.

Challenger klasē veiksmīga diena Gocaliem. Ātrākais bija Eriks, kuram 19 sekundes zaudēja onkulis Mihals, bet septiņas minūtes un 38 sekundes zaudēja tēvs Mareks. Šī bija pirmā reize, kad visi trīs Gocali kādā no Dakaras rallija ātrumposmiem finišēja Top 3. Neveiksmīga diena Rokam Bačiuškam un Krisam Mīkem, kuri attiecīgi zaudēja +58:59 un +1:16:52.

Svētdien sportisti veiks 463 kilometrus garu ātrumposmu.

Rezultāti vieglo automašīnu klasē:


Rezultāti smago automašīnu klasē:
1. J. VAN KASTEREN 
3:00:18
2.
G. HUZINK
+4:18
3.
J. VALTR
+7:02
4.  
A. LOPRAIS
+7:49
5. V. PASKEVICIUS +8:34
6. M. VAN DEN BRINK 
+10:48

Rezultāti motociklu klasē:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png