profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sainss Dakaras rallijā guvis mugurkaula lūzumu

Go4speed 18.01.2023 - 00:32 Sainss Dakaras rallijā guvis mugurkaula lūzumu
Karloss Sainss

Trīskārtējais Dakaras rallija uzvarētājs Karloss Sainss šī gada Dakaras rallijā piedzīvoja neveiksmi. Devītajā dopā Sainss jau sestajā kilometrā piedzīvoja visai smagu avāriju. Pēc negadījuma sportists sajuta sāpes ķermeņa labajā pusē, kā arī krūtīs, tāpēc tika nolemts lidot uz Rijādu, lai veiktu rūpīgākus medicīniskos izmeklējumus, taču pēc pieciem nolidotiem kilometriem 'Spāņu matadors' pārsteidza pilotu, liekot viņam lidot atpakaļ, lai kopā ar stūrmani sagaidītu tehniskās palīdzības automašīnu, lai varētu turpināt ralliju. Diemžēl vēlāk Audi komanda apstiprināja, ka ''Audi RS Q e-tron E2'' bojājumi esot pārāk nopietni un tos nebūs iespējams pilnvērtīgi novērst pirms trešdienas ātrumposma, kas nozīmēja to, ka Sainss bija spiests izstāties.


Foto: Audi Sport

Kā vēlāk noskaidrojās, Sainss vecākais šajā avārijā guva diezgan nopietnas traumas. "Pēc Dakaras rallijreida, atgriežoties Madridē, jutu sāpes mugurā, ko savainoju šī gada sacensībās. Sāpes saglabājās ilgāk nekā parasti," pirmdien sociālajos tīklos rakstīja Karloss Sainss. ''Pēc ārsta ieteikuma man tika veiktas papildus pārbaudes, lai precīzāk novērtētu traumas nopietnību.”

''Diemžēl rezultāti nebija labi, jo man tika lauzti mugurkaula T5 un T6 skriemeļi. Labā ziņa ir tā, ka abi skriemeļi ir stabili, bet no šīs dienas mana prioritāte būs pēc iespējas ātrāk atveseļoties. Paldies visiem par mīlestību un atbalstu, ko esmu saņēmis pēdējo dienu laikā. Es jūs informēšu ar jaunāko informāciju," tā Sainss, kurš pēc šī gada Dakaras rallija diviem ātrumposmiem bija līderis.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png